Batman Forever (1995)

Courage now, truth always....

Reviews (6)

Mark007

Avatar

Na Batman Returns besloot Warner Bros. om een andere richting in te slaan. Veel ouders vonden de film Batman Returns te heftig voor hun kind en wilden een kinderlijke versie zien. Warner gaf er gehoor aan en verving Keaton voor Kilmer en Burton voor Schumacher. Het uiteindelijke resultaat valt erg tegen. Vooral Tommy L. Jones speelde slecht. Hij laat geen emotie zien. Kilmer deed het aardig maar belangerna niet zo goed als Keaton en Bale. Het pluspunt van deze film is Gotham dat weer mooi en netjes in beeld wordt gebracht. Jim Carrey als Riddler vindt ik niets meer of minder dan Joker 2.0 dat je nauwelijks laat lachen wat bij Nicholson als Joker wel gebeurde. Als ik dan de ranking van de Batman films op een rijtje moet zetten dan:
1. The Dark Knight (2008) *****
2. Batman Begins (2005) **** en een half
3. Batman (1989) ****
4. Batman Returns (1992) *** en een half
5. The Dark Knight Rises (2012) ***
6. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) ** en een half
7. Batman Forever (1995) ** en een half
8. Batman (1966) **
9. Batman & Robin (1997) *

Deze film krijgt een 5.0

jaime91

Avatar

Ik vond dit vroeger ook een ontzettend goede film maar inmiddels zie ik ook in dat deze helemaal niet zo goed is. Om te beginnen is de keus voor Val Kilmer als Batman/Bruce Wayne totaal verkeerd. Hij is in mijn ogen te gladjes en doet me meer denken aan een rijke bal van een of ander corps dan aan een charmante Bruce Wayne, ook waren zijn acteerkwaliteiten maar matig toen. Hij speelt veel te statisch en laat veel te weinig emoties zien, hij lijkt af en toe wel een robot. Ook de soundtrack is idd veel minder dan bij Batman & Batman Returns. Wat ik dan wel weer goed vind is Chris O Donnel als Robin. Hij acteert goed en ook de band tussen Batman en Robin vind ik zeer goed. Ook Jim Carrey vind ik perfect in de rol van de Riddler alleen is Tommy Lee Jones ook totaal verkeerd gecast als Two Face. Jones is een fenomenale acteur en het is dan ook pijnlijk om hem in deze film te zien. Hij is inderdaad veel te over de top, en ik vind het ook zeer jammer dat het ontstaan van Harvey Dent naar Two Face in een paar seconden uit de doeken wordt gedaan. Ik wist vroeger bijvoorbeeld ook helemaal niet dat Dent eigenlijk een goedzak was omdat dit nooit echt benadrukt wordt. Hij wordt neergezet als pure slechterik, wat zeer slecht en triest is. Nicole Kidman die dit keer Bruce Wayne's/Batman's liefje speelt is dan wel weer goed gecast. Ze zat toen nog niet onder de botox en ze was net als Michelle Pfeiffer en Kim Basinger een prachtige sexy verschijning.

Het is nogmaals dood en doodzonde dat de donkere toon van Burton niet is doorgezet. Gotham City ziet er verder nog oke uit maar ik vind dat Burton het in zijn films veel beter heeft neergezet. Gelukkig is deze nog niet zo kinderlijk en slecht als Batman & Robin, maar zo goed als Batman & Batman Returns is deze ook zeker niet.

B@chelor

Avatar

Ik wilde graag Batman en Batman Returns op BR hebben; en voor een paar euro meer kon ik de boxset kopen inclusief Batman Forever en Batman & Robin. Voor de duidelijkheid, toen Batman Forever uitkwam was ik 13, en vond ik deze flick geweldig!

Ik heb 'm zojuist gekeken en wat een drama. Jim Carrey valt nog mee, maar wat speelt Tommy L. Jones slecht over de top. De muziek vind ik erg mager. Enig pluspuntje is de aankleding van Gotham; mooie decors.

In de extra's wordt vermeld dat Batman Returns te donker en te geweldadig zou zijn. Daarom moest deze kindvriendelijker worden. Waarom? Batman is geen kindvriendelijke superheld, imo. Ik heb nooit begrepen waarom Joel Schumacher een 2e kans kreeg voor dit gedrocht.

Mellie

Avatar

Heb helemaal niets met deze film, terwijl ik best een comic-fan ben! The Riddler is gewoon Carrey in de tijd dat iedereen zijn grappen nog leuk vond! Two-Face vond ik altijd één van de leukste schurken in de batman-serie! Maar in deze film is het gewoon een malloot! Dan waren the joker, penguin en catwoman toch betere schurken!

En wat ik jammere vindt van de oude batmanfilms is dat de oude batmans nooit, maar dan ook nooit boeienders waren dan de slecterikken. In dat opzicht is Batmna Begins beter geslaagd!

eddie1971

Avatar

Ooh wat een flutfilms zend veronica toch uit, altijd maar weer lopen geilen op hun zogenaamde goeie films die ze uitzenden, alle drie de batman films zijn absoluut zo slecht, ja dat is mijn mening, en mijn mening telt.

alledrie de batman films zijn waardeloos. er is maar een goeie batman verfilming, en dat is Batman Begins, een ieder die een van deze films die veronica nu vanavond uitzend goed vind, die heeft echt GEEN smaak

(#25/7)

Avatar

Tommy lee jones is ook zeker de moeite waard hoor. sure het is over de top, maar dat is de hele film. en dat gezeik over deel 1 en 2 waren beter enzo...dat klopt, maar die zijn (apart van het feit dat het over batman gaat) totaal niet met elkaar te vergelijken.

daarbij, deel 1 was met adam west en geloof me, die was een stuk slechter. ken je feiten voordat je kritiek geeft.