Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Prima film die ik met veel interesse en bewondering heb bekeken.
Misschien niet altijd goed in beeld gebracht, maar het verhaal kon me toch boeien en kwam toch geloofwaardig over.
Goede vertolkingen ook, en leuk dat men het Fries als taal in de film heeft gebruikt, het maakt het geheel nog geloofwaardiger, maar Nederlandse ondertitels zijn dan wel nodig en die zijn ook aanwezig op de DVD.
Ik kan deze prent, vergeef me de woordspeling, (niet toepasselijk voor het verhaal in deze film), warm aanbevelen !!

dineke

Avatar

Niks mis mee, ik vond het een goede film.
En 1 van de weinige echt nederlandse films zonder naakt en sex, daarmee vind ik hem al met kop en schouders boven anderen uit steken...
Zelf snap ik nu ookj water beter waarom men altijd zo moeilijk doet over het wel of niet rijden van die tocht....er gaat heel wat aan vooraf en moet aan een hoop gedacht worden...
Ja goede film zeker gaan zien!

Mark

Avatar

Bukowski, wat Steven de Jong wel heel slim heeft gedaan is de hele goede score die emoties opwekt bij verschillende scenes. En omdat film toch emotie is kan je bijna niets anders zeggen dat dit een goede film is.

Maar! En nou komt het... kijk je naar alleen het verhaal, of de vier aparte plots dan stelt het vrij weinig voor. Het is me trouwens (een uur na het eind van de film) al totaal ontschoten wat de motivatie van het personage van Cas Jansen is om de tocht te rijden. Chava vond ik de beste acteur van de hele film.

Of wat dacht je dan van de geboorte van dat kind, what the fuck, wie heeft dat bedacht he.

Ik twijfel tussen een 7 of een 8, toch maar een 8 omdat de vibe zo lekker is.

Bukowski

Avatar

Donderdag ben ik naar de voorpremière geweest in Zwolle. Dat viel niet mee moet ik zeggen. Zeer wisselend geacteerd; Chava Voor in ‘t Holt deed het best aardig maar daar staat dan weer de bijzonder ergelijke Chantal Janzen tegenover. Chris Zegers leek een beetje out of place, out of time. Het Friese gedeelte van de cast geeft de film wel weer wat authentieks terug gelukkig.De rest van de bekendere acteurs maakt zich er op de automatische piloot vanaf.

Visueel is het het meestal net niet. Het ziet er verzorgd uit, dat wel, maar er zijn een aantal momenten die onbedoeld op de lachspieren werken. Wanneer het groepje achterblijvers zich in overdreven slomo door de sneeuwstormen zwoegt bijvoorbeeld, ook de CGI van de virtuele wolf die je uit de sneeuwstorm ontwaard is gelikt maar zo over de top dat het niet lukt om daarmee de onbarmhartige weersomstandigheden over te brengen.

In de bioscoop werkte de film nog een beetje - ik zat bijna vooraan en met het geluid was weinig mis - en werd ik er ongemerkt toch een beetje ingezogen maar als ik hem thuis had bekeken, was'ie waarschijnlijk na een half uur uit gezet. Niet slecht maar nog erger: Hollandse middelmaat.