James Cameron hoopt een andere film te maken tussen 'Avatar 3' en 'Avatar 4 & 5'

James Cameron hoopt een andere film te maken tussen 'Avatar 3' en 'Avatar 4 & 5'

Cameron wil 'The Last Train From Hiroshima' verfilmen.

James Cameron bracht afgelopen december zijn eerste film in dertien jaar uit, namelijk Avatar: The Way of Water. Het plan is dat Avatar 3 volgend jaar december verschijnt, maar nu blijkt dat Cameron voor Avatar 4 en 5 nog een andere film wilt maken; The Last Train From Hiroshima.

Verhaal
The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back is oorspronkelijk een boek uit de jaren 90 geschreven door Charles R. Pellegrino. Het boek vertelt onder andere het verhaal van Tsutomu Yamaguchi, de enige overlevende van de bombardementen van Hiroshima en Nagasaki.

Oekraïne
Cameron reflecteert op de huidige oorlog in Oekraïne en hoe het verhaal van The Last Train From Hiroshima vanwege de oorlog en het oplevende nationalisme nog steeds zo relevant is om te vertellen:

"We leven in een precairere wereld dan we dachten. Ik denk dat de Hiroshima-film net zo actueel zou zijn als altijd, zo niet meer. Het herinnert mensen eraan wat deze wapens echt doen als ze tegen menselijke doelwitten worden gebruikt."

Eerst Avatar
Hoe de planning van Cameron er precies uitziet nu, is nog maar de vraag. Opnames voor Avatar 4 en 5 zijn namelijk in september van 2022 al begonnen en deel 3 is al grotendeels opgenomen. Bij de 'Avatar'-films zit de meeste tijd natuurlijk in de post-productie waar de visuele effecten worden afgemaakt.

Aangezien Avatar 4 een geplande releasedatum heeft voor 2026 en Cameron tot 2024 druk is met Avatar 3 moeten we nog maar zien of hij ook daadwerkelijk tijd heeft om The Last Train From Hiroshima te maken.



NieuwsFilm

meest populair