Dit is de bioscoop waar 'Pulp Fiction'-regisseur Quentin Tarantino de baas is

Dit is de bioscoop waar 'Pulp Fiction'-regisseur Quentin Tarantino de baas is

De droom van elke filmliefhebber

In hartje Los Angeles, in het Fairfax District, staat de New Beverly Cinema. Alhoewel dit op het oog een doodnormale bioscoop lijkt, is er iets speciaals gaande. De eigenaar van deze bioscoop is namelijk niemand minder dan filmregisseur Quentin Tarantino.

Het lijkt haast de ultieme droom van elke filmliefhebber: een bioscoop waar een veelgeprezen filmregisseur de programmering verzorgt. Toch is het bij New Beverly Cinema echt zo. De Pulp Fiction-regisseur kocht de bioscoop in 2007 en verzorgt sinds 2014 de volledige programmering.

Old School
Een bioscoop gerund door Quentin Tarantino komt vanzelfsprekend met enkele bijzonderheden. Zo worden er bijna exclusief 'double features' vertoond. Dit houdt in dat je met èèn kaartje 2 films achter elkaar kijkt.

De filmvertoningen zijn overigens niet digitaal maar via een 35mm-projector. Het is algemeen bekend dat Tarantino van de zogenoemde 'oude stempel' is, zo gebruikt hij ook nauwelijks tot geen CGI in zijn films.

Behalve 35mm-projecties zijn 16mm en 70mm-projecties ook mogelijk. Tarantino's The Hateful Eight werd opgenomen op 70mm, het zou ook gek zijn als hij zijn eigen film niet in zijn eigen bioscoop kon vertonen.



Programmering
Quentin Tarantino staat bekent als een ware filmliefhebber. Voordat hij eigenaar werd van New Beverly Cinema organiseerde hij filmfestivals in Texas, genaamd 'The QT Film Fest.

Hij maakte gebruik van die gelegenheid om het publiek een aantal door hem geselecteerde films voor te schotelen. Het komt dan ook als geen verrassing dat hij de volledige programmering van zijn eigen bioscoop voor zijn rekening neemt.

Als we kijken op de website van de New Beverly Cinema, is het aanbod super divers. Van nostalgische Indiana Jones-films tot het excentrieke Scott Pilgrim vs The World, met de gehele Blade-trilogie ertussen. Alles lijkt aan bod te komen.

Amsterdam
Op 2 april 2023 komt Quentin Tarantino naar Carré in Amsterdam om zijn boek Cinema Speculation te promoten. De avond zal een mix worden van filmtheorie, persoonlijke anekdotes en een voordracht uit zijn eigen boek.

Kaarten voor deze voorstelling waren heel snel uitverkocht, je kan je echter hier aanmelden voor de wachtlijst.



NieuwsFilm

meest populair