X-Men: The Last Stand

X-Men: The Last Stand (2006)

Take a Stand

Reviews (4)

Frietgezicht

Avatar

Ik hou het op een 6 voor deze film en dan ben ik nog in een goede bui.

Sommige karakters zijn slecht naar het witte doek gebracht (Juggernaut, Angel) of veranderd/verpest. Magneto die metaal kan controleren en besluit in een bos zijn kamp op te zetten waar hij niks kan controleren is lachwekkend. Of dat Magneto die het ooit voor de mutanten opnam nu opeens Mystique zo laat stikken en bij het eind gevecht de eerste mutanten die de strijd ingaan vervangbare pionnen noemt. Totaal andere karaktereigenschappen dan in de vorige films.

Het einde van deel 2 met een blik op de Phoenix had zo mooi kunnen zijn maar helaas is die compleet verpest.

Ook is er in tegenstelling tot X-Men 2 ,First Class en Days of Future Past geen diepgang in de karakters te vinden.
Neem je opeens genoegen met een verstand op 0-film dan is het nog te doen.

Wat betreft de actie ziet veel er prima uit. Het karakter Beast wordt prima gebracht. De humor is ok,valt tegen vooral en Rogue is weer een zeikerd in tegenstelling tot het krachtige personage uit de cartoons.

Na 2 goede X-men films is dit vooral een stap terug en valt deze meer in het rijtje van de Fantastic Four-films met simpel vermaak.

Tarkus

Avatar

Wederom een prima BD-uitgave van deze spectaculaire film. Indrukwekkend is vooral de sound, stukken beter dan op DVD.

Commentaar 2007:
Ondanks dat deze film geen regie is van Singer, vind ik hem toch geslaagd.
Wederom zijn het de special effects die de film maken, net als in de 2 vorige, maar ze zijn hier allemaal nog eens een pak spectaculairder. Vooral de scene met de Golden Gate Bridge is indrukwekkend.
Dit zou het laatste deel van de X-Men zijn, al laat men op het einde van de film duidelijk blijken dat er nog een vervolg in zit (Magneto die z'n krachten blijkt terug te krijgen, is Charles dan toch niet dood ???).
Afwachten maar....

Lord Voldemort

Avatar

Als een actiefilm is X-III goed te doen. Jammer gonoeg zijn, zoals eerder gezegd, de characters niet goed uitgewerkt en het zijn er gewoon wat te veel.

Wat wel grappig is, is dat de laatste scene met Wolverine bijna hetzelfde is als de laatste scene in Van Helsing. Hij steekt zijn geliefde neer waarna ze in zijn armen sterft en hij schreeuwt/jankt naat de maan

En Kitty Pride is altijd leuk om te zien!

Ibrahim

Avatar

Anders dan de review op FT zou vermoeden, is X-men: The Last Stand GEEN holle zielloze actiefilm. Toch heeft de film problemen: teveel karakters en een te korte lengte om het niveau van X2 te halen.

Maar waar X2 eerder een sci-fi thriller was, is X3 veel meer een pure actiefilm. En daar is niets slechts aan...
Als je niet van actiefilms houdt en wat intelligenters verwacht, ga dan niet iets afkraken vanwege die persoonlijke smaak van jou. Dat vind ik namelijk helemaal niet interessant (leest u mee FT?).

De film heeft zat drama, overweldigende special effects en een sterke cast die uw 96 minuten in de bioscoopzaal meer dan de moeite waard maken.