Ninja Turtles (2014)

Mysterious. Dangerous. Reptilious. You've never seen heroes like this.

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Met mensen als liebesman en bay achter de schermen zijn dezer dagen de verwachtingen van een film met die mensen zeer laag. Misschien daarom dat deze film best te pruimen was en hoewel het zeker geen topper is wel vermakelijk blijft gedurende de hele rit. Het grote zwakke punt is het verhaal, wat niet echt een verrassing is maar hier is het wel erg armtierig. van een verhaal is zelfs amper sprake. De film dient eerder als een introductie van alle (gekende) personages zonder al te veel uitwerking. Op de actie moeten we ook best lang wachten maar eens die komt valt het ook nooit meer stil en blijft de vaart er goed in. Het grote pluspunt van deze film vind ik de personages. Hoewel de humor soms plat en kinds is past het wel perfect bij de leeftijd waarin de turtles zich bevinden en dat maakt het allemaal net wat acceptabeler. Fox is altijd een genot om te zien, bij haar vergeet ik gewoon hoe slecht ze wel acteert. de badguy is wel aan de zwakke kant, is ook wel zeer rommelig uitgewerkt maar zoals in vele origins is dat ook het zwakke punt en dat had ik eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

De personages hebben potentieel, de actie is zeer vermakelijk, maar voor deze franchise in leven te houden zal de volgende film toch veel completer moeten zijn met een betere uitwerking van de personages, en een veel beter verhaal.

5,5/10

markbellows

Avatar

Aaaargh!!!! wat een ontzettend slechte film! als ze nou william fichtner the schredder hadden laten spelen was de film al een heel stuk beter geweest.en die megan fox kan totaal niet acteren,alleen maar de hete bimbo uithangen,en dat hulpje van haar(vernon whats his name doet al niet veel beter.was the schredder in de 1990 filmversie nog ontzagwekkend,hier is ie lachwekkend,ziet eruit als een mislukte transformer(zal wel met een bepaalde producent van de film te maken hebben Smiley face).de actie is meestal erg rommelig in beeld gebracht en daar valt dan ook weinig aan te beleven.de rapscene in de lift vind ik wel het absolute dieptepunt van de film en die nerdy turtle met woody allen bril maakt het er niet beter op.dus deze film was zwaar ruk,dan vind ik de zwaar gedateerde 1990 versie zonder al die hightech effecten toch een stuk cooler.

Olrik

Avatar

Of je nou bent opgegroeid met de cartoons of de originele films en je deze film nou goed vond of niet, ik zelf ben er niet bepaald onder de indruk van. De film heet Ninja Turtles, maar er zitten verbazingwekkend weinig Ninja Turtles in. De film lijkt zich eerder te focussen op de journalist April O' Neil gespeeld door onze Transformers actrice Megan Fox. Niet alleen vond ik haar personage erg oppervlakkig en irritant, maar ik vind nog steeds dat deze vrouw geen enkel verstand van acteren heeft en beter ander werk kan zoeken. De Turtles zelf? Op zich had ik niet heel veel problemen met ze. Ik moest wel eerst even wennen hoe ze eruitzagen en de andere veranderingen in vergelijking met de cartoons en de oude films, maar ik kon er wel in mee gaan. De Turtles waren het gene waar ik me het minst aan ergerde in de film, want dat was namelijk de wereld om hun geen. De anders personages leken geen eigen karakter te hebben en waren compleet waardeloos en de grappen waren gewoon verschrikkelijk... Ga voor een komische film of ga gewoon voor een duistere film, maar doe niet dit. Je kan trouwens perfect zien dat Michael Bay betrokken was bij de productie van deze film, want niet alleen speelt zijn lieftallige Megan Fox in deze film, maar ook zitten zijn welbekende kenmerken door de gehele film heen. Voor mij was dit een teleurstellende filmervaring en ik kijk niet uit naar het tweede deel.

4.5 / 10

Roeltje

Avatar

Heb niet het gevoel dat ik hier heel veel woorden aan kan besteden. Ik doe het maar even op zijn opsommings:

Pluspunten:
-Hele goede humor! Je ligt echt even dubbel af en toe en houd de film luchtig
-Hele mooie visual effects (de Turtles zijn echt mooi gemaakt, en ben 1 van de weinige die het nieuwe design wel mooi vind)
-Megan Fox acteert helemaal niet slecht. Gewoon gemiddeld. Misschien komt ze er ooit nog wel ;)
-De actiescene in de sneeuw was zeer leuk om te zien!
-3D is mooi gemaakt

Minpunten:
-Ongelooooooofelijk cliché! Deze film durft niks met ook maar een beetje vernieuwend te zijn op gebied van script en verhaal.
-De badguy was slecht en saai
-Camerawerk was misselijkmakend. Kreeg daardoor ook hoofdpijn van 3D, terwijl dat wel goed gedaan was.
-de toren die omviel in de trailer is gewoon de ontknoping van het verhaal WAAROM MOET DAT DAN IN DE TRAILER????!!!

Deze film is zeker het bekijken waard om zijn zeer vermakelijke actie. Gewoon popcorn vermaak meer niet, maar wel goed popcorn vermaak!

7/10

Decepticon

Avatar

@Frietgezicht, tja, ik heb alleen maar de 1e trailer gezien en wilde alle andere trailers en tv-spots niet zien, anders zie je gewoon veel teveel.
Ik heb ook die artikels niet aangeklikt en de discussie´s dus gemist en lees ook niet alle artikels op andere sites. En ook nog eens een paar mooie posters gemist.
Dus ik wist het nog niet en bracht voor mij dus een leuke twist/verrassing.

Maar de film is zeker puur vermaak, maar dan ook goed vermaak.

Decepticon

Avatar

Idd een topfilm! Het leek me aan de hand van de trailer al wel een mooie film, maar deze overtreft echt alle verwachtingen.

Dit is idd echt een serieus goede film! Imo ook zoals ik me de Turtles herinner van vroeger, zoals de tekenfilm van de jaren 90.
De fil heeft een goed uitgewerkt origin verhaal en goed opgebouwd en alles ziet er fantastisch uit, de cgi, Turtles, de vechtscenes, echt martial arts van de bovenste plank en ook Shredder ziet er niet alleen bad-ass uit, hij is ook bad-ass, de Turltes hebben de grootste moeite me hem, zo sterk is hij.
Zelfs Megan Fox speelt eindelijk eens een goede rol.
En nog een leuke twist, William Fichtner is niet Shredder. Iets wat iedereen dacht en al een hekel aan had.

En naast de mooie martial arts, jumps en shootouts, lig je ook constant dubbel van het lachen om de goede humor die de Turtles brengen!

Deze film is dus serieus beter dan Transformers 4, move over Michael Bay. :P