The Happening

The Happening (2008)

We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Er was een tijd dat M. Night Syhamalan goede films maakte zoals The Sixth Sence en Signs, maar ik vrees dat die tijd nu echt voorbij is...
The Happening is een film met een redelijk leuk concept en goede locaties wat vaker het geval is bij de films van M. Night Syhamalan, maar de film zit zo vol met ongelofelijk veel slechte dialogen en rare typetjes dat je er gewoon niet in zit...
Er komen zoveel heftige dingen in de film voor die hierdoor niet heftig ogen, zoals dat er uit het niets of het leuk is een filmpje wordt getoond waarin de armen van een man worden afgerukt door leeuwen, waarin tientallen mensen van daken springen, maar wat er gewoon belachelijk uitziet en dat twee tieners door hun hoofd worden geschoten, maar gewoon niet erg aanvoelt.
Absoluut geen aanrader! :N

3,0 / 10

Secret1994goesFilm

Avatar

Leuk drama/horror filmpje met verassend nieuw concept.
Ook doet Wahlberg je er terug aan herinneren dat ie wel nog kan acteren :P
Na Ted en The Other Guys... laat hij in The Happening zien dat hij meer dan een gespierde komiek of arogante zak kan zijn...
(in SHooter laat hij oa ook zijn acteertallent zien)
Maar dus een leuk filmpje met ook een sterke Zoeoy Deschanel die de wat onweinige echtgenote speelt die haar gevoelens niet zo graag uit. Ook de kleine doet het niet slecht.
Maar op één of andere manier vond ik dat het einde misschien ietsje spannender mocht... al zou ik zelf niet kunnen zeggen hoe ze dit zouden kunnen krijgen.
9/10

Glennekeeeee

Avatar

Een degelijke film als resultaat maar met het idee had er waarschijnlijk veel meer in kunnen zitten. Op zich is de film zeker niet slecht en vooral het idee erachter vond ik ijzersterk, het verhaal blijft ook boeiend maar zoals hierboven al vermeld wordt er veel te weinig met de personages gedaan... ze proberen er het beste van te maken maar Shamalamamanananan had meer oog voor zijn buitenaardse verhaaltje dan voor zijn uitdieping van de personages. Hierboven wordt vermeld dat er een open einde is... eigenlijk niet echt het geeft gewoon de conclusie aan die die ene persoon op de tv zei dat het een voorproefje was omdat wij de aarde naar de kloten doen

7/10

GiLuX

Avatar

Het is maar net wat je er van verwacht.

ik zapte er ooit eens in, denk dat hij toen net 10 tot 15 minuten bezig was, en de film greep me toch wel..

het punt waar de film de mist in gaat is dat de characters allemaal zo pat als een dubbeltje zijn.. zelfs de hoofdrol spelers..

als dat wat meer was uitgediept zou het al een stuk betere film zijn..

maar.. dat neemt niet weg dat het concept van de film op zijn minst zeer 'disturbing' is en ook dagen later me nog bezig hield..

dat is in sommige gore-scenes toch redelijk goed en subtiel gedaan en het effect dat het heeft.. het totaal tegennatuurlijke gedrag van de slachtoffers toch je nekharen overeind laat staan en je een koude chill over je rug voelt gaan...

het is een de psychologische horror die redelijk effectief is.. vind ik.. en als de personages veel meer waren uitgediept had dat effect nog vele malen sterker kunnen zijn.

nilofarish

Avatar

Erg overdreven film. Het verhaal is origineel maar niet op een goede manier. Het scenario is erg wazig en erg vergezocht. Na de Sixth Sense probeert Shyamalan steeds van die films te maken met als thema : paranormale gebeurtenissen.

Het lijkt bijna alsof Shyamalan het succes van The Sixth Sense echt heeft geprobeerd uit te melken met als resultaat waardeloze films zoals : Lady In The Water,The Village en nu The Happening.

The Happening heeft behalve een slecht verhaal ook erg waardeloze acteerprestaties. Wahlberg en Deschanel acteren erg kil en daarom is het wel geloofwaardig om ze te zien als een stel die uit elkaar zijn gegroeid. Maar als ze op het einde zogenaamd weer helemaal verliefd op elkaar zijn komt dit erg ongeloofwaardig over.

The Happening heeft ook helemaal geen spanning. Ik heb geen een moment gezeten van : ooh noo wat nu?? De spanning die Shyamalan wel in The Sixth Sense duidelijk naar voren had gebracht ontbreekt in The Happening. Dat is jammer. Het is sowieso jammer dat Shyamalan geen film meer heeft gemaakt van hetzelfde kaliber als The Sixth Sense.

Ik geef The Happening vijf sterren omdat het wel interessant is om te weten hoe het zal aflopen en het verhaal is wel origineel ofzo