Jack Reacher

Jack Reacher (2012)

The law has limits. He does not.

Reviews (4)

Moviespecialist

Avatar

Ik heb Jack Reacher ongeveer vier maanden geleden gezien, maar had toen al meteen mijn oordeel over de film.
De film is zeker niet slecht, het verhaal is wel redelijk goed bedacht, de acteurs spelen niet slecht en de locaties zijn goed uitgezocht, maar toch is dit voor mij niet echt een top film...
Ik vind dat er al zoveel soorten films zijn gemaakt die hier op lijken en Tom Cruise speelt naar mijn mening niet echt op zijn best.

6.5/10

Frietgezicht

Avatar

Aardig filmpje(boeken niet gelezen) maar waar sloeg die scene met die 2 gasten die elkaar raakte bij die badkuip op? Dat past in een comedy. Dacht echt wat is dit?
Voor een moord onderzoek niet intelligent genoeg en voor actie-film te weinig actie en Cruise speelt zichzelf weer.
Heb me niet verveeld maar zal deze komende 10 jaar niet herkijken.
Die badguy die de zoon van Willis speelde in Die Hard 5 heeft niks aan zijn looks in die film veranderd,hij lijkt zo van die set te zijn doorgelopen(of andersom)
6je meer dan voldoende.

Glennekeeeee

Avatar

Ik ken het boek niet, ga dus niet vergelijken met dat gegeven en misschien maar best? Want ik vond de film écht top!
Mensen die zeggen dat Tom Cruise steeds Tom Cruise speelt hebben het hier toch wel mis. Koel, sereen, ijzig, met een sarcastische toon van humor maakt het toch wel een sterke rol van hem. De gehele cast speelt eigenlijk goed en meer dan op automatisme. Het verhaal is sterk genoeg, niet uitzonderlijk maar toch sterk genoeg om de spanning er de volle 2 uur in te houden. Er zitten enkele voorspelbare plots in maar ook enkele die je niet ziet aankomen. Als actiefilm moet je deze film niet bekijken al is de film eigenlijk volledig een actiefilm maar dan eerder op de actie in het verhaal zelf en niet door bombastisch geschiet en gerace. Er zitten 2-3 actiescènes in, maar ze zijn wel top. Ook niet te bombastisch maar perfect ingepast in het soort film dat ze willen uitstralen. Het einde zit goed in elkaar en opent perspectieven naar vervolgen.

8!

Tarkus

Avatar

Een uitstekende misdaad thriller is deze film met Tom Cruise.
OP persoonlijk vlak vind ik hem maar een etter, maar je moet toegeven, zelden of nooit maakt hij een slechte keuze wat filmscripts betreft.
Ook deze dus niet, een puik scenario dat voor de nodige spanning zorgt, en Tom Cruis is prima gecast (al zal hij daar als producer wel zelf voor hebben ingestaan).
Meer dan 2 uur deze film, maar ik heb me geen seconde verveeld.
Pluspunt: Rosamund Pike komt ook goed uit de verf, letterlijk en figuurlijk.
En als toemaatje, oude rot in het vak Robert Duvall als vanouds steengoed !!
Kan deze prent iedereen warm aanbevelen !!