Life of Pi

Life of Pi (2012)

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Buiten dat de indiase cast hun gebrekkig engels moesten bovenhalen geen enkel kritiekpunt op deze film (misschien enkele effectjes die iets beter mochten maar storen deed het zeker niet) De film is éen visuele pracht maar laat die ook vaak ten dienste staan van het verhaal van de film en de relatie tussen de tijger en de jongen. Het verhaal is werkelijk meeslepend en wisselt op de juiste moment af tussen hoofdstukken die vaart nodig hebben en andere stukken die net de rust moeten brengen. de relatie tussen Pi en Richard is subliem verteld en nog best realistisch in een wereld op zee die je visueel toch vaak met een korreltje zout moet nemen maar daarom niet minder meeslepend is. al is de film religieus getint, echt storen deed het niet want het past wel in dit verhaal. en of ik nu geloof in god na het vertelde verhaal zoals in het begin van de film gezegd werd, dat zal ik nu niet zeggen maar wel dat Life Of Pi een intrigerende, meeslepende, en beeldschone film is geworden en voor mij éen van de beste films van de laatste jaren.

9/10

Tarkus

Avatar

Visueel is dit een pracht van een film. Mooie beelden, prachtige visuele effecten, een lust voor het oog.
Het verhaal is redelijk, maar zal omwille van zijn religieuze inhoud niet iedereen, net als mezelf, kunnen bekoren.
Bovendien vond ik het ook een beetje lang duren, met een half uurtje minder had het beter geweest.
Maar wie graag de pracht van de natuur bewonderd, zowel de dieren als de flora, dan is dit wel een aanrader, zelden zulke mooie natuurpracht gezien, al is het dat dankzij visuele effecten.

Banned

Avatar

Je mag zelf kiezen waar je in geloofd. Daarmee sluit Life of Pi af. Maar de vraag is of ik wel de beide verhalen van ons hoofdpersonage geloof...

Persoonlijk vond ik Life of Pi niet zo fantastisch. Het eerste halfuur moest ik moeite doen om m'n tenen niet te hard op te krullen. We worden in 3D van de ene Godsdienst naar de andere gesleurd. Ons hoofdpersonage heeft blijkbaar niet genoeg aan één religie en vindt er niet beter op van elke godsdienst een beetje te geloven. Het ligt natuurlijk aan me persoonlijk dat ik hier moeilijk in kon meegaan maar laat nu net het thema "geloof" het fundament zijn van deze film.

De film kon me dus in het eerste half uur alles behalve bekoren ondanks de visuele pracht die Ang Lee ons voorschotelt. Niet alleen in het verhaal is religie sterk aanwezig ook visueel is dit te merken. Al pakte dit wel een stuk aangenamer uit. Heel vaak krijgen we Bijbelse taferelen te zien die er gelikt uitzien. Hiervoor wel een pluim voor Ang Lee dat hij z'n thema ook weet weer te geven in z'n beelden.

Visueel is er dus nergens een bemerking. Al zat ik wel te zuchten wanneer Ang Lee tot het vervelende toe z'n beeldformaat aanpaste. Zo verpeste hij de scène met de vliegende vissen door plots om te schakelen naar Cinemascope. Later op een tv zal dit minder storend zijn maar in de bioscoop zit je uiteindelijk naar een verkleind cinemascope beeld te kijken. Wat totaal afbreuk doet aan de pracht van de scène. Ik kan me zelf de scène bijna niet meer herinneren. En waarom er plots een "4:3 Aspect Ratio"-shot tussen een scène werd gegooid is me ook een raadsel.

De tijger en de rest van de dieren zijn indrukwekkend om te zien. De tijger is vooral in 3D best angstaanjagend om te zien. Ondanks dat z'n snor haren eruit zagen als ijzerdraden. Ook de storm waar ons hoofdpersonage in verzeild raakt was als het ware een naar adem happende achtbaan rit en sleurde me gelukkig even weg van de nogal tegenvallende opening van de film. De scènes erna zijn puike cinema en Ang Lee weet ons de hele film lang in de ban te houden zonder dat het ergens saai wordt.

Als laatste bemerking vond ik het nogal vervelend dat de personages in deze film Engels spraken. Het had soms echt een lachwekkend effect en nu weet ik ook weer waarom ik Raj uit The Big Bang Theory zo grappig vindt. Namelijk z'n accent. Volgens mij had het de film geen kwaad gedaan mochten de personages hun eigen taal spreken.
Life of Pi kan ik geen slechte film noemen ondanks dat ik wel een aantal bemerkingen heb en moeilijk overweg kon met de sterk aanwezige geloof-thema's. Maar daar draait de film juist om en dan heb ik medelijden met mezelf dat ik niet echt in iets geloof alsook niet in beide verhalen die ik van het hoofdpersonage te horen kreeg. Het enige wat ik geloof is dat die tijger er verdomd goed gemaakt uitzag en dat Life of Pi je persoonlijk moet liggen om helemaal mee te gaan in deze visueel verbluffende trip.
6,5/10... (afgerond naar 7)

benjamin

Avatar

2012 was een mooi filmjaar dat we met dank aan Life Of Pi nu ook in schoonheid kunnen afsluiten. En die schoonheid mag je gerust vrij letterlijk nemen, want visueel heeft Ang Lee absoluut een meesterwerk afgeleverd met zonder twijfel de mooiste 3D-beelden die ooit vertoond zijn. Vooral de manier waarop hij het water en de boot op zoveel verschillende manieren in beeld brengt is weergaloos.

De visuele verwondering alleen al is het (3D-)ticket meer dan waard. Het religieuze aspect waar sommigen misschien voor vrezen is aanwezig zonder te storen en wordt heel mooi afgerond met het idee dat je zelf kiest waarin je gelooft.