Children of Men (2006)

No children. No future. No hope.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Had hier misschien toch meer van verwacht, een uitstekend en gewaardeerd regisseur, een goede mooie cast, een leuk concept en toch... de film verliest zichzelf soms in het simpele roadtripverhaaltje dat ze wouden vertellen, tot aan de finale zit de film ook vol met de meest gekende clichés en bij een regisseur als Cuaron had je nu toch net iets meer kunnen verwachten. waar hij in Gravity het verhaal sterk kon houden met amper 2 acteurs kan hij dit met meerdere acteurs en meerdere partijen niet weten te bekomen. ook de settings vielen tegen. ok, ik hoef hier geen total recall of dergelijke te zien, maar iets meer details dat we toch 20 jaar verder leven zou mij meer een gevoel gegeven hebben dat we in de toekomst zijn. de zwarte hoofdrolspeelster is ook een tegenvaller en acteert op het niveau van de slechtse soaps, jammer want zij heeft toch een zeer belangrijke rol en het valt tegen dat haar dialogen zo slecht tot uiting komen. Owen speelt degelijk maar heeft al beter gepresteerd, Julian Moore speelt ook goed maar had meer van haar willen zien tov Owen. Caine speelt een heerlijk personage maar ook hij heeft jammer genoeg te weinig tijd om zijn personage uit te diepen

Kort gezegd is er niets mis met COM maar van deze regisseur en deze cast kan je een beter plot, minder clichés, betere settings en betere acteerprestaties verwachten en dat kwam er in deze film jammer genoeg niet uit. de finale is wel schitterend in beeld gebracht.

6/10

hansbeer

Avatar

Aardige, vrij mistroostige film over een wereld van onvruchtbaarheid, wat overigens niet werd uitgelegd hoe/waarom. Het niet-pakken vd geweer was inderdaad niet snugger in die situaties, en ook niet het toekijken op Caine op het laatst. Wel leuk vond ik de kerkzang op het laatst dat ze uit de flat liepen, als een soort Jezus, en dan weer het overgaan op de dag dmv. oorlogsgeweld. Voor de rest had ik er meer van verwacht;

6 sterren.

swompie

Avatar

De meeste vinden de film erg goed, maar vond m zelf niet zo bijzonder eigenlijk. De verhaallijn met de verschillende groeperingen kan met een paar pilsjes en pen en papier zo in elkaar geflansd worden. Daarna heb ik me ook mateloos geirriteerd aan die ongeveer 100x dat de hoofdpersoon een geweer had kunnen pakken, maar dat niet deed. Op de hoofdrolspeler vond ik het acteren zeer matig. Camerawerk was wel aardig, al vond ik die bloedvlekken op de camera weer een beetje overdreven. Al met al scoort de film slechts een 5 na mijn mening.

Bloyamind

Avatar

Boeiende film wel. Hij deed me wel een beetje denken aan een welliswaar iets andere film, Kairo (een japanse film die zeer weinig te maken heeft met de vreeeeselijk slechte remake uit Amerika: Pulse). In Kairo leeft dezelfde sfeer van verlorenheid. Voor degenen die zich eraan willen wagen waarschuw ik wel dat het een film is die heel anders begint kwa genre dan dat de film uiteindelijk is. Genoeg geloeld over een andere film dan waar het hier over gaat.
8/10