Iron Man 2 (2010)

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

De eerste maal in de bioscoop vond ik de film echt vet! maar gisteren nog een keer bekeken en de film moet het toch met een 7 stellen.
Nu je The Avengers hebt gezien is het gewoon een grote opstap naar die film met allemaal kleine hints en kwinkslagen naar die film en de personages ervan. Het eerste deel is op zich best vet met Tony Stark die over zijn toeren gaat en met de roem geen blijf weet én een leuke scène in Monaco. Maar Rourke krijgt een iets te cliché-achtig schurkje voor zijn schoenen die me iets te veel doet denken aan de slechtere actiekomedies. De finale is best leuk maar als je nu deel 3 hebt bekeken lijken ze eigenlijk best nog wel op elkaar. wat me ook opviel was dat Tony nu altijd voor de komische accenten moest zorgen terwijl in deel 3 de hele cast daaraan meedeed.

Kort: Een mindere opvolger op het eerste deel en het minste deel uit de trilogie, maar alsnog kun je je als Iron Man fan wel plezieren met deze film door een over the top Robert Downey Jr, leuke actiescènes en de leuke opstapjes naar The Avengers.

Tarkus

Avatar

Na het bekijken van de eerste film had ik zo'n vermoeden dat dit tweede deel beter zou zijn, niet dus.
Het eerste uur van de film is behoorlijk saai, op de actiescènes in Monaco na, het tweede uur maakt veel goed, maar toch is dit niet de topfilm waar ik op hoopte.
Spectaculaire actiescènes, en goede special effects ja, maar toch is het scenario maar ondermaats.
Scarlett Johansson en Mickey Rourke zijn prima aanwinsten, maar toch kunnen zij ook deze film niet tot een hoger niveau tillen.
Wel een sublieme soundtrack, met o.a. nummers van AC/DC en The Clash.

Steve-O

Avatar

Ik vond hem niet beter dan de eerste, maar ook niet slechter. Een complete herhaling is het gelukkig niet geworden;)
De eerste helft van de film kwam bij mij meer over als: zo hectisch is het leven van Tony Stark geworden. Maar dan komt opeens Whiplash tussenbeide>Smiley face Die was wel erg gaaf daar op die race.Suitcasesuit!!!:EGaaf gevecht, wel logisch dat ie hem zo snel kon uitschakelen, de Arc-Reactor van Ivan was niet bepaald perfect..Daarna werd het voor mij beterDat hij die nieuwe atoom moest uitvinden was leuk gedaan!En dat nieuwe pak!!!T+)
Scarlett Johansson heeft het in mijn ogen erg goed gedaan, haar actie scene was ook erg gaaf/leuk:Y
Jammer dat Gwyneth toch wel een kleine rol had, zij had op zich als een van de weinige vrouwelijke personages dat toch wel alleen kunnen dragen.
Eindgevecht was natuurlijk het hoogtepunt van de actie, ik heb in ieder geval niet dat stukje uit de Hulk op een tv kunnen opmerken...
Acteerprestatie's van iedereen goed, special effects top en het verhaal was toch wel erg leuk, met de nodige verwijzingen (na de aftiteling) naar andere Marvel personages en natuurlijk het opzetten van 'the Avengers' ik wist niet dat ze dat hier al zó zouden doen.
Vette actie film en zeker het kijken waard: Een 8!

Hifaatch

Avatar

Deel 1 was al zooo een goede Comic to movie verfilming.
deze stelde zeker niet teleur. vanaf het begin tot het eind is het genieten en af en toe lachen. de manier waarop favreau het gevoel op de juiste manier over kan brengen vind ik een kunst, vooral omdat hij op de kleine dinge let waardoor iets zo onrealischtisch er zo natuurlijk uitziet. respect voor dat mannetje!:W en de cast was ook geweldig. wel had ik verwacht meer te zien van scarlett johansson :~ . don cheadle nam de rol van rhodey ook netjes over.

van mij mocht de film nog langer duren! :-Sdeze moet je kijken in de bios, en daarna nog 10 keer thuis als hij op blu-ray uitkomt.

timdekw

Avatar

Ik vond de film iets minder dan de eerste. Mischien komt het doordat ik bij de eerste film weinig verwachtingen had en bij de tweede flink wat meer.
Naar mijn mening lag het tempo in het vervolg iets lager en was er simpelweg te weinig Iron Man actie en wanneer Iron Man dan eindelijk in actie moet komen schijnt hij niet al teveel moeite te hebben om de badguys af te ranselen
Al met al een vermakelijke film met een goeie dosis humor, mooie actiescene's en een paar geweldige knipogen naar de aankomende Marvel films, maar het haalt net niet het niveau van de eerste.