Dark Shadows

Dark Shadows (2012)

Every Family Has Its Demons

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Visueel gezien is deze film van regisseur Tim Burton erg goed en alles is prachtig in beeld weten te brengen, maar ondanks dat de cast onder aanvoering van Johnny Depp als Barnabas Collins redelijk goed is heeft het verhaal me op geen enkel moment weten te raken en bovendien vond ik het helemaal niet interessant of vermakelijk om er naar te kijken.
Tim Burton is een geweldige regisseur met vele topfilms op zijn naam als Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow en Sweeney Todd, maar ook Burton heeft films die niet echt bij iedereen in de smaak vallen en voor mij is Dark Shadows beslist zo'n geval.
Op visueel vlak is de film een feest om te zien en Johnny Depp is erg geestig en vermakelijk om naar te kijken, maar enkel met dat red je het niet om een volwaardige film af te leveren.
Dark Shadows is zeker geen uiterst slechte film, maar heeft wel erg veel minpunten en dat is zeer jammer.

6,0 / 10

Moviespecialist

Avatar

Dark Shadows heeft naar mijn mening een goed bedacht verhaal, maar een niet echt goed uitvoering.
Depp speelt wel redelijk goed in de film en ook Helena Bonham Carter is weer van de partij met weer een raar personage, maar de special effects en het einde laten het voor mij afweten.
Ik vind het stuk op het einde dat blijkt dat de dochter van de moeder des huizes een weerwolf blijkt te zijn erg vaag en ook dat de overleden vermoorde moeder van de kleine jongen van de film terugkeert voor wraak ook erg overdreven en plots.
Dark Shadows is voor vele de idiale film en voor vele een uiterst slechte film voor mij geen van beidde.

6.0/10

Banned

Avatar

Visueel is deze film van Burton weer dik in orde. Bruno Delbonnel (cameraman van oa. : Amelié & Harry Potter 6) brengt alles prachtig in beeld en sommige shots doen sterk denken aan het Duits expressionisme. Zeker in de scène waar Depp als vampier z'n geliefde in de armen neemt terwijl kolkende golven over hem spoelen. Zou precies uit Nosferatu kunnen komen. Heel mooi.
Het verhaal derintegen in soms nogal saai en onevenwichtig te noemen. Daar kan zelfs de geweldige cast niks aan doen. Het gaat allemaal een beetje te traag en echt spannend wordt het nooit. Heb wel genoten maar dan vooral van het visuele. Zoals meestal bij een Burton film. Op naar Frankenweenie.

Bilbo

Avatar

Ehm.... WHAT THE HECK?!

Heb deze film gekeken en ben zwaar teleurgesteld. Depp heeft meer in huis dan hij hier laat zien; weer de zoveelste Depp-rol die NIET apart is. Verhaal was rommelig en had soms zo'n uitstraling van 'Oh, dit moet er ook nog bij!' , met maar een paar geslaagde grappen ( 'Go listen to the Cooper woman!' xD)

Maar veel bijzonders was het niet. Serieus Depp, sla die Burton-rollen eens af.. Laat zien wat je kan, en niet wat ze willen dat je doet..

5/10