Ratatouille

Ratatouille (2007)

A comedy with great taste.

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Een van m'n meest favoriete films van Pixar, waar misschien alleen Up tegenop kan!
Ratatouille is zo'n mooi gemaakte film ( zoals eigenlijk bijna alles van Pixar ) en het gevoel is er zo goed ingebracht, maar ook de personages zijn erg geslaagd en zeker geen doodgewone zogenaamde grappige animatie personages die dienen om enkel de kindertjes te vermaken, maar voor de rest voor niks anders dienen.
Een erg goede film waar ik meerdere malen erg van genoten heb en zeker in de toekomst het opnieuw kijken waard is!

8,0 / 10

emperor

Avatar

Ik heb deze op blu-ray gezien..on-ge-looflijk wat een kwaliteit, en wat een prachtige animatiefilm is dit..ik heb de hele film bijna met open mond zitten kijken de karakters zijn uitermate charmant en je leeft echt mee, dit heb ik nog nooit met een animatiefilm gehad, behalve dan met De reddertjes in de bioscoop..maar dat was lang geleden.
Wat een werk zit er in deze film en wat een spirit!..de karakters hebben echt leven in zich met soms minime maar herkenbare emotionele uitdrukkingen je weet wat er bedoeld wordt of hoe het karakter zich voelt zonder dat er gesproken wordt..erg realistisch, erg knap..en gewoon erg leuk om te zien deze film al met al maakt dit de film tot een topper..shrek, incredibles en al die andere animatiefilms hebben me nooit kunnen boeien, deze wel.
deze krijg 9/10 sterren.

(ik zie net dat ik ongeveer dezelfde reactie heb neergezet 2 jaar geleden..grappig, want deze reactie schrijf/wijzig ik zonder die eerdere gezien te hebben tot nu.)

tukkerstein

Avatar

Zeer overgewaardeerde film, maar beter dan Cars en Finding Nemo (maar niet beter dan Shrek). Tegenover de prachtige animatie staat een standaard verhaal, met standaard karakters en de standaard "les" die je uit deze film moet leren. Ik heb slechts drie keer moeten lachen, jammer, voor een humorisitsche film. De tweede helft was gelukkig wel beter, die was boeiend, en het einde was ook erg goed, maar hoger dan een 6/10 kom ik niet.

Breinmeester

Avatar

Verruit de beste animatiefilm ooit gemaakt met genoeg detail om hem keer op keer te blijven kijken.

"100% Genuine Animation! No Motion Capture used!" zette regisseur Brad Bird op de aftiteling om zich te distantiëren van de huidige trend om meer aan techniek over te laten. In Ratatouille is elke frame ouderwets handwerk. Over al die kleine spontane dingetjes is nagedacht en dat zie je. Om zo'n rijke film frame voor frame op te bouwen kost tijd, enorm veel tijd. Zo vertelt Nederlandse animator bij Pixar Tim Crawfurd dat hij twee maanden bezig is geweest met alleen het shot waar Linguini met de pot met Remy erin naar buiten rent en op zijn fiets springt. Maar al dat werk, oog voor detail en die aandacht loont.
Waarschijnlijk wordt Ratatouille de beste film van 2007.