A Good Day to Die Hard (2013)

Yippee Ki-Yay Mother Russia

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Iets minder goed dan de vorige films, maar slecht is ie nu ook weer niet.
Akkoord, het verhaal had wat meer inhoud mogen hebben, maar voor de liefhebbers van de Die Hard-films die toch naar deze prenten kijken om de actie is dit wel een zeer goed deel.
Alleen al in het eerste half uur wordt het halve wagenpark van Moskou in de prak gereden, van een car chase gesproken kan deze wel telen.
Ik heb me zeker niet verveeld met deze film, actie van begin tot einde, zoals we dat gewend zijn in een film met Bruce Willis, al ken je je toch stilaan beginnen afvragen of hij er nu wel niet een beetje té oud voor wordt !!
Goede rol ook van Sebastian Koch die bijna onherkenbaar is door de baard die hij hier heeft.
Let op de cameo in het begin van de film van Amaury Nolasco, 'Sucre' uit Prison Break.

Frietgezicht

Avatar

Ik geef een 6je.
Door alles wat ik gelezen had over deze film waren mijn verwachtingen zo laag dat het best meeviel. Als simpel actie-filmpje gebeurd er zat maar als je hiervoor naar de bios gaat is het wel zonde van je geld ja.
Hoop op een deel 6 zodat de film een waardig einde krijgt en ook iets meer de link gaat leggen met andere delen door bijv karakters terug te brengen zoals die van Samuel L Jackson en de nerd uit deel 4 en die politieagent uit deel 1 en deel 2.

Goov25

Avatar

Een actiefilm kijk ik voor de actie. En die was bruut, sensationeel, origineel en echt ontzettend gaaf :E Daarbij was de humor leuk en was Bruce Willis duidelijk terug in zijn rol als John McClane.
Helaas was het niet genoeg om de minpunten te verbloemen, die hierboven al zijn neergezet. Waar ik nog aan toe wil voegen dat het verhaal erg plat was, jammer.


Het had een topper kunnen zijn maar dat is het helaas niet geworden. Een 7 voor de goede actie en voor John McClane.

2ndSystem

Avatar

De actie is ge-wel-dig, bruut, lang en lomp, duidelijk Die-Hard waardige actiescenes, echt eentje om in de bios te bekijken.
onder andere een van de beste achtervolgingen die ik in tijden gezien heb! echt veel lof daarvoor. En Helicopters hebben duidelijk iets tegen John McClane, want hij krijgt weer flink met ze aan de stok, meer dan je denkt dat mogelijk is.
verder veel goeie vuurgevechten in mijn ogen, en gave wapens, maar ik heb McClane volgensmij geen Yippie Ki-yay Motherf**ker horen zeggen, jammer.

Het Shaky-cam effect had op bepaalde momenten wat minder gemogen maar het gaf wel echt het gevoel dat alles ontplofte of instortte, dus het gebruik is dan weer gerechtvaardigd in mijn ogen.
verder goede cameraposities, een zeer mooie visuele nabewerking waardoor alles er heerlijk rauw en grof uitzag.

de wendingen in het verhaal, ik zag ze niet aankomen, en ze waren verassend, maar het voelde toch alsof er 20min was weggeknipt.
de relatie tussen Mcclane en z'n zoon had meer vlees mogen hebben, en de villain-personages hadden veel uitgebreider kunnen zijn.

De eerste helft van de film voelt zeer gehaast, de film scoort duidelijk niet als het om diepgang gaat, wat verwacht je met slechts 97min!

Als actiefilm krijgt deze van mij toch een 9.
en mischien vind ik het wel de gaafste Die-Hard van allemaal,
De uiteindelijke Team-up tussen Willis en Courtney was priceless.

ik hoop ondertussen dat we een Extended/Director's Cut van deze film gaan zien.