Four Brothers (2005)

Angel Mercer wants to know who killed his mother.

Onoriginele wraakfilm op, die weinig echte emoties bevat en slechts vermakelijk is door enkele bijrollen en een goede soundtrack.
play

6,3 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier – zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.

Regie
John Singleton
Cast
Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, Sofía Vergara, Chiwetel Ejiofor, Terrence Howard, Garrett Hedlund, Taraji P. Henson, Barry Shabaka Henley, Fionnula Flanagan, Kenneth Welsh, André Benjamin, Josh Charles, Tony Nappo, Jernard Burks, Shawn Singleton.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 92.374.674
Release
11.08.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: John Singleton | Cast: Mark Wahlberg (Bobby Mercer), Tyrese Gibson (Angel Mercer), André Benjamin (Jeremiah Mercer), Garret Hedlund (Jack Mercer), Terrence Howard (Lt. Green), Chiwetel Ejiofor (Victor Sweet) e.a. | Duur: 109 min.

In 1991 debuteerde John Singleton sterk met Boyz n the Hood en daarmee maakte hij een behoorlijke indruk. Het leverde hem o.a. twee oscarnominaties op, zowel voor beste regisseur als beste script. Daarmee was hij de jongste persoon ooit die een nominatie voor beste regisseur kreeg, en de eerste Afrikaanse Amerikaan die in beide categorieën werd genomineerd. Na deze droomstart is alles wat hij sindsdien heeft gedaan, minder goed ontvangen. Dieptepunten waren de vervolgfilm 2 Fast 2 Furious en het Janet Jackson vehikel Poetic Justice. Hoewel Four Brothers kwalitatief beter is dan dat tweetal, komt de film nog lang niet in de buurt van Singletons debuut.

Evelyn Mercer wijdde een groot deel van haar leven aan het bij pleeggezinnen onderbrengen van weeskinderen uit de getto’s van Detroit. Deze kinderen kregen dankzij haar werk kans op een betere toekomst. Door de jaren heen adopteerde Evelyn zelf de vier moeilijkste gevallen die zij tegenkwam, nadat niemand anders hen in huis wilde nemen. Jaren later, als drie van de vier voormalige jeugddelinquenten al lang geleden vertrokken zijn uit de stad, wordt de oude mevrouw Mercer neergeschoten tijdens een roofoverval in een winkel. De broers komen weer bij elkaar voor de begrafenis van hun moeder, en besluiten dan om te doen wat de politie niet doet: voor gerechtigheid zorgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Four Brothers Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Mark Wahlberg zoals we hem het best kennen op zijn plaats in een actie/wraakfilm. Film die lekker we......"

johnwayne

"...Fun-fact: Deze film is een losse remake van 'The Sons of Katie Elder' uit 1965, een western met John......"

Thiver

"...[quote=Tarkus]Een van de betere films met deze cast[/quote] Zijn er meerdere dan? :?..."

Four Brothers

acties