Underworld: Awakening (2012)

Vengeance Returns

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Geen voorkennis van de vorige 3 films maar ik had nu eens zin in een avondje Beckinsale-latex dus deze maar eens bekeken. buiten dat je je misschien meer verbonden voelt in het wereldje en de personages was het bekijken van de vorige films ook niet nodig want alles wordt netjes uitgelegd in de eerste 5 minuten. de film begint veelbelovend en deed me vaak denken aan een betere uitwerking van resident evil. spijtig genoeg valt de film na de eerste grote actiescène helemaal stil en is er buiten de altijd knappe Beckinsale niet veel meer aan te zien. de finale is wel vermakelijk maar maakt nooit het hele middenstuk goed. Al bij al een matige film maar wel eentje die er me over doet nadenken om de eerste 3 films te zien, dus rampzalig was hij dan ook weer niet. maar er zat meer in met de niet onaardige cast en de settings...

5/10

rensschrama

Avatar

Op zich een leuke actie film. Vond hem wel erg tegenvallen met de rest, waar de sfeer er beter in zat. Selene is nog groffer zeker tegenover de mensen, waar bij de eerste films ernstig werd gedaan over het geweld gedaan tegenover de menselijke ras, worden ze nu zonder pardon uit het raam naar beneden gegooid. Vaak viel me op dat de mensen het blijkbaar doodnormaal vinden dat een uitgestorven ras over de straten, op auto's sprongen en er hard geschoten word (ze blijven keurig doorrijden als er een weerwolf op het dak springt). De Lycans waren lelijk geanimeerd. De actie scene's zijn goed gedaan, het blijft dus in mijn ogen wel een interesante serie, al loopt het langzaam af, hopen dat ze het vijfde deel weer wat omhoog krabbelen.

Tidus

Avatar

Na het 3e deel, die ik al een stuk minder vond dan de 1e 2 delen, had ik geen grote verwachtingen bij deze film.

Toch viel de film me heel niet tegen, maar er had veel meer in gezeten. Het gaat soms nogal van de hak op te tak en de film is al zo kort. Had best allemaal wat langer gemogen.

De super lycan doet de film naar mijn idee weinig goeds. Ziet er ook niet uit trouwens. Er wordt heel kort even gepraat over hoe deze is ontstaan. Had ook veel beter uitgelegd mogen worden.

Einde van de film laat genoeg ruimte over voor een 5e deel Smiley face

Film kan er mee door, zeker voor degene die van deze reeks houden, maar er had zoveel meer in gezeten.

Banned

Avatar

Géén totale ramp deze film. Maar echt goed kun je het niet noemen. Selene Kyle moet vechten, hollen, praten, schreeuwen, schieten, denken en plots de moeder gevoelens in zichzelf ontdekken en dat allemaal in 75 min!! Daar zit toch de grootste fout van deze film, komt daar nog bij dat het verhaal in 3 seconden uit te leggen valt. Net niet op het randje van lowbudget en het camerawerk is gelukkig redelijk statisch en de montage niet te snel. Maar echt goed kun je het nog niet noemen. Kate Beckinsale mag er dan leuk uitzien in dat latex, hier acteert ze wel als een slappe pannenkoek. 4/10

DashX

Avatar

Kate beckinsale ziet er zoals in deel 1 en 2 er goed uit in haar strakke pakje. Een film met veel actie, bloed en gore. Van de verhaal moet je niet het hebben. Kom op, een dochter voor Selene en Michael. Terwijl zij 12 jaar bevroren waren Gewoon niet boeiend en eindigt met een slap einde. Verder ook jammer dat de CGI van de lycans niet beter uit zien. Gelukkig is de film vlot met minder dan 80 minuten gedurende film.

De ontsnapping van Selene uit de laboratorium (beginscene) deed mij veel denken aan de scene uit Resident Evil Afterlife waar Alice inbreekt ook in de beginscene.

Leuk voor een avondje actie kijken op de bank, maar het niet waard om een bioscoopkaartje voor te betalen. De film krijgt van mij een 6.T+)