Gone Baby Gone

Gone Baby Gone (2007)

Everyone Wants The Truth... Until They Find It.

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Film opnieuw bekeken na zoveel jaren en opnieuw geboeid gekeken.
Ik zou niet zeggen dat de moraliteit ontbreekt, het is eerder een kwestie van geen geloof meer in de standaard aanpak van politie cq rechtsstaat bij doorgewinterde politiemensen en zelf met "oplossingen" komen voor problemen waarbij de "oplossing" in strijd is met de wet die men geacht wordt te dienen. Intelligente misdaadthriller die je in elk geval even goed laat nadenken. Dat Casey Affleck uiteindelijk de kant van de wet kiest was wel te verwachten, anders zou het een erg provocerende film zijn geworden. Het einde van de film is wellicht wat vreemd, de keuze van zijn vriendin en hoe hij (Casey) op de bank als babysit eindigt is ook wel symbolisch na het gesprek in de tuin bij Morgan Freeman. Prima cast en goed acteerwerk, alhoewel Casey als soort van tough guy niet helemaal geloofwaardig overkomt.
Ik blijf bij mijn eerdere waardering 7/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Gone Baby Gone is een zeer sterke verhaal verfilmd door Ben Affleck!

Verhaal
Het verhaal begint met een sterke Voice Over van Affleck waarmee je al onmiddelijk ondervind in wat voor een buurt je terecht bent gekomen.
Zodra het verhaal van start gaat zie je hoe de detectieve Patrick Kenzie (Affleck) en z'n vrouw Angie (Monaghan) worden ingehuurd door de zus van de moeder van het kind.
Het verhaal kan misschien saai zijn... Maar ik vind dat er genoeg beweging inzit... vooral door het einde dat uit meerdere lagen bestaat.

Cast
Broertje Casey Affleck doet het zeer goed als hoofdpersonage die zowat met allerlei gedachten in de knoop ligt en soms onverwacht zelfs een felle bek heeft. Z'n vrouwtje vind ik jammer genoeg een iets te leeg personage.
Morgan Freeman kan jammer genoeg de show niet stelen omdat hij als hoofd van de afdeling niet veel in beeld komt.
We mogen het daarmee doen met Ed Harris die als agent de detectieve van Afflecks personage bijstaat bij de vermissing .

Finale
Met z'n meerlagig einde is de finale zeer sterk... qua woorden. Qua emoties kon het misschien toch ietsje beter.
Het beste is gewoon al dat de kijker, samen met de detective, voor een keuze word gezet. Het is niet langer een keuze tussen goed of fout. Want wat is fout? En wat is goed?

Samengevat:
Casey Affleck doet het goed als hoofdpersonage, maar stiekem zie ik toch liever Ben Affleck spelen, die hiermee een fantastische film heeft gemaakt.

Olrik

Avatar

Ben Affleck heeft tot nu toe maar nog drie films op zijn naam staan, maar met deze drie films heeft hij iedereen laten zien dat hij een fantastische regisseur is met een erg goede blik op het regisseren van films.
Gone Baby Gone is zijn eerste film en niet bepaald een doorsnee film!
De boeken van Dennis Lehana lijken wel altijd goede verfilmingen te zijn, want Mystic River en Shutter Island zijn uiterst goede films en daar behoort Gone Baby Gone ook bij.
De film is erg grimmig en duister en zal vol veel mensen niet bepaald een leuke kijkervaring zijn, maar door staat tegenover dat het acteerwerk uitmuntend is en de film heeft me ook erg aan het denken laten zetten.
De film is een erg aparte kijkervaring die zowel spannend als ontroerend is en zal bij de meeste mensen vast en zeker in de smaak vallen.

7,5 / 10

miszy_shakin_asz

Avatar

Op zich wel een prima film, maar wat mij betreft overschat. Casey haalt het niet bij zijn broer qua acteerwerk en looks. Verder is het verhaal vrij magertjes, alhoewel het wel een dillemma aanstipt. Een diepe film is het echter niet. Op de een of andere manier mis ik de emotie, en snap ik niet echt de rol van Angie Gennaro, aangezien zij weinig toevoegt aan de film, behalve aan het eind waarbij zij de andere kant van het verhaal belicht. Verder is het eerder lacherig dan overtuigend dat Casey iemand speelt die "ingeburgerd is in de criminele buurt" aangezien hij totaal geen indruk maakt als iel mannetje met bibberende stem.

Op zich prima om een keer te kijken, en ik wil niet beweren dat de film slecht is. Bij mij deed het echter niet bijster veel meer dan "wel leuk".