Arlington Road (1999)

Your Paranoia Is Real.

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Een film die ik nog niet eerder had gezien en door de aankondiging, namen als Jeff Bridges en Tim Robbins en de redelijke IMDB waardering de kans maar gepakt.
Ik moet zeggen dat de film al snel pakt. Ik hou wel van een goede thriller en mystery film, mits de spanningsboog goed wordt opgebouwd en het verhaal goed is (logisch uiteraard anders is het niet goed). Deze elementen zijn zeker aanwezig, maar op een gegeven moment bekruipt wel het gevoel dat er niet doorgepakt wordt. Er wordt niet heel veel geinvesteerd in de karakters van de nieuwe buren. Het blijft net wat te oppervlakkig en te mysterieus, waardoor het zelfs weer een beetje oninteressant wordt. Het hele verhaal speelt zich eigenlijk af door de ogen en de waarheid van Jeff Bridges. Dat is een keuze, maar er had ook een diepere keuze gemaakt kunnen worden door de achtergrond, het karakter en de motieven van Tim Robbins dieper te ontwikkelen. De opbouw in het eerste uur is zeker goed en het wekt verwachtingen voor de kijker, maar zodra Tim Robbins zijn ware aard laat zien gaat het in razend tempo door en wordt het wat rommelig. Het slot is inderdaad wel heel erg op toeval gebaseerd (ongeloofwaardig dat een terroristische organisatie na maanden, jaren voorbereiding het zo zou doen) alhoewel het idee wel orgineel is (ik zag het niet aankomen), maar het had geloofwaardig uitgewerkt kunnen worden.
Al met al toch een goede film. 7/10

CAGE

Avatar

Ach hou op. Ik vond het ook een aangrijpende film, maar om nou te zeggen dat ik hem nooit wil zien. Kom ! Net zoals ik heb genoten bij Man on Fire die wel wat langer duurt, en die ik wel iets beter vind was me deze ook niet tegengevallen. Net spannend en verrassend genoeg. Inderdaad ieder zijn eigen smaak. Maar natuurlijk zijn er veel ergere en betere films. Maar deze is ook wel aardig hoor.

Celeste

Avatar

Jezus mina! Aaaargh!!! :(:X

Ik heb net die film gekeken en ik voel me nu zo ontzettend verontwaardigd :N, zo gefrustreerd :'(, ik ga zowat uit m'n dak! Wat een onrechtvaardigheid! Wat vreselijk! Ook al is het maar een verhaal, het is zo goed geacteerd, dat ik nu een grote knoop in m'n maag voel. Ik ben kwaad, woedend, razend! :( En ook bang...
Stel dat wat ze in de film over een eerdere aanslag beweren echt waar is (dit is toch geen spoiler?), wat kun je dan nog doen om zoiets te voorkomen? Dan sta je toch helemaal machteloos...?

Arlington Road is een heel, heel aangrijpende film. Ook behoorlijk actueel. Daarom is hij goed.

Ik wil hem nooit meer zien. Nooit.

Otmeister

Avatar

Och, ieder zijn smaak.
Ik vond de film niet boeiend. De zogenaamde plotwending is alleszins behalve verrassend te noemen. De hints zijn te makkelijk en bovendien voorspelbaar. Heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten, hetgeen toch wel de bedoeling van een film in dit genre is.

Met een cast als Bridges, Robbins en Cusack had ik vele malen beter verwacht. Sterker nog, met zo'n cast kun je een film om van te smullen afleveren.

Hetgeen niet is gebeurd...

Just my 2 cents.

:E

LordOgre

Avatar

Hallo!!!!! SPOILERALERT!!!

Geez, anders verklap je even van te voren al dat hij een slecht einde heeft!! Ik heb de film zelf en vind hem enorm goed, heb hem al 10 keer gekeken ofzo, maar de eerste keer was het verrassendst... vanwege het einde!! En nu lopen sommigen hier al te zeggen dat ie slecht afloopt... Zet dat volgende keer even in zo'n spoiler cadertje voor de fans hier?

Dank u!