Komt een vrouw bij de dokter (2009)

An ode to love.

Reviews (6)

hansbeer

Avatar

Zeer matige film, hoe nep en theatraal is dat, een vent van over de 40 die zich wel heel erg puberaal gedraagt, terwijl zijn doodzieke vrouw thuis is met kind.
Op gegeven moment scheiden, en dan na 1 sexpartij weer niet, en allerlei beloftes die hij niet na komt en zij dit opeens wel weer pikt.

Eigenlijk 5 sterren, maar door het heel zielige einde + goed acteerwerk, 6 sterren.
Maar ik hoef de film nooit meer te zien.

jaime91

Avatar

Hele mooie zware film en een sterk debuut van Oerlemans als regisseur. Ik heb deze film van de week voor de 2de keer gekeken met mijn moeder (voor haar de 1ste keer) bij haar is een jaar geleden nierkanker geconstateerd dus je begrijpt deze film ligt hier best zwaar. Nu is overigens alles weer oke laat ik dat vooraf ook even duidelijk stellen maar goed wij hebben (net als zoveel mensen) dus ook met die nare ziekte te maken gehad. Nu ik hem voor de 2de keer keek vond ik hem eigenlijk nog zwaarder en heftiger dan toen ik hem de 1ste keer op dvd zag en dat is natuurlijk vanwege mijn moeder.

Deze alinea bevat spoilers!!! Maar goed laat ik comment/recensie niet al te persoonlijk maken. Ik heb een paar van jullie comments gelezen en ik ben het (met de negatieve comments) dus TOTAAL oneens. Natuurlijk wat Stijn (Barry Atsma) doet gaat misschien te ver maar het is maar hoe je met die klote ziekte omgaat als toeschouwer zeg maar. Het is een blijft een schoft maar voor hem is het ook zeker niet makkelijk en de reden van zijn vreemdgaan/affaire is omdat hij bij Roos (Anna Drijver) een andere leven heeft. Bij haar vind hij het geluk dat hij bij Carmen kwijt is. Je ziet ook zodra Carmen gezond verklaard wordt hij er oprecht voor kiest om met haar verder te gaan totdat die kut ziekte weer terugkomt. Begrijp me niet verkeerd ik vind het ook vreselijk wat ie doet maar heb toch ook wel weer een klein beetje begrip en simpatie voor ook voor hem. Overigens heb ik wel heeeel veel respect voor Carice want godsamme wat is zij goed in deze film. Zij speelt van alle rollen de zwaarste en ze doet dit gewoon echt heel goed!

Zoals ik dus al zei een mooie/zware film en aanrader. Mocht je zelf met deze ziekte te maken hebben of iemand in je directe omgeving dan is ie wel aan te raden maar wel extra zwaar dus weet wat je kijkt. Deze film krijgt van mij een dik verdiende 9 en ik kijk nu al uit naar de 2de film van Oerlemans over Willem Barentz!Smiley face

MssT

Avatar

Ik vond het een vreselijke film. Mijn man en ik hebben ons nog uren zitten ergeren. Ten eerste; het wordt ''Een ode aan de liefde'' genoemd. Hoe kunnen ze zoiets liefde noemen? Een man die constant zijn l*l in andere dames hangt terwijl zijn vrouw thuis overgevend voor hun dochertje moet zorgen? Liefde, werkelijk.. mensen moeten nodig een woordenboek kopen als ze dat liefde noemen. Ik noem het lust, bedrog, zwakheid. Als ik zijn vrouw had geweest had ik, ziek of niet, toch werkelijk hem op zn zachts gezegd het huis uit geschopt. Hoe kunnen mensen sympathie voelen voor die schoft? Ik heb geen traan gelaten, zij het alleen voor de DVD die ik eraan verspilt heb. GEEN AANRADER.

AaHaa

Avatar

Oh ik vond persoonlijk de film véél beter dan het boek. Ik had het boek niet eens gelezen voordat ik de film zag en ik kan niet zeggen dat ik het idee had dat de filmmakers er van uitgingen dat ik het boek al had gelezen :P Het verhaal is redelijk makkelijk en volgens mij wordt elke handeling wel zo'n beetje uitgelegd door de voice-over van Stijn... 'K vond het boek maar af en toe leuk, Kluun vind ik een ontzettend lul, maar de film krijgt van mij echt wel een dikke 8.

timdekw

Avatar

Laat ik de eerste zijn die waarschijnlijk de waarheid durft te zeggen.
Ik en de drie mensen met wie ik naar de film ben geweest (2 vrouwen en een man, waarvan de de dames en ik het boek hebben gelezen) vonden de film allemaal erg tegenvallen. Ik snap totaal niet waar alle ophef die er is geweest over hoe geweldig de film is geweest vandaan komt.
De gebeurtenissen volgen elkaar in erg snel tempo op, nergens wordt er echt goed duidelijk gemaakt waarom de dingen gebeuren. Er wordt dus van uit gegaan dat alle kijkers het boek gelezen hebben. Ook concentreerd de film zich vooral op het vreemdgaan en de seks en wordt de kanker meer als bijzaak gebruikt. Het acteerwerk is prima maar de film kon mij op geen moment ontroeren of boeien. Het laatste half uur heb ik me ook erg verveeld gevoeld waardoor ik maar een beetje om me heen heb zitten kijken en ik kreeg het idee dat ik niet de enige was die zich zat te vervelen. Heel erg jammer want juist door alle positieve reacties had ik een mooie, confronterende en ontroerende film verwacht, maar niets is minder waar.

Jim

Avatar

Heb hem gisteren in de bioscoop gezien, vond hem eigenlijk best goed. Het verhaal was soms vrij zwaar, maar je verwacht niet anders als je naar die film gaat. Oerlemans maakt soms wel overdreven shots, waar het lijkt alsof hij zijn best doet om kunstzinnig over te komen, wat - voor mijn gevoel - dan niet altijd lukt.
Vooral de grote hoeveelheid close-ups was vrij vervelend, voor mijn gevoel. Dan was het gezicht van de persoon waar een close-up van werd gemaakt òf helemaal links in beeld, òf helemaal rechts in beeld. Zo maakte hij wel meer shots trouwens, dan was het object wat je aandacht moet trekken aan één kant van het beeld.
Het acteerwerk vond ik best goed. Veel seks in de film, overigens. Echt een handelsmerk van de Nederlandse cinema? :P

Al met al een goede film!