The Equalizer (2014)

What do you see when you look at me?

Reviews (4)

Olrik

Avatar

The Equalizer is een aardige actie-thriller met een prima Denzel Washington en redelijk mooi camerawerk, maar meer positiefs heb ik er niet echt over te zeggen. Washington is op zich goed in deze prent, maar we hebben hem deze rol al zo vaak zien spelen dat het een beetje vervelend wordt en tevens had het de film beter gedaan als zijn personage niet zo onverwoestbaar werd neergezet, wat jammer genoeg het geval is hier. Er zitten heel wat chlichés in deze film verwerkt wat er voor zorgde dat ik op sommige momenten totaal niet meer geïnteresseerd was in het verhaal en eigenlijk wou dat het snel afgelopen zou zijn. Dit is heel negatief commentaar, maar al bij al moet ik toegeven dat The Equalizer geen slechte film is. Het beste advies dat ik je kan geven over deze film is: ga hem gewoon zien en vorm je eigen mening erover.

5.5 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Tegenvaller, ondanks dat fuqua of hoe die gast op noemt steeds vermakelijke films levert vind ik dit een tegenvaller. dan heb je nog een geluk dat je denzel washington in je film hebt rondlopen en dat wel in elke scène waardoor de film toch nog genietbaar blijft. want denzel doet zijn ding weer en doet dat goed al heeft hij zeker en vast al beter gespeelt. het probleem is dat de film een ietwat belachelijk verhaal heeft (het gaat om de man die de gewone mensen helpt maar zelf untouchable is en uiteindelijk toch tegen een grote pief moet staan om het allemaal wat spannend te maken) maar zichzelf toch serieus neemt. zeer serieus. en dat is allemaal goed als je een sterk scenario hebt dat goed in elkaar steekt en het onderwerp toch iets wat ondersteuning geeft maar dat gebeurt dus niet. ook is de cast buiten denzel ondermaats, zowel de badguys als grace moretz spelen niet echt op niveau. toch ook een paar positieve zaken. de actie was zeker niet min, zeer soms wel rommelig gefilmd (finale) maar de handelingen van washington waren nice, koel en stoer maar wat ik zeer sterk vond aan deze film was de muziek. zeker in de finale is die heerlijk atypisch voor dergelijke films en toch paste het uitstekend bij de film.

al bij al een 5 maar toch had ik hier meer van verwacht

jaime91

Avatar

The Equalizer.
The Equalizer is de tweede samenwerking tussen regisseur Antoine Fuqua en acteur Denzel Washington en gaat over een man met een schimmig verleden die inmiddels weer een rustig teruggetrokken leven lijdt. Totdat hij ziet hoe een jonge prostituee het ziekenhuis in wordt geslagen. Hij besluit zijn wapens weer op te pakken, en de Russische maffioso's aan te pakken.

Deze synopsis klinkt vrij cliché en dat is deze film dan ook. Niet dat daar iets mis mee is, sterker nog ik ben een onwijze fan van de jaren 80/90 actiefilms als Rambo of Commando alleen heb ik het idee dat er in The Equalizer nog iets meer had ingezeten. Ze doen namelijk ook erg hun best om de personages een hart te geven, alleen had dat bij mij uiteindelijk niet het juiste effect. Ik werd nooit echt emotioneel geraakt door deze film. Wat ook komt door het personage wat Denzel speelt.

Denzel's personage is namelijk supercool en super badass en daar slaan ze iets te ver mee door. Ze laten namelijk te vaak zien hoe cool hij is, door hem in slo motion weg te laten lopen met coole muziek en een explosie op de achtergrond. De man is goed in wat hij doet, dat is duidelijk maar dat kan ook duidelijk gemaakt worden zonder het er zo hard in te wrijven. Ook het einde vond ik een tikkeltje tegenvallen.
De cast levert verder wel goed werk. Denzel speelt zijn rol wel voortreffelijk en weet natuurlijk opnieuw een overtuigende badass neer te zetten. Dat mag geen verassing zijn aangezien Denzel in actiefilms altijd badass is. Die jas zit hem als gegoten. Chloe Grace Moretz vooral bekend als Hit Girl uit de Kick-Ass films speelt een erg volwassen rol voor haar leeftijd maar doet dit ook erg goed. En acteur Marton Csokas die vooral bekend is vanwege zijn badguy rollen zet ook in The Equalizer een overtuigende slechterik neer.

De film is verder ook heel mooi gefilmd. Ondanks de cliché momenten ziet het er allemaal wel heel gelikt uit. De slo motion scenes zijn ook mooi in beeld gebracht. En de actiescenes zijn erg bruut. En daar hou ik van.

The Equalizer is geen slechte film. Verwacht alleen geen realistische actiefilm, of een film van het niveau Man On Fire want dan kom je bedrogen uit. Waar Fuqua's Olympus Has Fallen deed denken aan Die Hard in het Witten Huis doet The Equalizer denken aan serieuzere versie van Commando.Simpel vermaak die dan ook niets minder doet dan vermaken.

johnwayne

Avatar

Aardige actie-thriller met een gedegen Denzel Washington. Robert McCall is een gewezen CIA-agent die onrecht op een dodelijke manier rechtzet. Helaas is hij zo'n superman dat hij nooit echt in gevaar komt. Zijn tegenstanders zijn dan ook bij voorbaat kansloos ongeacht wat ze voor hem in petto hebben en dat is meteen het grote minpunt van deze film. Was de titelheld menselijker geweest en niet zo onoverwinnelijk dan zou dat de film ten goede zijn gekomen en zou het niet alleen maar een aardige, maar juist een heel goede actiefilm kunnen zijn geweest.