The Departed (2006)

Undercover

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

En opnieuw van deze prent genoten.
De puike cast zorgt voor een spetterende film.

Commentaar 2007:
Dat deze film 4 Oscars in de wacht heeft gesleept verbaasd me niets. Dit is een topklassefilm.
Met prachtige acteerprestaties, van zowel Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Martin Sheen en Mark Walhberg, en de vele anderen.
Prachtig scenario ook, dat boeiend is van begin tot eind.
Zit soms wat moeilijk in elkaar, maar dat is nu net het goede eraan, maar ook vooral het plot is groots, niet wat je echt zou verwachten.
Eindelijk heeft Martin Scorsese zijn Oscar te pakken, en dat is zeer terecht met deze prachtige film waar ik zeer van genoten heb.

Sasskia

Avatar

Tsja...
Ik ben hem aan het kijken en.. ik vind het een slap aftreksel van Infernal Affairs. Daarnaast vind ik het jammer dat er zo'n bekende.. beroemde cast is.
DiCaprio speelt DiCaprio, Wahlberg speelt Wahlberg, Damon speelt Damon en Nicholson speelt Nicholson. Baldwin speelt gewoon ronduit slecht zelfs. DiCaprio vind ik nog de beste.

Maar, terug naar het verhaal.
Ik heb de 3 Infernal Affairs delen gezien, en eerlijk gezegd vind ik dat deze film niet kan tippen aan de Chinese versie.
Moeilijk uit te leggen.
Als je Terminator 3 beter vond dan T2, zul je The Departed beter vinden dan Infernal Affairs (denk ik).

Ik hou juist van het Aziatische. Hollywood ken ik nu zo onderhand wel. Aziatische verhalen zijn vaak wat verrassender, minder bloed maar meer twists, meer psychologie.. of zoiets.. ik kan het niet uitleggen :|

Als Infernal Affairs van mij een 9 kreeg, kreeg The Departed een 7.
Vermakelijk, de bekendheid van de cast werkt eerder tegen als mee, maar best goed om naar te kijken.

lulligvoorje

Avatar

Inderdaad een erg sterk product, top entertainment, waar voor je geld en tijd. Bijzonder sterk is de uitbeelding van slapeloosheid bij de acteurs, de gehavende gezichten, de bloeddoorlopen vermoeide ogen met wallen en de slechte huid rond de ogen, de make-up (en het vaak opzettelijke gebrek eraan) verdient echt een Oscar, ik ken geen andere film waarin dat deel zo goed is uitgevoerd. Perfectie.
Toch een paar aanmerkingen:
- Hij gaat iets te snel. Het had geen puur actiefilm snijwerk hoeven hebben, er was echt meer uit te halen, dat had het nog spannender kunnen maken.
- Net wat teveel geweldsdelicten om realistisch te zijn. En net wat te makkelijk begaan ook. Nobody is that cold. And if someone is, more explanation needed on the cause of it. Het neigt daardoor soms meer naar horror dan naar thriller.

Verder inderdaad niets dan lof over Leonardo. Die steelt hierin absoluut de show.

Westlander

Avatar

Twee weken geleden heb ik The Departed al in USA gezien en uiteraard moet ik op herhaling hier in Den Haag.
Wat een fabelachtig gave film is dit!
Jack Nicholson rules! Maar ook Matt Damon en Leonardo diCaprio excelleren in hun dubbelrollen. En dan vergeet ik bijna Martin Sheen en Mark Wahlberg nog.
Het laatste half uur is inderdaad adembenemend met een snelle-schoten-plot, wow!
En dan nog 237 keer het woord 'fuck' om na te tellen ..............
Ok dan, nog één keertje dan: what a fucking great movie!

lordhumangus

Avatar

Als je de sterren cast bekijkt en het is een Martin Scorsese misdaadfilm dan kan het al niet fout gaan.
Wat een geweldige film is dit, de verhaallijnen zijn goed in elkaar geweven. De sterren cast is goed op dreef maar voor mij springen er toch 2 personen eruit na het zien van de film. Namelijk Nicholson als de geflipte misdadiger Castello (wat een geweldige rol) en Wahlberg als de irritante arrogante (pain in the ass) politietype. De gluipirige rol van Damon mag er ook wezen die letterlijk en figuurlijk over lijken gaat en nergens voor terugdeinst.
De laatste 30 minuten van de film zijn echt nagelbijtend met ene verrassende plotwending na het andere. Ik heb ergens gelezen dat het einde een beetje flauw is, ik snap niet hoe ze daar bij komen.
Een echte aanrrader deze film. T+)