Dragonball Evolution (2009)

Master your destiny.

Reviews (14)

ScatyFan

Avatar

Ik ben de serie aan het kijken maar ik begrijp sommige klachten niet, want deze film heeft echt mega veel te maken met de anime serie DB.
Ik denk dat iedereen het verward met DBZ, dus wie zegt dat dit niks te maken heeft met de serie heeft het mis.
Alleen hadden ze dan wel een kleinere persoon mogen gebruiken voor Goku.
Wat van de film weer niet klopt is dat Goku in de film geen Kameheha kan doen bij begin terwijl in de serie dat meteen kon en in de serie was zijn grootvader al overleden. Maar je ziet in deze film echt wel dingen terug komen. Het was echt vet om iedereen weer terug te zien maar dan in de anime en toen was het me ook op gevallen dat de acteurs opicht niet verkeerd gekozen waren.
Ik vind dat ze het goed hebben gedaan en ik herken iedereen van de anime serie terug in de speelfilm (behalve Master Roshi, ze hadden hem desnoods nog een grijze/witte snor en baard erop kunnen plakken.)
En de transforming van Goku is ook heel erg goed gedaan.

ScatyFan

Avatar

Sinds deze film heb ik zo'n spijt gekregen dat ik de anime series niet hebt gevolgt :( Ik heb de serie een tijdje leuk gevonden maar ik denk dat ik daarna zo veel hebt gemist van de anime serie dat ik was gestopt en volgens mij vond ik het ook niet meer zo leuk toen, maar ik merk door deze film dat ik hem toch wel graag had willen zien.
Maar ja, even over de speelfilm:
Ik vond deze eerlijk gezegt erg goed, er zaten natuurlijk een paar minpunten bij, maar dat zit wel in elke film en verfilming.
Het was jammer dat Goku onzeker over kwam in de film (Volgens mij was eigenlijk de bedoeling dat hij niet onzeker over kwam maar dat hij zijn woede moest in houden, maar dat was dan niet goed genoeg geacteert helaas.) en het andere is dat de film heel erg voorspelbaar was (maar welke film is dat nou niet).
Misschien heeft deze film niet zo heel veel te maken met de serie maar ik vind het verhaal onwijs goed van de film. Effects waren ook erg sterk, en de boodschap was mij ook duidelijk.
Ik weet niet meer hoe het precies werd gezegt maar het was iets van "Remmember who you are", dat bleef bij mij goed hangen.
De film heeft een open einde, maar volgens mij was de film niet sucsesvol genoeg geworden om een vervolg op te maken.
Ik vond deze film onwijs tof, maar ik denk dat deze niet zo tof is als de anime serie en als je de anime serie kent zal je ook wel een vermoede hebben waar de volgende deel over zou kunnen gaan als die nog gaat komen (denk het niet).

nick84

Avatar

Deze film komt vanavond op tv, en ik mag dit zeggen vind ik aangezien ik een fan ben van de serie. Heb zelf al de dvd's thuis en is nog steeds de beste tekenfilm aller tijden in mijn opinie. Maar deze film is wel heel slecht. Niks ervan lijkt op de anime die we gewend zijn van vroeger. Je kan van Dragonball zo gruwelijk vette film maken, maar de makers waren duidelijk geen echte fans van de serie. Vraag me zelfs af of ze de serie uberhaupt ooit wel eens gezien hebben. Beetje jammer.

movieplanet124

Avatar

Sorry hoor maar zelfs de power rangers movie was vetter dan deze troep en het kan anders kijk maar naar

