Jack Reacher (2012)

The law has limits. He does not.

Reviews (5)

Moviespecialist

Avatar

Ik heb Jack Reacher ongeveer vier maanden geleden gezien, maar had toen al meteen mijn oordeel over de film.
De film is zeker niet slecht, het verhaal is wel redelijk goed bedacht, de acteurs spelen niet slecht en de locaties zijn goed uitgezocht, maar toch is dit voor mij niet echt een top film...
Ik vind dat er al zoveel soorten films zijn gemaakt die hier op lijken en Tom Cruise speelt naar mijn mening niet echt op zijn best.

6.5/10

Frietgezicht

Avatar

Aardig filmpje(boeken niet gelezen) maar waar sloeg die scene met die 2 gasten die elkaar raakte bij die badkuip op? Dat past in een comedy. Dacht echt wat is dit?
Voor een moord onderzoek niet intelligent genoeg en voor actie-film te weinig actie en Cruise speelt zichzelf weer.
Heb me niet verveeld maar zal deze komende 10 jaar niet herkijken.
Die badguy die de zoon van Willis speelde in Die Hard 5 heeft niks aan zijn looks in die film veranderd,hij lijkt zo van die set te zijn doorgelopen(of andersom)
6je meer dan voldoende.

Glennekeeeee

Avatar

Ik ken het boek niet, ga dus niet vergelijken met dat gegeven en misschien maar best? Want ik vond de film écht top!
Mensen die zeggen dat Tom Cruise steeds Tom Cruise speelt hebben het hier toch wel mis. Koel, sereen, ijzig, met een sarcastische toon van humor maakt het toch wel een sterke rol van hem. De gehele cast speelt eigenlijk goed en meer dan op automatisme. Het verhaal is sterk genoeg, niet uitzonderlijk maar toch sterk genoeg om de spanning er de volle 2 uur in te houden. Er zitten enkele voorspelbare plots in maar ook enkele die je niet ziet aankomen. Als actiefilm moet je deze film niet bekijken al is de film eigenlijk volledig een actiefilm maar dan eerder op de actie in het verhaal zelf en niet door bombastisch geschiet en gerace. Er zitten 2-3 actiescènes in, maar ze zijn wel top. Ook niet te bombastisch maar perfect ingepast in het soort film dat ze willen uitstralen. Het einde zit goed in elkaar en opent perspectieven naar vervolgen.

8!

Tarkus

Avatar

Een uitstekende misdaad thriller is deze film met Tom Cruise.
OP persoonlijk vlak vind ik hem maar een etter, maar je moet toegeven, zelden of nooit maakt hij een slechte keuze wat filmscripts betreft.
Ook deze dus niet, een puik scenario dat voor de nodige spanning zorgt, en Tom Cruis is prima gecast (al zal hij daar als producer wel zelf voor hebben ingestaan).
Meer dan 2 uur deze film, maar ik heb me geen seconde verveeld.
Pluspunt: Rosamund Pike komt ook goed uit de verf, letterlijk en figuurlijk.
En als toemaatje, oude rot in het vak Robert Duvall als vanouds steengoed !!
Kan deze prent iedereen warm aanbevelen !!

Banned

Avatar

M'n verwachtingen waren al niet te hoog maar Jack Reacher blijkt nog eens op de koop toe een doodsaaie actie film te zijn, als je het ten minste een actie film kunt noemen.

Ondanks het feit dat de regisseur een paar goeie momenten heeft (begin scène en weglaten van muziek doorheen de film) wil de film maar niet van de grond komen. Om te beginnen is het verhaal oninteressant te noemen waardoor de verveling al snel toeslaat. Komt daar nog bij dat we maar liefst 80 min. moeten wachten op een degelijke actie scène waarna het wachten is op een flauwe finale act. Van actie in deze film is er eigenlijk allesbehalve sprake. De pacing van het script zat dus goed fout en alles wat daar tussenin gebeurt is veel gebabbel tussen personages over dingen die we al weten nog voor de film was begonnen en dwaze actie momentjes met als dieptepunt : Kwak en Boemel die op slap stick achtige wijze Tom Cruise een mep proberen te verkopen terwijl ie in een badkuip ligt. Bedoeld als humoristisch moment ? Tenenkrommend!

Dus wat is Jack Reacher nu eigenlijk voor film ? Het zogezegde mysterie dat de levenloze hoofdpersonages moeten oplossen is nooit spannend of boeiend om van Jack Reacher een onderhoudende thriller te maken.
Komt daar nog bij dat Rosamund Pike, die geit uit Wrath of the Titans, eerder weer op de zenuwen werkt dan dat ze als lust object moet dienen. In iedere scène slaagt ze erin om ongeloofwaardig over te komen als advocaat en vooral als actrice.

En dan is er nog een ander probleem. Tom Cruise staat hier weer op automatische piloot en daar is op zich niks mis mee. Maar de vraag is of Tom Cruise wel de juiste persoon is om Reacher te spelen. Tom Cruise is al voor zoveel films de titelheld en daar komt nu nog eens deze bij. De vraag is of Jack Reacher gespeel door Cruise dan nog wel memorabel is als personages zoals bijvoorbeeld een James Bond, Jason Bourne of een Ethan Hunt... Volgens mij niet en laat ons hopen dat er geen vervolg komt.

Jack Reacher is te saai als thriller en bevat nauwelijks actie om een actie film te noemen. 3/10 voor het degelijke camerawerk, de openingscène, keuze van muziek en nog paar andere kleine lichtpuntjes.
Wat ik al helemaal niet begrijp zijn de goeie reacties op deze film. "Bloedstollende thriller, veel humor, goeie knokpartijen... enzovoort... Heb ik helemaal niks van gemerkt. Jack Reacher is zo hol als een luchtballon!

En nog iets, wat is er met het money-shot van de exploderende berg gebeurt uit de trailer ? What was that anyway ?