op tv

Vanilla Sky (2001)

What is happiness to you?

Reviews (7)

ASHWIN102

Avatar

Zo, was een lange tijd geleden dat ik deze film had gezien. Ik heb abre los ojos ook gezien en er zat inderdaad barweinig verschil tussen. Ik vond Vanilla sky toen een goeie film en nu nog steeds, ondanks dat ik totaal geen fan ben van Tom Cruise, Penolepe Cruz en Cameron Diaz, dus dat zegt toch wel wat.

Verhaal is goed, die irritante rotlach van Cruise komt op een gegeven moment mijn keel uit net als dat rotaccent van Cruz.

Meninho

Avatar

Gek, ik vind vanilla sky beter dan abre las ojos. een betere remake zeg maar. Komt bij dat ik Tom cruise zijn karakter een stuk sympathieker vind dan zijn spaanse evenknie. die gunde ik zo een lief meisje als Penelope niet. De soundtrack is ook beter en ik vind de uitleg aan het eind van de film helemaal niet storend zoals velen, eerder een heel mooi einde. Uitstekende, mooie film dit.

gunman

Avatar

Het sterkste punt van Vanilla Sky is de soundtrack.
Ik heb "Abre los Ojos" (Open your Eyes) wel gezien, en vond hem geweldig.
Grappig is het om een film voor het eerst te bekijken waarvan je het verhaal al eerder en tot bijna in detail hebt gezien. Ik moest steeds aan
"The Elephant Man" denken als ik naar zijn gezicht kijk :E

"Beide films zijn echt aan te raden, vanwege de originaliteit en het hoede spel"
(Als je ze nog niet hebt gezien)

goaskalice

Avatar

Ik heb alleen het origineel gezien, maar ik ga deze zeker kijken. Ik hoor wel van mensen dat je beter eerst het origineel kan zien en dat denk ik eigenlijk ook. Dus, mensen, als je deze gaat zien, maar Abre los ojos nog niet, huur dan eerst even die ofzo... Het is de moeite waard...

Ik denk dat Vanilla Sky kwa muziek wel een hele verbetering moet zijn Abre los ojos. Volgens mij was dat ook zo'n beetje het hele idee achter de remake. Grappig.

Baski

Avatar

Dit staat er bij de film:

David Aames leidt een ogenschijnlijk sprookjesachtig bestaan. De jonge manager van een Newyorkse uitgeverij is knap, welstellend, succesvol en bezielend. Maar schijn kan bedriegen, want zijn geluk is niet volmaakt. Op een avond ontmoet hij de vrouw van zijn dromen. Zijn geluk is echter van korte duur, want even later keert zij hem de rug toe omwille van een futiliteit. Onverwacht belandt hij dan midden in een stroomversnelling van romance, humor, achterdocht, passie, seks en dromen. Zo gaat David op zoek naar zijn ware persoonlijkheid en ontdekt hij hoe kostbaar en broos de ware liefde kan zijn.


Ligt het nu aan mij of heb ik toendertijd in de bios een hele andere film gekeken?!
Of schrijven ze dit om mensen expres op het verkeerde been te zetten? .... ook leuk..... }:

rempedaal

Avatar

Sorry, ik had dat ook iets beter uit moeten leggen, maar ik kan niet precies vertellen wat ik bedoel, meer een gevoel en dus, ik geef toe, erg slecht onderbouwd Smiley face Ik bedoel de kleine dingetjes, nuances, het is inderdaad nagenoeg hetzelfde, maar toch net een beetje anders. Zoals regelmatig in de film gezegd wordt: It's in the little things. Maar het is een kwestie van persoonlijke smaak denk ik, ik kan me ook goed voorstellen dat je meer voor Abre Los Ojos gaat omdat het het origineel is.

Meninho

Avatar

Geweldige film dit, met een onweerstaanbare Penelope cruz. In deze film de ideale vrouw, lief, sterk en zorgzaam.

alles klopt aan deze film naar mijn mening, de soundtrack, het samenspel, en New york als locatie. Ik ben mischien wel de enige die deze film beter vind dan abre los ojos. Ik vond de hoofdpersoon in abre los ojos totaal niet sympathiek, en snapte eerlijk gezegd niet wat penelope erin zag. tom Cruise zet echter een prima figuur neer, en is het meer overtuigend dat Penelope er helemaal voor ging.

Overigens vond ik het einde een prima verklaring voor het er aan vooraf ging. Ik vond het een mooi einde voor deze mooie film. Ik ga weer kijken.