Transformers (2007)

Most have come to destroy us. Some have come to protect us.

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Transformers is het eerste deel uit een behoorlijk zwaar gemiddelde trilogie waar het meerendeel van de filmliefhebbers best wel veel kritiek op hebben.
Persoonlijk heb ik ook veel kritiek op de trilogie en Michael Bay en zeker de acteurs hadden het beter kunnen aanpakken, maar het eerste deel valt nog in principe wel mee.
De film oogt op zich erg mooi en je krijgt een goede indruk waar de film over gaat, maar ik ergerde me heel erg aan somige acteurs in de film en overbodige informatie die niks met het verhaal te maken heeft.
Op zich wel een redelijke film, maar niet een film die ik opnieuw zou willen kijken.

6,5 / 10

geertvdheide

Avatar

Pluspunten: Erg mooie CGI, mooie beelden, hier en daar goede actie. Als popcorn-vermaak niet onaardig.

Minpunten: Matig acteerwerk, slechte pogingen tot romantiek en humor (zelfs voor de doelgroep), erg druk camerawerk maakt de actiescènes vaak onduidelijk, neemt veel vrijheden ten opzichte van de originele mythologie en raakt naar mijn mening de essentie van Transformers niet.

Oftewel: Een echt Michael Bay vehikel: Niet slecht, op zich vermakelijk, maar af en toe tenenkrommend en over het algemeen niet bijzonder gedenkwaardig. Transformers verdient naar mijn mening een reboot over een jaar of tien. Met een donkerdere insteek, en iets oudere doelgroep, betere acteurs en een andere regisseur. Want het zijn dan wel domweg een stel vechtende robots, toch is er meer uit te halen dan tot nu toe gedaan is.

UniMatriX

Avatar

Deze film is perfect voor zn doel namelijk:
Blockbuster afleveren en puur popcorn vermaak.
Daarnaast legt deze film de lat weer hoger als het gaat om special effects en ook het geluid vind ik (Deze film bewijst dat de oscars vaak doorgestoken kaart zijn, Chronicles of Narnia won deze Oscar een film die de meeste meteen weer vergaten :P). Ook de muziek die de film begeleid bijv als de autobots op aarde landen is gewoonweg perfect en heeft menig (ook mij) transformer fan kippenvel bezorgd. Natuurlijk zijn er dingetjes op aan te merken zoals verhaal en acteurs, maar daar draait deze film totaal niet om. Puur popcorn-vermaak zoals het hoort en een reden om uit te kijken naar transformers 2!

Eerlijk

Avatar

Ik vond het wel wat hoor.. al was ik lang niet in de bioscoop geweest, wat er wel wat mee van doen zal hebben. daar is alles zowiezo 10x zo mooi.

kwa detail op de robots en de animatie was ik onder de indruk, ver doorgevoerd. het acteren is vrij flauw, soms wat grappig, wat overdone, maar ach. ik heb me er best mee vermaakt.

de inmenging van de 'humans' tussen de robots had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden en de film zich in plaats daarvan puur gefocused op de strijd tussen beide robotzijden. Dat had waarschijnlijk gezorgd voor een wat beter beeld van de strip/tekenfilm series ipv deze mengeling. de transformer fan zal zo niet echt krijgen wat ie graag zou willen zien waarschijnlijk