V for Vendetta (2005)

Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, maar toch iets minder onder de indruk dan de eerste maal.
Het verhaal blijft goed, maar toch hier en daar wat te langdradig.

Commentaar 2006:
Bijzonder goed verhaal in deze film.
Engeland dat een dictatuur is geworden. De gelijkenissen met de vervolgingen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn duidelijk.
Het vervolgen van Homo's en Lesbienne's gebeurde ook tijdens het nazi-regime (al was dat minder geweten dan de Jodenvervolging).
Maar dat het zich dus nu allemaal afspeelt in Engeland is des te spectaculairder, het opblazen van de regeringsgebouwen is ook zo'n vergelijking met de geschiedenis.
De acteerprestaties van Natalie Portman, Hugo Weaving (als V), Stephen Rea, Stephen Fry en John Hurt (als de dictator) zijn allemaal van hoog niveau.
Het lijkt tegenwoordig een rage te worden met de verfilmingen van strips ('Sin City', 'Spiderman', 'Batman'...), maar als ze allemaal zo goed worden gemaakt als deze 'V For Vendetta' hoeven ze er voor mij niet mee te stoppen.
Prima prent !!

roobin_22

Avatar

Wat is dit een vette film zeg, wat een acteurwerk, wat een muziek, wat een statement naar de regering, wat een kracht, wat een genialiteit, wat voor regisseurs, wat een vette scene als evey uit de kelders komt, wat een einde, wat een dialogen (of eigenlijk monologen), en etc. echt een prachtige film..

Voor zo'n film zie ik zelfs even door de vingers dat de wachowski brothers hun matrix-trucje weer moeten toepassen, beetje afgezaagd, maar ja het is wel gewoon een vette truc, dus wel weer begrijpelijk

lvly__

Avatar

Één woord: eerbiedwekkend !

Men heeft mij altijd laten weten dat het nooit zó'n voltreffelijke film was geweest. Na al die jaren, heb ik hem toch uit 'gevoel' gezien ( Yep, vandaag voor het eerst ). En nou kan ik niet wachten om ze te vertellen dat ze smakeloos zijn.

Prachtig uitgewerkt, vooral om het feit dat je deze twee hoofdspelers ziet ontwikkelen en groeien, en met name naar elkaar toe.. daarnaast vond ik de flashbacks over V nogal interessant, als kijker vraag je natuurlijk telkens af "WHAT THE ***&% ? ". Op een goeie manier natuurlijk, en vele andere gebeurtenissen.

En niet te vergeten, wat je in vele films niet ziet 'Main-character got KILLED!'. Is natuurlijk een beetje aangrijpend, verassend en zielig, maar het PAST perfect.

En ojah.. een 8,5 !!
AANRADER!!

Lord Voldemort

Avatar

Ik geef een film niet snel een negen, maar deze film...

Van begin tot einde ingrijpend, met humor, actie en een verhaal zo ingewikkeld. Als je een moment niet kijkt ben je er zo uit. Although, die speech van V is geen touw aan vast te knopen. Smiley face

Wat echt prachtig is, Het eindgevecht tussen V en de agenten, realistisch. Maar toch surrealistisch door de vlagen die de messen maken. en Het leger van V's die hun maskers aftrekken. en ook de brief van Valerie was mooi gedaan.

skullsplitter

Avatar

De VPRO-gids schrijft dat het verhaal een ondergeschoven kindje is en dat het met name om flitsende beelden gaat. Toen ik echter naar de bioscoop ging had ik die gedachte, maar het moment dat ik de zaal verliet was die mening 180 graden gedraaid. Het beeld staat hier volledig in dienst van het verhaal op een enkele slow-motion shot na. Het verhaal is sterk en boet niet aan kracht in in vergelijking met de graphic novel.