Haywire (2011)

They left her no choice.

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Heb hem nu in één stuk gezien (was vorige keer in slaap gevallen en dan terug opgezet en dan terug in slaap gevallen etc)

ik blijf bij mijn mening. zo een topcast maar eigenlijk heeft geen enkele van de grote namen een noemenswaardige rol die echt wordt uitgewerkt. ze zijn ofwel goed, ofwel slecht, ofwel dom gedurende hun scène in de film en nadien dooft hun personage vrijwel slecht uit of word er amper achtergrond aan gegeven. wel leuk is de stijlvolle visuele stijl van de verschillende steden en alle scènes vaak in lange shots gefilmd, zeker bij de actiescènes geeft dat een aparte dimensie, zeker als er ook nog geen muziek wordt ondergezet. spijtig genoeg mist de actie daardoor vaak wel wat spanning waardoor het alle tussenstukken die op zich vermakelijk zijn maar nergens uitspringen kan verbloemen.

Haywire is een gemiste kans, een beter, strakker, ordelijker, uitgewerkter, slimmer scenario had veel goed gemaakt en dan had de cast ook beter tot hun recht uit kunnen komen

5,5/10

vicero

Avatar

Niemendalletje voor als je zondag brak op de bank ligt. Ik las ergens de vergelijking met de "Bourne" films, maar die gaat naar mijn mening totaal niet op. Daarbij vind ik het vrij ongeloofwaardig als een juist weer een heel lekker wijf met hele dunne armpjes elke man in een handgemeen de baas is...


P.s. Sorry van de avatarleen, maar ik heb geen idee hoe ik buiten een screenshot aan een avatar kom die aan de maten van deze site voldoet.

jaime91

Avatar

Wat een zure reacties allemaal, ik vond het alles behalve een teleurstelling. Oke er had misschien nog meer ingezeten maar als actiefilm is ie prima. De cast zit ook vol met bekende gezichten en ondanks dat de meeste geen grote rollen hebben, vond ik het wel leuk om ze allemaal even voorbij te zien komen. Het verhaal is simpel maar ook daar heb ik geen bezwaar tegen, het is gewoon leuk popcorn vermaak dat fijn wegkijkt en ook niet te lang duurt. Gina Carano doet het ook top in haar eerste hoofdrol, ze is ten eerste ontzettend sexy en heeft een prachtig figuur. En als je haar in interviews ziet is ze ook best schattig, maar vergis je niet ze kan echt ontzettend hard ass kicken! Wat ik ook zo sterk vond aan die gevechten was dat daar geen muziek in gebruikt wordt. Het is gewoon keihard geweld waarbij alles wat ze toevallig in handen krijgen gebruikt wordt als wapen. Echt gruwelijk vet!

Ik vind Carano ook echt een belofte voor het actiefilm genre en kijk erg uit naar haar bijdrage in The Fast And The Furious deeltje 6 oftewel Fast Six en andere films die ze in de toekomst gaat doen.

Conclusie: Als je zin hebt in een simpele actiefilm met goede en harde vechtscenes dan is dit je ding. Het is niet echt een aanrader maar ik vind het ook geen afrader. Gewoon een film die lekker wegkijkt, ik heb me goed vermaakt hiermee.

Frietgezicht

Avatar

Sommigen vinden Steven Soderbergh een hele goede regisseur maar ik ben niet zo'n fan van de man. Hij heeft nog geen film gemaakt die echt indruk op mij gemaakt heeft. Af en toe een goede films zoals Ocean's Eleven en Traffic en af en toe bagger zoals Ocean's Twelve maar geen film die in mijn top 50 of zelfs 100 van favo films zal komen.

Ik had dus lage verwachtingen van deze film hoewel de grote cast kleine verwachtingen geeft.
Ik moet zeggen dat de film best vermakelijk was maar meer ook niet.

Hoewel Carano haar debuut maakt en zeker geen fantastische acteer-prestatie neerzet is ze wel het meest boeiende karakter en die enige die ook echt iemand neerzet,voor de rest is er geen enkel karakter die uit de verf komt ondanks de sterke cast.Dit is te wijten aan Soderbergh en niet aan de acteurs want veel hebben ze niet om mee te werken.
Ik vind McGregor ook een miscasting,vind hem totaal geen dreiging uitstralen en ben er inmiddels wel achter dat hij uberhaubt een acteur is die mij niet ligt en ik het niet erg zou vinden als die voorgoed stopt.Geen slecht acteur,zeker niet,maar gewoon niet iemand waarvoor ik een film wil zien.

Het verhaal van de film is ook geen reden om te kijken,niet een ingewikkeld of/en sterk geheel maar gewoon erg simpel verhaaltje.
Wat eigenlijk het enige grote pluspunt aan de film is zijn de knokscenes en vooral de knokpartijen tussen Carano en Tatum en Carano en Fassbender.Ook een achtervolgings-scene door Carano en een waar ze zelfs op de vlucht is voor de politie zijn vermakelijk maar echt bijzonder, spectaculair of intens spannend word het nergens.

Heb me best vermaakt voor een keertje maar ben ik blij dat ik dit soort films op de bank bekijk en niet in de bios.
6je

Tidus

Avatar

Heb de film vanavond in de bios gezien.
Na enkele recensies te hebben gelezen ging ik er niet met al teveel verwachtingen in.
Maar de recensies hebben het bij het juiste eind. Deze film is gewoon niet leuk. Er wordt slecht geacteerd, vooral ook door de hoofdrolspeelster, wat overigens wel een mooie vrouw is.
De actie is veelal tenenkrommend en niet logisch ook. Het ergste is misschien nog wel dat er niks onverwachts gebeurd, je ziet alles ruim van tevoren al aankomen. De spanning ontbreekt compleet.

Nog wel een pluspunt. Er is bij bepaalde scenes uit een toffe camerahoek gefilmd vind ik!

Een keertje op dvd kijken zou ik zeggen, een 5je krijgt ie van mij.