Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Replace My Memory

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Science fiction is een van mijn favoriete genres, maar deze film hoort niet bij mijn favorieten, meer nog, ik vind het maar flauwe kul.
Ondanks de sterke cast kon de film me helemaal niet boeien, en ik vind vooral Jim Carrey verkeerd gecast, geef die man een komedie daar is hij goed in, maar hier.. neen.....
Voor mij was het kijken naar deze film verloren tijd.. sorry, maar dat is nu eenmaal mijn oprechte mening..

B0ris

Avatar

Deze film stond al heel lang op mijn nog te kijken lijstje. Gister heb ik hem dan eindelijk bekeken en wat was ik teleurgesteld zeg! De film heeft me geen seconde echt te pakken gekregen en ik heb zelfs moeite moeten doen om hem helemaal af te kijken.

Het eerste half uur heb je geen idee waar je naar zit te kijken. Een relatie tussen een man en vrouw waarin vrijwel niets bijzonders gebeurd. Dan krijg je een wending in de film en weet je waar je het eerst half uur naar hebt zitten kijken: herinneringen. Na deze wending hoop je dat er eindelijk iets spannends of indrukwekkends gaat gebeuren. Maar nee hoor je wordt weer meegenomen in de oersaaie nietszeggende herinneringen. Op het einde krijgt de film nog een verrassende wending maar dat kan de film in zijn geheel helaas niet goedmaken voor mij.

Het scenario word hierboven geprezen en indrukwekkend,vernieuwend en gewaagd genoemd. Gewaagd is het zeker maar ik vond het vooral onduidelijk. Ik denk dat de regisseur ook wel de bedoeling had om niet alles duidelijk te maken zodat je na de film nog lang moet nadenken over hoe alles precies zit. Bij sommige films vind ik dat niet erg ( The usual suspects) maar over deze film denk ik het liefst nooit meer na!


Ik had zoveel van deze film verwacht helaas heeft de film mijn verwachtingen nooit kunnen waarmaken. Jammer!
Misschien kan iemand mij uitleggen wat er zo briljant aan is? En waarom iedereen dit een goede film lijkt te vinden behalve ik? Ik vraag me eigenlijk af of ik wel dezelfde film heb gekeken als jullie...O+

Mathilde

Avatar

Deze film neemt je mee in iemands hoofd wat als een soort droom vertoont word, waar je in een herinnering valt en zo weer in een andere bent. De wereld eromheen word deels ook gefilmd, maar het gaat grotendeels om de herinneringen die gewist worden.

Kate Winslet speelt een impulsieve rol en Jim Carrey juist wat ingetogen waar door je een leuk contrast krijgt. De humoristische componenten die zich vaak in de herinneringen afspelen maakt de film wat luchtiger.

Een zeer gevarieerd verhaal waar je geen moment verveelt.

heywoodfloyd

Avatar

Ja, ik weet wat je bedoelt. Jim Carrey is absoluut een van de meest onderschatte acteurs. Ik zag dat soort reacties laatst zelfs op de IMDb pagina van The Number 23. "Wtf?! Jim Carrey in een drama?!" "Jim Carrey moet gewoon in komedies blijven spelen." "The Number 23 is de eerste film waar Jim Carrey goed in acteert!" Erg frustrerend. Het is gewoon een topacteur die, net zoals Adam Sandler en Milla Jovovich, te lang is getypecast en veel te veel wordt ondergewaardeerd. Jammer. En hij heeft zich, kwa drama, inderdaad al lang en breed bewezen met films als The Truman Show, The Majestic en natuurlijk Eternal Sunshine.

[rating 5]

geertvdheide

Avatar

Deze film is niet alleen steengoed, maar ook totaal uniek! De perfecte en subtiele mix van romantiek en science-fiction geeft veel stof tot nadenken en brengt vanalles in een mens naar boven. Het acteerwerk, de dialogen, de regie, de beelden, alles is zeer goed gedaan. Deze film heeft me echt verrast en ik hoop dat iedereen hem gaat zien. Ook al denk je dat het niks voor je is (dat dacht ik namelijk ook).