Rocky Balboa (2006)

It ain't over 'til it's over.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Deze film is de aanleiding geweest om toch maar eens al de vorige filmen te bekijken, omdat ik deze zeer goed vond.
En ik moet mijn eerdere commentaar over de 5 voorgangers toch een beetje aanpassen, het zijn volgens mij nog steeds geen topfilmen, geen van de 5, maar slecht kan ik ze ook weer niet noemen. Ik heb ze nu alle 6 opeenvolgend gezien op een paar dagen en ik heb me zeker niet verveeld, integendeel.
En ook deze laatste 'Rocky', die ik nog steeds de beste van alle vind heeft door het bekijken van de eerste 5 nog aan waarde gewonnen.
Zozeer zelfs dat ik mijn score verhoog voor deze film.
Het scenario van deze 6de film is zonder meer prachtig en ook goed gebracht.
Een mooi einde van een toch wel bijzondere reeks.

Commentaar 2008:
Ik ben geen liefhebber van de vorige Rocky-films, en zal dat wel nooit worden.
Maar in navolging op de nieuwe Rambo film die Stallone had gemaakt was ik wel eens benieuwd wat hij van deze film heeft terechtgebracht.
En ik vind dat hij het hier zeker niet slecht doet, het scenario heeft in tegenstelling tot de vorige filmen uit deze reeks wel meer diepgang en is zeker niet vervelend.
Ook het gevecht wordt hier prachtig in beeld gebracht.
Van alle Rocky filmen, is dit de enige die me geboeid heeft en waarin ik niet teleurgesteld ben na het bekijken ervan.
Waren ze allemaal maar zo geweest.

rednitro

Avatar

Dat Rocky op zijn 60ste het opneemt tegen de wereld kampioen is natuurlijk volslagen onrealistisch.
Daar gaat het ook niet zo zeer om, het is een film vol nostalgie en gevoel.
Jet gaat net zolang voorwaarts en incasseert net zolang totdat je wat bereikt heb.
En daar gaat deze film om.
Als je gedurende de film regelmatig gaat zitten meeneurien en tijdens het gevecht lichtjes gaat zitten mee stoten dan zit je te genieten van een film.
Dus ja, ondanks ik het niet had verwacht had bleek Rocky Balboa een puike film te zijn.
Vol nostalgie drama en gevoel. En dan moet je er maar doorheen kijken dat een 60 jarige natuurlijk nooit stand kan houden tegen een 30 jarige wereld kampioen.

mooie film, 9 van mij.

Wo2-safin

Avatar

Ik heb de film in de bioscoop gezien en vind het niet de moeite om hem op dvd te kopen.
De film is zelf wel mooi en ook een mooie afsluiting voor Sylvester Stallone zelf maar zelf houd ik het daarbij.

Voor de gene die de film nog willen kopen, koop hem bij freerecordshop volgens mij krijg je daar Rocky I gratis er bij..

Maar ja back on topic: Het is de moeite waard om hem één keer te zien maar 2 keer kijken is al zo leuk niet meer..

louitje

Avatar

Goede film...echte rockystyle en vooral goed opgebouwd vindt ik eerlijk gezegd misschien beetje snel verhaal...maar dat rocky veranderd is komt ook zeker tersprake in het begin..vooral de scene dat ie naar het oude cafe gaat en die gasten hem lastig vallen bij het weggaan en dan toch uit zijn bus stapt vindt ik erg realistisch....daaraan zie je hoe hij veranderd is. Ook het einde vindt ik goed...niet vechten om te winnen..maar voor zelfrespect...tuurlijk is het bijna altijd hetzelfde verhaal, en niets komt rocky 1 voorbij maar dit is zeker een hele goede afsluiting van een werldfilm reeks....dit is mijn persoonlijke mening en andere zullen het misschien niets vinden...iedereen in zijn waarde laten...

etienneke

Avatar

Zo even een reactie van mij: ik heb werkelijk genoten van de aller laatste Rocky, ik vond hem fantastisch!!

Alles kwam eindelijk samen in deze laatste, en een eerbetoon aan de reeks. Er zijn tussen jullie een stel azijn zeikers die lopen te piepen dat het verhaal niet goed is en het acteer werk enz enz

Dat is ook helemaal niet de insteek van deze films, ga dan naar andere films die dat wel hebben. Ik moet zeggen dat heel veel van deze film het echte rocky gevoel over bracht. En dat het einde niet des rockys was maar daarom zo geweldig!!

Beste Sly geen 5, maar wel een dikke 4 sterren, ennuh laat ze maar kletsen het was prima werk!!

Swampman

Avatar

Absolute voltreffer van Stallone, echt een geslaagde afsluiting van de Rocky saga. Door het accent te verleggen van de actie naar de dramatiek rond de persoon Rocky (zijn pijn en woede) wint het verhaal aan geloofwaardigheid en diepgang. Vooral de scenes tussen Paulie en Rocko zijn van grote klasse. Natuurlijk is ook het slotgevecht de moeite waard, stijlvol gemonteerd met fraaie flashbacks uit vorige delen, maar Stallone heeft al lang voor het einde van de laatste bel de fans voor zich gewonnen.