The Green Hornet (2011)

Protect the law by breaking it.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Wat een verschrikkelijke film...
In The Green Hornet besluit playboy Britt Reid gespeeld door Seth Rogen samen met zijn bediende uit het niets de misdaad te bestrijden, maar daardoor maakt hij de nodige vijanden.
The Green Hornet bevat de typische kenmerken van een superheldenfilm, maar weet dit totaal niet te benutten en komt in plaats daarvan aan met een hele dosis flouwe grappen en uiterst slechte actiescènes.
Seth Rogen is absoluut niet geschikt voor deze rol en als je dan ook nog aankomt met Christolph Waltz als slechterik die helemaal niks doet in de film ben ik er helemaal klaar mee.
The Green Hornet bestaat volledig uit Zwakke rollen, slechte actiescènes, een matig verhaal en flouwe grappen en heeft me op geen enkel vlak kunnen vermaken.

3,5 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Een lichte tegenvaller. De trailer op tv gaf me eerder een pg13 versie van kick ass weer dus ik dacht, ik geef dit een kans. Maar de film wist nooit echt te boeien, de grappen sloegen vaak de plank mis. Rogen speelt hier één van zijn zwakste rollen. Diaz' rol hadden ze ook aan een pop kunnen geven. De autoscenes zijn lachwekkend. De actiescènes zijn nog wel behoorlijk en ondanks dat het verhaal cliché is werd het ook nooit écht saai.

Dus 5/10

Magalaan

Avatar

Echt een hele verkeerde combinatie, heldendom en komedie. Een held is nu eenmaal iemand die faam zoekt door persoonlijk lijden te trotseren. In onze cultuur is een held vaak een tragische figuur als kan het nog wel allemaal goed met hem aflopen.

In een komedie wordt een held vanzelf een antiheld. hier is hij een zo volstrekt leeghoofdig figuur dat het alle geloofwaardigheid verliest. Dat is niet zo erg, dan moet het gewoon leuk en hilarisch zijn, maar dat is het ook weer niet.

Het hele Marvel-universum draait maar om een ding: jongensdromen. Als kind heb je maar weinig te vertellen en dus droom je dat je in sterke held kunt veranderen die de dingen recht kan zetten. Daarbij is het heerlijk dat de fantasie ongekende vormen aanneemt.

De karakter hoeven dan ook niet uitgediept te worden en realistisch hoeft het ook niet te zijn. Het is gewoon heerlijk dromen over macht. Daarin past bijvoorbeeld wel een Kato die allemaal wonderbaarlijke dingen in elkaar knutselt en ook nog een goede sidekick is, maar hij moet niet de hoofdrol spelen, want dat bederft de fantasie een beetje. In de originele film trok echter Bruce Lee veel aandacht naar zich toe met zijn vechttechniek, al bleef het een bijrol in een apenpakje. Hij heeft zelf het script van Kung Fu geschreven maar kreegt niet de rol en voelde zich als Chinees behoorlijk gediscrimineerd in de VS.

Nu Marvel de comics gaat verfilmen worden de karakters wat meer uitgediept. Hier slaan ze de plank mis. Het is geen held en als antiheld is hij gewoon niet grappig genoeg. Een mislukte poging om dingen die niet bij elkaar passen toch te laten rijmen.

jaime91

Avatar

Ik snap hier gewoon helemaal niets van. Na de geweldige en hilarische komedies Knocked Up en Superbad heeft Seth Rogen deze film geschreven, en ik weet niet wat er mis met hem was toen hij het schreef maar de grappen slaan dit keer vrijwel niet aan. De film is vrij standaard en wist op geen enkel moment echt te boeien. Om een voorbeeld te geven, Cameron Diaz speelt de knappe secretaresse van Britt Reid (Rogen) en natuurlijk gaat hij haar proberen te versieren en natuurlijk probeert Kato dat ook en jawel komt zij op een gegeven moment tussen de heren in te staan. Dit klinkt misschien spannender dan het is want ze stappen hier uiteindelijk wel weer heel snel overheen. Verder heeft Diaz ook niet echt veel te doen, ze moet alleen mooi zijn.

Christoph Waltz zet nog wel een leuke rol neer als badguy maar ook hij is niet echt wat je noemt hilarisch. Jay Chou doet het ook nog wel oke als Kato en heeft een paar leuke moves in huis alleen willen de vechtscenes ook niet echt geweldig worden mede dankzij de lelijke slow motion die ze toegevoegd hebben. Als ze dat achterwegen hadden gelaten hadden de vechtscenes misschien nog wel cool geweest maar ze doen zo hun best om de vechtscenes cool te maken dat ze daar niet in slagen.

Ook het personage Britt Reid/The Green Hornet vond ik maar saai en duf. Reid deed me denken aan een domme versie van Tony Stark. En dan met een domme outfit want ook dat vond ik niet echt spectaculair. Nee de allerbeste rol wordt neergezet door James Franco. Hij speelt een erg leuke bijrol en lijkt er zelf ook heel veel plezier in te hebben. Jammer genoeg is die rol in het begin van de film en van korte duur.

Conclusie: The Green Hornet heeft me op geen enkel vlak echt weten te boeien of te raken. De actiescenes zijn lelijk, de scenes in de auto zijn volgens mij grotendeels met green screen gedaan en de grappen zijn grotendeels vlak en willen maar heel af en toe slagen. Ook de kostuums zijn ouderwets en saai en Britt Reid vond ik maar een duf en irritant mannetje die heel graag cool wil zijn maar juist het tegenovergestelde bereikt. Echt een teleurstelling deze film, Seth Rogen heeft betere en vooral leukere films geschreven. Dit is er één die ik kan missen als kiespijn. Heel jammer!

Toelietoesh

Avatar

Is dit een Gondry!? Ik weet dat ik niet het volste recht heb dit te zeggen, aangezien ik alleen de trailer bekeken heb, maar bij het zien van de hele opzet, de grappen en de uitstraling van de film vraag ik me af wat Michel Gondry daar heeft lopen doen? Weet iemand of ik het mis heb, want op dit moment trekt werkelijk niets aan de trailer mij om hem daadwerkelijk te gaan bekijken.