The Grey (2011)

Live or Die on This Day

Reviews (6)

IvarW

Avatar

Prachtige film. Script is sterk, acteerwerk top, prachtige beelden en camerawerk en de spanning die er altijd hangt houd je echt in de film.

De vliegtuig crash is fantastisch gewoon en wat volgt maakt de film alleen nog maar sterker. Jammer genoeg waren niet alle karakters even goed uitgewerkt want sommige gingen al snel door als wolvenvoer. Dit komt ook vooral omdat het verhaal eigenlijk gewoon echt om Ottway (Liam Neeson) gaat, die overigens geniaal acteert hier (zoals gewoonlijk) Goede schrikeffecten ook, sprong paar keer uit me stoel.

Toch vind ik het weer jammer dat de film verkeerd wordt geadverteert. Het is geen keiharde actie film over een man die wolven in elkaar ramt. Het zit er wel in, maar de film gaat eigenlijk over dood en overleving en hoe veel mensen ervoor willen geven.

Oh en over het einde. Ik vond het een perfect einde.

10/10

longshot

Avatar

Deze film begon hartstikke veelbelovend.
Een mooi begin met mooie effecten van een neerstortend vliegtuig.
Hartstikke goed zat het in elkaar tot het moment dat de overlevenden besloten te gaan lopen.
Vanaf dat moment was het een oer saai en onrealistisch verhaal.
Tuurlijk is Liam Neeson een geweldige acteur maar dat is niet genoeg om deze film te redden.


Het absolute dieptepunt van de film is als ze bij een afgrond aankomen en een besluit het wereld record verspringen te verbeteren door naar een boom te springen. Waarom? omdat boven wolven zijn en beneden niet.
Hij valt en op het laatste moment wordt hij gered met een lijn die een ander op een wonderbaarlijke manier nog even weet te pakken liggend op zijn buik en zonder zelf weg te glijden op de sneeuw. Vervolgens zie je dat de safety lijn horizontaal is dus hij viel eigenlijk niet.! En oh ja, niet in de meest dichtbije boom maar nog een boom verder. pff. Een ander valt naar beneden en wordt door wolven opgegeten. Dus als die wolven zo snel van boven naar beneden komen waarom hun niet.?


Het ergert me dat je als kijker wordt gezien als een idioot.
Ik snap niet hoe deze film een hogere rating kan krijgen als contraband of man on a ledge.

ik geef deze film een 3 voor een goed begin en Liam Neeson.

UndercoverPanda

Avatar

Soms heb je van die films waarvan trailers en andere vormen van promotie veel hogere verwachtingen scheppen dan dat het eindproduct waar kan maken. Soms heb je films die juist iets compleet anders doen dan de trailers doen vermoeden, en onverwacht weten te verassen. The Grey is een van de laatste categorie.

In plaats van een reeks van aaneengesloten schrikmomenten en actiespektakel kiest Carnahan juist voor een slopende, emotionele survivaltocht, met hier en daar een meer filosofische benadering dan je in dit soort films zou verwachten.

Bovendien laat The Grey iets zien wat ik bijna alweer vergeten was. Liam Neeson kan acteren! Na een reeks van vrijwel alleen een-dimensionale actiehelden in Taken, Unknown, Clash of the Titans, The A-Team, etc. eindelijk weer eens een echt goeie rol voor hem. Iets wat de scène met de overlevenden in het vliegtuigwrak en vooral het heftige slotstuk laten zien. Helaas is het middelste gedeelte wat flets in vergelijking, anders zou ik de 7,5 die ik 'm nu geef hebben afgerond naar een 8.

7,5/10

AdamFayed

Avatar

The Grey vond ik persoonlijk een hele slechte film. De karakters in de film maakten veel niet logische beslissingen, zoals:
het verlaten van het vliegtuig terwijl ze daar alles hebben wat ze nodig hebben om de winter te overleven. De wolven die daar af en toe kwamen zouden ze makkelijk aan kunnen en op eten.

Ook klopt de film niet altijd helemaal. In het begin had hij bijvoorbeeld een geweer gevonden en precies daarnaast de kogels. Als een vliegtuig neerstort dan is de kans dat het doosje met kogels naast toevallig naast het geweer gaat liggen 1 op 1000

Daarnaast hadden ze geen doel, ze hadden geen plan en liepen maar een beetje rond zonder dat ze weten wat ze aan het doen zijn. Wat me ook heel erg teleurstelde is dat ze de laatste scene met het gevecht er ook nog uit hebben gehaald.

Deze film zou ik je zeker niet aanraden

Cijfer: 4

Jaco86

Avatar

Heb deze film vandaag gezien, en heb niks anders dan lof over deze film. Van camerawerk, acteerwerk, script, regie, het plaatje klopt gewoon, dit is een harde meeslepende film, met de oneliners op hun plaats. Liam Neeson steelt zoals gewoonlijk weer de show, deze man haalt gewoon alles uit de kast terwijl in de bijrollen ook sterk wordt geacteerd. Naar het schijnt willen ze THE GREY in oktober terug in de zalen brengen, om zo mee te laten doen aan de oscars van 2013, vooral met beste script en beste hoofdrol, het is Liam Neeson meer dan gegund. En op het einde heb ik niks aan te merken. Het is is wat anders dan dat je gewend bent.

DashX

Avatar

Als eerst wil ik zeggen dat ik na het bekijken van de trailer verheugde op deze film. Maar wel beetje misleid. De trailer geeft je een gevoel dat er bloederige gevechten zijn van 1 man tegen een groep wolven. Dat is het namelijk niet.

De scene waarin het vliegtuig neerstort is 1 van de beste scenes van een vliegtuigramp die ik heb gezien in een film. Bij sommige scenes voel je alsof je echt middenin zit. Bijvoorbeeld de geluiden van de wolven, alsof zij echt dichtbij zijn.

De film is voor 16/18 jaar en ouder. Het zal niet aan het bloed en gore liggen, want dat op zich wel mee. Meer aan het gevloek. Vaak het F-woord wordt gevallen.

Het einde eindigde is erg open. Het is niet het einde wat je zal verwachten, zoals bij de meeste hollywood films. Wat niet iedereen op prijs zal stellen denk ik. Ik vond het aan de ene kant wel erg jammer.