RED (2010)

A High Caliber Woman.

Ondanks namen als Willis, Freeman, Malkovich en Mirren blijkt de actiekomedie Red simpelweg een gemiste kans.
play

6,6 details

  • 111 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

“Red” gaat over een gepensioneerd CIA agent, wiens rustige leventje op een dag verstoord wordt door een moordenaar die het op hem voorzien heeft.

Regie
Robert Schwentke
Cast
Bruce Willis, Morgan Freeman, Karl Urban, Mary-Louise Parker, Joe Chrest, Alec Rayme, Rebecca Pidgeon, Jaqueline Fleming, Chris Owens, Justine Wachsberger, Heidi von Palleske, Lawrence Turner, Emily Kuroda, Jason Giuliano, Tara Yelland, Randy Wade Kelley.
Budget
$ 58.000.000
Opbrengst
$ 71.664.962
Release
14.10.2010
Release NL
14.10.2010
Release DVD
01.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Schwentke | Cast: Bruce Willis (Frank Moses), Mary-Louise Parker (Sarah Ross), Karl Urban (William Cooper), John Malkovich (Marvin Boggs), Helen Mirren (Victoria), Morgan Freeman (Joe Mateson), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2010

In een handjevol actiefilms uit de jaren negentig zagen we de door Bruce Willis gespeelde held geïntroduceerd worden terwijl hij uit zijn bed kwam. Vaak met een kater, meestal ongeschoren, maar in praktisch alle gevallen direct zoekend naar drank en/of sigaretten. Hoe zwaar de uitdagingen voor Willis in de rest van de film ook zouden worden, opstaan was altijd zijn grootste beproeving. Red (met afstand de dufste filmtitel van het jaar) opent ook met een ontwakende Bruce Willis, wat hoop biedt voor een vlotte, met cynische humor doorspekte actiekomedie zoals die tegenwoordig te weinig gemaakt worden. Maar anno 2010 zou inmiddels iedereen wel moeten weten dat Willis’ gevoel voor humor lijkt te zijn verdwenen met zijn haren. Willis slaat een paar ochtendpillen achterover en begint uiterst clean aan de film.

De door Willis gespeelde Frank Moses was ooit een van de beste CIA-agenten, verantwoordelijk voor talloze bloedige missies met veel gruwelijke kills. Nu hij echter gepensioneerd is en gevestigd in een saaie buitenwijk, is zijn leven stukken minder spannend. Het enige lichtpuntje in Moses’ leven is het regelmatige telefonische contact met de dame die zijn pensioen regelt, voor wie hij een stille liefde koestert. Wanneer zijn voormalige werkgever een mislukte moordaanslag pleegt op Moses, slaat hij op de vlucht met telefoondame Sarah (puur aanwezig voor een sporadische grap en geforceerde romantiek; zeg maar de Cameron Diaz-rol uit Knight and Day) en klopt aan bij enkele eveneens gepensioneerde ex-collega’s voor hulp.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

RED Nieuwsberichten

Laatste reacties

GiLuX

"...Eindelijk weer eens een echte leuke film. lekker subtiele grappen die wellicht niet door iedereen wo......"

Paulusie

"...Ik vond hem geweldig. De cast alleen al is zo de moeite waard. Het spat gewoon van het scherm af dat......"

Banned

"...Vervelende actie komedie waarin een aantal sterren zich regelrecht belachelijk maken. Helen Mirren......"

RED

acties