1=turtels
2=power rangers
3=mortal kombat
4=silent hill
5=Hitman

alle maal goeie game of serie movies dus het kan maar denk eerst en kijk goed voor je een movie van een serie ga filmen want dit is gewoon troep en slecht voor je ogen om naar te kijken jammer hoop op geen deel 2 en al helemaal geen deel 3 gadverdamme wat vies

movieplanet124

Avatar

Hoe kan je deze film een 4 geven deze film is geen cijfer waard wat een gadverdamme film echt slechter dan slecht zelf slechter dan avater the last arie bender. Want niks klopte in deze film van dragonball ga de serie kijken dan begrijp je wat ik bedoel en zins wanneer moet goku vliegen voor een kamehameha aanval en waarom gaat die met zo een gaar ding naar school terwijl die een nimbus heeft en waarom gaat die euberhoudt naar school goku en wat was picelo mijn charachter het leek wel een zieke shrek deze film is helemaal verkloot ga de serie volgen ik heb alles gezien van Dragonball ikheb de hele collectie ben een groot fan maar na het zien van deze film was alles verdeweenen want ik heb kinderen zien huilen toen ze de biscoop uit kwamen er moet echt heel veel veranderen als er een tweede komt maar laten we hopen van niet want dat ga ik dan zeker niet kijken wat een vieze film een dikke 0 nog lager dan een 0 bah bah bah bah

animal-87

Avatar

De meest waardeloze film die ik volgens mij ooit gezien heb.
Op welke manier je deze film ook beoordeeld, als fan of als leek. Dit is compleet waardeloos, zo van de acteurs zijn verkeerd, effecten zijn slecht, verhaal is waardeloos, diepgang is prut, einde is niks, gevechten zijn waardeloos etc etc.
Wat dachten ze toen ze deze film maakten? in godsnaam, zelfs allemaal dragonball herkenbare waarden zijn allemaal in de prullenbak gegooid en ze hebben nog eroverheen gepist.
Waar is dit budget heen gegaan? de film zit vol met overbodige scenes en als het leuk kan worden met training en aanvallen of uitwerking van de personage diepgang komt er niets.
Echt deze film verdient gewoon niets anders dan een 1, geen moment denk je van ah dit is wel leuk aan de film. Verschrikkelijk!

pica1983

Avatar

Heb de film gezien en ik zelf geef de film toch nog wel een voldoende, omdat het budget van deze film z'n 40 a 45 miljoen dollar was, toch hebben ze er wel een leuke film van gemaakt met special effec.

waarom de meeste mensen het niet leuk vinden (denk ik he!!),

Omdat Goku nog alles moet leren zoals kamehameha enz.

Kijk naar de eerste deel van dragonball (tekenfilm versie) en zeg wat je ervan vind!
kijk nu naar de cell saga !! Een hele veschil he !! omdat het moet groeien en daarom is het ook z'n toffe tekenfilm.

DBZ Fan

peterrr

Avatar

Ik heb de film vandaag gezien. In eerste instatie wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar al snel nadat de film was begonnen ware de twijfels over de film weg en bleek het gewoon een goede film te zijn.

Ik herkende veel dingen vanuit de getekende dragonball, de gekkigheid van Gogu, master Roshi die ongewenst aan Bulma zit en de technologie om een motorvoertuig in een klein pakketje te doen, en zo nog meer dingen.

Het enige wat ik jammer vond, was dat het gevecht met Piccolo beetje kort was. Maar verder was het een top film!

Benja11

Avatar

Net als bij transformers is het inderdaad moeilijk met het verhaal, maar waar ik bij transformers vooral bij de effecten nog zoiets had van wow en toch wel eens een speciaal gevoel kreeg als fan had ik dat bij dragonball niet, ik kon maar niet in de film komen...

daarbij was hij vrij kort en had je steeds het gevoel van het is het niet sommige dingen waren goed gedaan maar sommige dingen waren echt waardeloos...

