The Station Agent

The Station Agent (2003)

Loneliness is much better when you have got someone to share it with (norway DVD release).

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DelCorazon

Avatar

Pococurante "Een dwerg gaat in een trein wonen die hij heeft geërfd en ontmoet diverse personages uit het nabije dorpje. Alweer zo'n film die dolgraag independent wil zijn, té politiek correct. Het is allemaal eerder beter gefilmd en vooral geacteerd. Het feit dat de dwerg veel te lang geen zin heeft in communicatie met de andere personages doet je al snel een onwillekeurige geeuw onderdrukken. De enige highlight is voor mij de rol van Bobby Cannavale als altijd positieve hotdogverkoper."


Independent/Arthouse versus Hollywood... alsof er niets tussen zit. Dat jij uit de losse pols zegt dat de film "dolgraag independent wil zijn," zegt meer over jouw lacune betreft zwart en wit.
Blockbusters uit Frankrijk en Spanje zie je hier alleen in de filmhuizen bijvoorbeeld... maar dat zegt niets over independent of arthouse.
En deze film lijkt mij ook niet typisch arthouse en tevens geen Hollywood blockbuster. Het is vooral een kleine film met feelgood elementen. En ja, hoewel het Amerikaans is, zou ik het bijna een Europese film noemen. ;)

Filmp@ssie

Avatar

Schitterende film die uitblinkt vanuit het menselijke oogpunt en eens wat anders dan de hapklare brokken uit de grote filmindustrie, zeker een 8 uit 10 waard.

Rooster

Avatar

ruben "tuurlijk is dat kort door de bocht, maar ik heb een tijdje geleden voor de grap eens wat cijfers van films op FT opgezocht. Standaard scoren arthousefilms lager dan IMDB en hollywoodfilms hoger. Hoe verklaar je dat dan?"
Hmm ja dat is mij ook wel eens opgevallen. Kennelijk verschilt het publiek wat op IMDB stemt behoorlijk met dat wat hier stemt... Het zou misschien wel verhelderen zijn als we hier konden zien hoe verschillende leeftijdscategorieën stemmen, zoals dat ook op IMDB kan.

WizardOfKorea

Avatar

ruben "tuurlijk is dat kort door de bocht, maar ik heb een tijdje geleden voor de grap eens wat cijfers van films op FT opgezocht. Standaard scoren arthousefilms lager dan IMDB en hollywoodfilms hoger. Hoe verklaar je dat dan?"

Euh, door het ontbreken van explosies en spektakel in arthouse-films wellicht?

Maar ondanks het ontbreken van die explosies is dit gewoon een heerlijke film over echte mensen in echte situaties.
[rating 4.5]

ruben

Avatar

Tuurlijk is dat kort door de bocht, maar ik heb een tijdje geleden voor de grap eens wat cijfers van films op FT opgezocht. Standaard scoren arthousefilms lager dan IMDB en hollywoodfilms hoger. Hoe verklaar je dat dan?

Rooster

Avatar

ruben "Dat de film hier weer lager scoort dan op IMDB heeft gewoon te maken met het groot aantal Spidey en Pirates-fans die op FT rondhangen en films waar geen explosies in zitten niet kunnen waarderen."
Das dan wel weer kort door de bocht. Alsof het ene het andere zou uitsluiten...

Anyway, The Station Agent is een prachtig mooie kleine film van pure eenvoud met echte mensen met wie je intens kunt meeleven.
[rating 4.5]