'IT'-prequel 'Welcome to Derry' officieel door HBO Max besteld als serie

'IT'-prequel 'Welcome to Derry' officieel door HBO Max besteld als serie

'Welcome to Derry' moet de films verder gaan aanvullen, want nog lang niet alles is verteld.

Het is alweer jaren geleden sinds regisseur Andy Muschietti een remake maakte van Stephen King's meest bekendste boek in de vorm van IT en IT: Chapter Two. Nu zal ter aanvulling op de films ook een nieuwe serie worden gemaakt voor HBO Max.

Het gerucht dat er een serie zou komen gaat oorspronkelijk al rond sinds na de release van IT: Chapter Two. Het was afgelopen jaar dat het voor het eerst als nieuws naar buiten kwam.

Nu meldt The Hollywood Reporter dat HBO Max de serie officieel besteld heeft. Het gaat om een prequelserie die het verhaal van de recente remakes van New Line Cinema moet gaan aanvullen. De werktitel luid momenteel nog 'Welcome to Derry', maar dit kan natuurlijk veranderen.

Terugkeer naar Derry
Meerdere bekende namen zullen voor de serie terugkeren. Regisseur Andy Muschietti zal namelijk meerdere afleveringen van de serie gaan regisseren en zus Barbara Muschietti keert terug als producer.

"Als tieners lazen we om de beurt hoofdstukken van Stephen King's IT tot de dikke paperback uit elkaar viel", zo vertellen Andy en Barbara Muschietti.

"IT is een episch verhaal dat veel meer bevat dan we in onze IT-films konden verkennen. We kunnen niet wachten om de diepten van Steve's roman te delen, in al zijn hart en ziel, humor, menselijkheid en horror."

Tevens keert ook Jason Fuchs, die als co-producer werkte aan IT: Chapter Two, terug voor de serie.

"Om terug te keren naar de wereld van mijn favoriete horrorroman aller tijden en mee te bouwen aan het buitengewoon briljante filmuniversum dat Andy en Barbara hebben gecreëerd, is meer dan de kans van mijn leven, het is een droom die uitkomt - of, misschien beter gezegd, een nachtmerrie", aldus Fuchs.

Met de terugkeer van de oorspronkelijke regisseur en producers is het ook niet vreemd dat fans hopen dat Pennywise himself, Bill Skarsgård, terug zal keren in de huid van het bekende personage, dit is namelijk nog niet bevestigd.

Noot van de auteur
Ook de auteur van het boek zelf, Stephen King, laat weten wat hij vindt van de serie en de terugkeer van Muschietti. Negatief lijkt hij in ieder geval niet te zijn.

"Ik ben blij dat het verhaal van Derry, Maine's meest gekwelde stad, wordt voortgezet, en ik ben blij dat Andy Muschietti toezicht gaat houden op de angstaanjagende festiviteiten, samen met een brain trust waaronder zijn getalenteerde zus, Barbara", reageerde King. "Overal rode ballonnen!"

Welcome to Derry heeft dus nog geen releasedatum, maar is wel officieel in de maak. Zowel IT (2017) als IT: Chapter Two (2019) kun je tot die tijd streamen via HBO Max en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair