Deep Impact

Deep Impact (1998)

Heaven and Earth are about to collide.

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Een rampenfilm die niet teert op de actie, best grappig en vooral eens leuk. Verwacht hier geen 2012, days of tommorow of dergelijke... je kan het eerder als een drama bekijken met als achtergrond de dreiging van een aardeverwoesting.
De film heeft een prima cast, ze spelen allemaal ook behoorlijk tot redelijk sterk (zoals Duvall). Ook de effects hebben de tand des tijds nog redelijk doorstaan. zeker de inval op de zon van de komeet is schitterend in beeld gebracht en de uiteindelijke komeetslag overtroefde op sommige momenten zelfs enkele scènes uit 2012. niet alle verhaallijnen zijn even sterk, soms ook net iets te langdradig maar het blijft zeker onderhoudend en het is ook gewoon leuk om een langere aanloop naar de uiteindelijke verwoesting te hebben. Meer tijd om te laten zien hoe de wereld en bevolking er mee omgaat en het maakt het net een beetje realistischer. Het einde is niet bijster origineel maar wel vermakelijk.

Deep Impact is een best verfrissende rampenfilm die het niet alleen moet hebben van de actie maar vooral van de verhaallijnen van de verschillende personages in een opkomende dramatische omgeving

7,3/10

DVD-maniac

Avatar

In Deep Impact vind ik de nadruk teveel liggen op romantiek en te weinig op de meteoriet die de aarde dreigt te raken. Misschien 15 minuten van de film zie je wat reddingsacties om de meteoriet te stoppen, de rest is kleffe romantiek.
Maar dat stukje van die enorme golf die over New York spoelt, was wel gaaf.
Armageddon vind ik persoonlijk veel beter als deze film. Meer spanning en actie.
[rating 2.5]

KD

Avatar

Degelijke rampenfilm, leuk hoe er (in tegenstelling tot Armageddon) in deze film wel aandacht wordt besteed aan de gebeurtenissen op aarde (plunderingen/massa hysterie, bevriezen van alle prijzen/economie etc.)
En in het ergste geval het bouwen van een enorm tunnel/grotten complex als een soort noah's ark, met de daaraan verbonden loterij.

Het over the top emo verhaal met frodo en zijn bruid haalt de film dan helaas weer flink onderuit.

Filmfreak Leo

Avatar

Ja, misschien is deze niet heel slecht, die rampenfilm met Will Smith in zijn digitale vliegtuigje vond ik dus wel echt bagger. Die film had weinig met film te maken, slechts met kaartverkoop. Als je graag wat wilt lachen en dan niet met een overweldigende ramp, maar wel met overweldigende vliegende schotels en aliens, dan raad ik je aan Mars Attacks te huren. Een soort (expres) mislukte A-film / B-film met waanzinnig veel humor en ook nog wat goede acteurs.

leonardus

Avatar

Mistelhensz vrijdag 20 Mei 2005 om 15:09

leonardus schreef:

Een 10 betekent dat echt alles goed is aan deze film maar dan ook echt alles!!
En dat is natuurlijk belachelijk als je dat vind, natuurlijk heb je een eigen mening, maar een 10 geven is absolute waanzin.


er zullen ook mensen zijn die hem een 1 geven, dat is ook niet helemaal terrecht ofwel?

ik heb deze film jaren geleden (toen ik nog jong was ) een x gezien, en toen was ik best onder de indruk. ik ga 'm vanavond denk ik nog maar weer een x kijken.


Nee natuurlijk is een 1 geven niet terecht, dan zou het betekenen dat bijna NIKS goed is aan deze film, en dat is inderdaad overdreven, maar dat alles goed is aan deze film is ook overdreven.
Ik vind gewoon niet dat een film een 10 kan verdienen, want er is altijd wel wat op aan te merken, al zijn het maar kleine dingen, dan is die 10 alweer verdwenen, het kan toch niet zo zijn dat alles perfect is
Maar het kan wel zo zijn dat echt alles SLECHT is aan een film, maar dat geld niet voor Deep Impact.

Carlijn

Avatar

Wat ik altijd hartstikke tof vind aan dit soort SFX-films, is dat raketten zich midden in space, terwijl ze weet ik hoe hard vliegen, altijd keurige U-bochten kunnen maken van nog geen 100 m. breed.
Of dat iedereen keihard wegrent voor de naderende vloedgolf, maar enkele mensen, elkaar slechts lieflijk in de ogen kijkend, blijven staan. Topkwaliteit!
En inderdaad, als er iemand nagesynchroniseerd moet worden, is t Mevrouw Duchovny wel...
We kunnen natuurlijk stiekem een poll starten.
Armageddon en Deep Impact kwamen vrijwel gelijk uit... maar wélke vind je leuker, of beter gezegd: minder slecht?

Moi: Armageddon

Gimli, Son of Gloin

Avatar

Dat Morgan Freeman zijn talenten aan deze film heeft verkwanselt is mij een raadsel. Die Téa Leoni zou wat vlotter en minder monotoom moeteb praten enzo, dat zou als nieuwslezeres in elk geval wat geloofwaardiger overkomen. Kortom echt een middelmatige film. Het hele verhaal blijf ook nogal opervlakkig. En dan opeens worden er even een miljoen mensen opgetrommeld om ondergrond te gaan wonen, dit gebeurt ook even in een zucht, alsof het zo gebeurt is, lekker geloofwaardig.