The Social Network (2010)

You don't get to 500 million friends without making a few enemies

Reviews (5)

Secret1994goesFilm

Avatar

Bij deze film had ik verwacht dat het meer over de evolutie ging gaan over Facebook, maar dan zou het meer een documontaire worden.
Daarom dat de makers de film hebben opgebouwd rond een rechtzaak,die naargelang het einde duidelijker en duidelijker wordt.
Jesse speelt Mark, een associale vreemde snuiter die met een idee gaat lopen en Facebook opricht...

Het begin is nog leuk om te zien hoe hij met andere dingen bezig is.
Maar naar gelang het verhaal is er meer spanning tussen de driehoek Mark-Eduardo en Sean.

MAar naar mijn gevoel draaide het verhaal niet rond Mark. Met hem was je niet begaan... Hij was gewoon dé naam.
Eduardo daarintegen, daar was je in geintresseerd. Hij was de goedzak die investeerde in Mark z'n projectje. Hij was degene die concurentie kreeg door Sean.

Maar naar mijn mening hebben ze het einde niet zo heel goed uitgestippeld.
Ze nemen voldoende tijd voor de rechtzaak enzo. Maar geen tijd om het einde te laten 'zien'.

Uiteindelijk interessant filmpje waar het toch gissen blijft of de feiten waar zijn. In het begin lijkt het zeer ingewikkeld maar uiteindelijk draait het verhaal en wordt de hoofdrol van Mark naar Eduardo doorgegeven.
Sterke Garfield trouwens

abruzzese

Avatar

Wat een verwarrende slechte film is deze .
Ik kon hem niet uitkijken en na 1 uur vroeg ik mij af of dit een film is of een biografie of zelfs dacht ik The Social Network een totale mislukking is geworden .
Ik begrijp gewoonweg niet dat er mensen zijn die deze film zo goed reviewen want deze film is totaal niet spannend ontroerend drama ect...
Ik geef deze toch echt wel een 1 als review

Tarkus

Avatar

Eigenlijk verwachtte ik een beetje een saaie prent, vooral omdat ik veel dialogen verwachtte die alleen maar zouden handelen over programmeren en aanverwanten.
Maar het is best een boeiende film geworden, ik heb me in de 2 uur dat hij duurt geen seconde verveeld.
En als het allemaal waar is wat in deze prent wordt verteld dat moet de Facebook-baas Zuckerberg wel een etter van formaat zijn.
Maar ja, waar of niet, het is een verbijsterend verhaal, dat wel een boeiende film heeft opgeleverd en een fenomeen dat niet meer van het internet is weg te denken, Facebook namelijk, dat van Zuckerberg een miljardair heeft gemaakt.
Kortom: een interessante en boeiende film is het geworden, met bovendien een prachtige soundtrack.

Jerona

Avatar

In tegenstelling tot Didi vond ik het begin juist erg pakkend, daarna zakt het wat in. Het einde vond ik niet helemaal afgewerkt.
De structuur is niet rommelig maar juist goed doordracht. We zien hoe facebook tot stand is gekomen door middel van mindere lange flashbacks, ten tijde van twee rechtzaken waar Zuckerberg in is verwikkeld.

Mooi aan deze film vind ik dat er geen duidelijke scheiding 'good guy/bad guy' is, maar dat daar over te twisten valt (zoals in het echte leven). Verder is er het geweldige acteerwerk van Jesse Eisenberg en Andrew Garfield en is de film visueel erg mooi geworden, ondanks de toch wat gewone settings.

didi

Avatar

Hmmm tja, ik vond het een beetje een rumoerige film, vooral het begin pakt je moeilijk.
Daarna wordt het wat pakkender, maar blijft rommelig springt een beetje van de hak op de tak.
Niet slecht, maar ook niet overdreven goed, de rol van Justin vond ik wel goed de dollartekens kwaqmen zowat zijn oren uit...
Verder, zou het mijn keus niet zijn maar heb ik hem wel gezien dat is het leuke van de sneak preview.