How to Train Your Dragon 2

Reviews (4)

notReal

Avatar

Goede film, maar even een waarschuwing voor als je van plan bent de film met jonge kinderen te gaan kijken: De vader van de hoofdpersoon gaat dood én wordt gecremeerd (dus is écht dood en komt dus ook niet meer terug..). Iets eerder in het verhaal gaat de witte alpha draak die de sympathie van de kijker heeft ook al dood in een gevecht.

Door deze scenes waren mijn dochtertjes (jonger dan 8jr) behoorlijk van slag en werd de film acuut geklasseerd als 'stom' en 'nooit meer kijken'. Ik heb het niet gevonden, maar ik kan mij voorstellen dat er een PGI-12 op zit(?)

Los daarvan: mooie graphics, wat humor links en rechts, fantastisch geanimeerde (vooral ook geluid) Toothless, dun verhaal (zeg maar Harry Potter met draken), maar desondanks dik verdiende 8/10.

Roeltje

Avatar

How to Train Your Dragon 2

Deze film is nog eens een bevestiging hoe mooi de wereld is die gecreëerd is.
Ten eerste: de animatie is nog veel mooier en eleganter om naar te kijken dan in het eerste deel.
Misschien durfde het eerste deel wat meer te doen met zijn ideeën en heeft deel 2 wat met wat meer clichés te kampen, maar we krijgen er heel veel voor terug.
De villain word lekker duister neergezet.
De actie en shots zijn adembenemend mooi.
De relatie die Hiccup en Toothless hebben steelt na die vier jaar nog steeds harten.
En natuurlijk het 3D is af en toe adembenemend.

8/10

Ik zou zeggen: geslaagde film en ik ben super benieuwd wat deel 3 (die op 9 juni 2017 uitkomt) te bieden heeft!

benjamin

Avatar

-- OPGELET: GEZIEN DIT EEN SEQUEL IS, BEVAT DE REVIEW SPOILERS VOOR DEEL 1 --

In 2010 verraste Dreamworks vriend en vijand met How To Train Your Dragon, een film die in de toen aan de gang zijnde glorietijd van Pixar duidelijk maakte dat ze ook nog meespeelden. Het was een fijne film, maar hoe maak je daar een vervolg op? Vier jaar later verrast de studio opnieuw met een prima opvolger die misschien niet helemaal aanvoelt als een 100% noodzakelijke stap, maar wel eentje die voldoende toe te voegen heeft om z'n bestaan te rechtvaardigen.

Na deel één zijn de vooroordelen in het dorp van Hiccup overwonnen en kunnen viking en draak in vrede samenleven en zelfs heuse spelen organiseren. Maar niet iedereen is overtuigd zoals de nieuwe tegenstander Drago die achter de draken aan is met hulp van Eret (Kit Harington duikt alweer op in fictie met draken). En dat zijn niet alle zorgen voor Hiccup die de druk voelt z'n vader te moeten opvolgen als stamhoofd en ondertussen ook z'n moeder tegenkomt (met de stem van niemand minder dan Cate Blanchett).

Eén van de grote voordelen van deel één was hoe serieus het verhaal en de personages genomen worden en ondanks meer actie en grotere vijanden is dat niet veranderd. Vooral de familieband tussen Hiccup en z'n ouders wordt mooi uitgewerkt en het blijft een mooie verwezelijking hoe Toothless door z'n gelaatsuitdrukkingen en geluidjes eerder een vriend dan een huisdier is. En net als in deel één, waar het hoofdpersonage verminkt geraakt, durft men hier ver te gaan met de dood van Stoick.

En dan heb ik nog niks gezegd over de animatie: puur visueel is dit zeker één van de mooiste films van filmjaar 2014. De scènes waarin de draken rondvliegen begeleid door de stem van Jonsi zijn alweer een lust voor het oog, maar ook stillere scènes zoals het eresaluut aan Stoick zijn weergaloos geanimeerd. Fans van het origineel zullen niet teleurgesteld zijn.

Paulusie

Avatar

Vanaf dat ik deel 1 had gezien hoopte ik al dat deel 2 kwam. Eindelijk is die er dan.
En ja, ook deze vond ik net als deel 1 super. Vanaf het eerste moment tot aan het eind had ik het naar mijn zin. Het gebeurd al niet vaak in gewone films, in animatie films nog veel minder, maar dit keer is deel 2 duidelijk nog iets beter dan deel 1. Dat komt zeker omdat de film direct begint met waarvoor je komt. Actie met drakenrijders!
Voor iedereen, jong en oud prima vermaak! Alles klopt, net als bij de eerste, tekenwerk is super, kleurgebruik ook. Stemmen perfect, originele versie tenminste. Ik werd er weer helemaal blij van! Op dat ene moment na dan.Wat ik echt niet had aan zien komen. Laat deel 3 maar komen.