Saw VI (2009)

The Game Comes Full Circle

Deel zes in deze langlopende horrorfranchise doet wat van het verwacht wordt en levert anderhalf uur malle plots en smerigheid.
play

5,1 details

  • 90 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
90 Min Canada

Agent Peter Strahm is dood, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

Alt titel
Saw 6
Regie
Kevin Greutert
Cast
Tobin Bell, Mark Rolston, Costas Mandylor, Shawnee Smith, George Newbern, Betsy Russell, Peter Outerbridge, Samantha Lemole, Athena Karkanis, Gerry Mendicino, Caroline Cave, Tanedra Howard, Marty Moreau, Shawn Ahmed, Janelle Hutchison.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 68.233.629
Release
23.10.2009
Release NL
31.12.2009
Release DVD
09.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Greutert | Cast: Tobin Bell (Jigsaw / John), Costas Mandylor (Mark Hoffman), Mark Rolston (Dan Erickson), Betsy Russell (Jill Tuck), Shawnee Smith (Amanda Young) | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2009

Sinds 2005 is in de Verenigde Staten de traditie ontstaan om elke Halloween een nieuwe Saw uit te brengen, waarna de films rond de jaarwisseling in Nederland worden uitgebracht. Dit jaar wordt de heuglijke komst van Saw VI gevierd. Hoewel het niveau van de eerste Saw uit 2004 nooit geëvenaard is, is de kwaliteit van de reeks na het tweede deel niet enorm geslonken. Mensen die met deel twee uit de voeten konden, zullen zich dus ook vermaken met alweer het zesde deel, mits ze niet te veel vernieuwing verwachten. Deel zes zal dan ook weinig nieuwe zieltjes winnen.

Net als in de vorige delen draait het wederom om psychopaat Jigsaw en zijn kameraden. Mensen worden wakker in ruimtes die ze niet kennen om vervolgens zeer pijnlijke, en bij voorkeur zeer bloederige opdrachten te voltooien om hun leven te redden. Mocht je een stalen maag bezitten, dan kun je altijd nog misselijk worden van het onrustige cameragebruik dat inherent is aan de serie. De narratieve structuur heeft veel weg van een soap, waarbij personage x uit deel zes een neefje is van personage y uit deel twee. Om te zorgen dat ook nieuwelingen van de serie zich thuis voelen, is ervoor gekozen om nogal veel flashbacks te gebruiken. Niet alleen scènes uit vorige delen worden getoond om zaken te verduidelijken, maar ook scènes die zich vijftien minuten geleden afspeelden worden speciaal voor de mensen met een geheugen als een zeef nog eens herhaald.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Saw VI Nieuwsberichten

Laatste reacties

Davewortel

"...Had "The Final Chapter" veel groter verwacht. De vorige vijf films hadden elke keer een matig tot go......"

Oboema

"...Weer een slap verhaaltje met een handje vol traps. Einde? Hoop ik? 5/10..."

GREAT martial art fan

"...Ga niet teveel verklappen van de film, alleen moet ik zeggen dat de gruwel weer op en top is, en dat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Saw VI

acties