The Book of Eli (2010)

Believe in hope

Reviews (5)

RyanD

Avatar

The book of Eli verteld eigenlijk een verhaal van een profeet na de Derde wereldoorlog die 'het woord van God' naar een veilige haven moet brengen om de mensheid te redden.
Hoewel dit niet de beste film van Denzel Washington is (de jaartjes gaan toch ook meetellen zo langzamerhand), is de film zeker het kijken waard. De actie is gedoseerd en ook het verhaal is goed te volgen.
De opmerkelijkste casting is die van de bloedmooie Mila Kunis. Hoewel ze met haar looks en haar comedyverleden flink haar best doet om serieus over te komen blijft het als kijker onwennig om haar in de rol van side-kick te zien naast Washington.
Al met al een goede film. Zeker als je van post-apocalyptische films houdt.

centr1no

Avatar

Er zit helemaal geen 'religieuze ondertoon' in deze film tenzij je er vanaf het begin specifiek op gaat zitten letten.
Er zijn een paar vage verwijzingen naar een bijzonder 'boek' en wat overeenkomsten met het verhaal van Jezus.
Dat is alles. Niks religieus aan. Behalve op het eind waar een stukje bijbel voorbij komt. Maar dat het over de bijbel gaat weet je van het begin af aan wel en hoeft eigenlijk niet eens in spoilertags.
Deze film heeft goede sfeer, geloofwaardige special effect, strakke aktie, er wordt prima ge-acteerd en een redelijk plot.
Gewoon een goede film.

Tarkus

Avatar

Deze film is wat de sfeer betreft vergelijkbaar met 'The Road' die ik ook net heb bekeken.
Maar deze is wel boeiender en vooral door de actie spannender.
Goede rollen van Denzel Washington en Gary Oldman en een prima vertolking ook van Mila Kunis.
Leuk om zien was de kleine rol van Tom Waits, die we allemaal wel beter kennen als de eigenzinnige pianist-zanger met de rauwe stem.
De beelden van vanop de verwoeste Golden Gate Bridge en vanuit het bootje met San Francisco in de achtergrond, zijn adembenemend.
Kortom prima SF film met een niet zo'n rooskleurig toekomstbeeld.

Steve-O

Avatar

Eerlijk gezegd een prachtige film. In het beging ietwat traag maar het is zeker de moeite waard om af te kijken.
Denzel Washington doet het weer goed en Gary Oldman speelt weer fantastisch als bad-guy. Voor de rest is er ook goed gecast. De actie was trouwens precies goed gedoseerd! De wereld word ook mooi weergegeven in de apocalyptische setting.
Er zijn weliswaar een paar momenten die voorspelbaar zijn maar ook zeker momenten die ónvoorspelbaar zijn! Je blijft geboeid kijken.
Ook al vinden sommige de religieuze ondertoon 'belachelijk', naar mijn idee slaat dát nergens op, het is wel een belangrijk onderdeel van het verhaal en komt zeker goed tot stand. Daar draaide het eigenlijk om.

GREAT martial art fan

Avatar

Een erg goede film, met mooi acteerwerk van Washington. De film verveelt inderdaad geen moment, doordat er op het juiste moment Actie in de film blijft en het vrij snelle verhaal. Toch is het verhaal goed uitgewerkt, en bevat het een erg groot aantal wijsheid in de film, wat je bijna nooit ziet in een Westerse film. Soms deed de film me wel denken aan I Am Legend. Maar als ik moet kiezen tussen 1 van de 2, dan zou het toch zeker deze zijn.