ronald in t groen

Avatar

Heb deze film net gekeken via internet.
je zal vast denken waarom dit is een film die je in de bios moet zien!
nou ben blij dat ik dat niet gedaan heb was mijn geld echt niet waard.
kijk ik snap ook wel dat de anime meer spectakel bracht en dat je de verhaallijn niet kan kopieren ( anders weet je het plot al ).
maar nog acteer werk is zeer matig en de special effects ( waar zo'n film het echt van moet hebben ) zijn op you tube soms nog beter te vinden.
ga deze film niet helemaal afbranden maar een voldoene krijgt hij niet.
de sterke punten van de film zijn de classic dragonball komen er wel in terug.
zoals de liefde tussen bulma en yamcha. en het feit dat ze echt door rotsen heen vliegen.
de twist die ze aan de reuze gorilla hebben gegeven is ook niet slecht bedacht.
al met al zullen fans teleurgestelt zijn.
ben je niet een fan en wil je een hersenloze film kijken ( JA ik vindt dat soms wel leuk ) is dit wel een aanrader voor een keer.


cijfer dat ik gegeven heb is een 5

lourenssen

Avatar

Bloodhunter
ik geef je gelijk daarin maar het blijft een moeilijke film om precies na te maken.
in mijn ogen is het dan ook : doe het dan niet.
maar D.E. is er nu dus we moeten de vruchten er maar van proeven.
elke cartoon die ooit verfilmd is is letterlijk vern**kt.
zie : masters of the universe, transformers, alvin and the chipmunks, inspector gadget, george of the jungle, aeon flux, thunderbirds, popeye en ik kan door blijven gaan.....lol!
het ultieme concept is gewoon moeilijk na te maken en elke cartoon waar amerika de vingers op legt word flink verbogen. hopen dat G.I.Joe wat beter word?
D.E. is flink verbogen maar het brengt toch wel iets mee.
verstand op nu denk ik en gewoon stil genieten.

bloodhunter112

Avatar

Lourensen,dragonball heeft al een start gehad en het was een succes en DE is het gewoon niet.D.E gaat niet volgens de echte verhaal lijn bijvoorbeeld:

1.goku word een gorilla bij volle maan neit bij een eclipse
2.goku is in D.E veel slapper dan in de animeserie

3.dragonball evolution speelt zich af in amerika het zou eigenlijk een japan/chinese tint hebben.

volgens mij moeten dragonball fans deze film niet kijken.

lourenssen

Avatar

Ik heb gisteren de Dragonball Evolution na lang wachten gezien.
Het was het reizen waard om de film eindelijk op doek te zien.
Alles went zegt men.....voor dat ik in de film kwam was ik al een half uur verder.
uiteindelijk komt de film op gang.
maar om te zeggen dat het de Cartoon versie is nee.
we zien een wat onzekere Goku door de film heen jammeren en dan eindelijk na een tijd "DE" goku op het doek spatten.
Wat kan en mag ik zeggen over Picollo....King Picollo....Sorry!!!!
Ja eerst weer wennen want iedereen weet dat die in het begin slecht was en flink wat beating en heel wat bitch-slappuh kreeg van Goku voor dat hij de noorse maar mensvriendlijke Picollo word.
Na deze scene in D.E. zien we Picollo een gedaante verandering maken.
En wat voor een verandering.....Tadaaah!!! "DE" Picollo die we kennen.
Voor degene die het niet kent... De hoek in en schaam jezelf diep....heel diep!
Kan niet wachten om in nederland de D.E. film te zien.
Heerlijk dat kletsende volk en irritante chipsvretende nono's achter je (of voor) je in de bioscoop.
Maar genoeg gejankjank van me!!!!
Na een tijd wachten is het tijdperk aangebroken om de wereld van Dragonball (Z) te bewonderen op het witte doek.

svk1985

Avatar

Hoe kan de film nu al 8.5 gemiddeld staan, en Jeroentjee en Lord Voldemort hebben al gestemd....

maar moet wel zeggen dat ook ik zin heb in de film,
grootste probleem is dat het voor velen alleen maar kan tegenvallen omdat ze de anime gewend zijn

ik ga er gewoon op 2 manieren naar kijken als verfilming van de anime en film op zich...

hoop dat dan vooral dat ie op de 2e manier erg goed wordt (en stiekem hoop ik ook op de eerste)