Crazy, Stupid, Love. (2011)

This Is Crazy

Reviews (4)

jaime91

Avatar

Ik ben nogal voorzichtig als het aankomt op romcom's kijken. Het is een genre wat vaak nogal veel van hetzelfde is, en het is dan ook verfrissend als films als Crazy,Stupid,Love voorbij komen die voor de verandering wel grappig en boeiend is. Wat een geweldige cast heeft deze film. Steve Carrel bewijst opnieuw waarom ik hem zo'n komische vent vind, maar hij laat ook zien dat hij best wel wat drama kan, Julianne Moore is nog steeds een prachtige vrouw maar bewijst ook komisch te zijn, Ryan Gosling is ook perfect gecast als mooiboy die de dames het bed in lult en ook hij bewijst komisch te zijn, en Emma Stone is ook wederom hilarisch. Dat Stone komisch is wist ik al doordat ze ook heel grappig kan zijn als ze te gast is in Talkshows, maar ze is ook echt een prachtige mooie meid. Echt een komische leuke actrice. Crazy,Stupid,Love is een verfrissende,grappige feelgood film voor zowel mannen als vrouwen. Over de typische romcom cliché momenten worden ook leuke grappen gemaakt, maar er zijn ook momenten dat deze film daar toch in vervalt. Maar wat maakt het uit, ik heb gelachen en me uiterst goed vermaakt hiermee. Top film!

Tarkus

Avatar

Een drama vind ik deze film niet, en dan bedoel ik het in beide opzichten.
Het onderwerp van de film is gene drama, maar als komedie is het ook geen drama.
Redelijke film dus, die nooit echt grappig is, maar wel onderhoudend is.
De cast is redelijk al heb ik van sommige acteurs/actrices al betere dingen gezien.
Maar heb me niet verveeld met deze prent, da's nog het grootste pluspunt. Smiley face

Banned

Avatar

"This is not going to be the PG13 - version of tonight! Come on! It's Like your Photoshopt!" schreeuwt Emma Stone tegen de buikspieren van Ryan Gosling. Zo' zitten er nog heel wat leuke one-liners in de film.
Ik GL, die bijna nooit moet lachen met komedies heb hier in een deuk gelegen sinds de afschuwelijke schoenen van Cal in beeld kwamen tot Bobbie z'n zoen kreeg en uit beeld verdween. Crazy, Stupid, Love is een heerlijke komedie en opmerkelijk is dat de scenario schrijver eerder schreef voor Cars en Rapunzel. Hij levert knap werk met goeie grappen en een slim script.

De twee regisseurs die eerder het zeker niet slechte I Love You Phillip Morris maakten leveren hier een nog betere film af. Waar in I Love You P.M. aan het einde een soort van twist zat kunnen we deze film ook een dergelijke twist terug vinden wat meer aan het einde van de film. Het ligt zo voor de hand en toch zijn we als kijker nog verrast in die scène. Wat daarna volgt is het meest hilarische moment uit de film. Het leek wel een toneelstuk waar alle acteurs in de climax tot het hilarische toe ten tonele verschijnen. Zeker wanneer Kevin Bacon klaar staat met de meest belachelijke en tegelijk grappige reden om zijn minares een bezoekje te brengen. "Hey, you forgot your shirt in my car. Waarna hij een dwaze smile op z'n gezicht tovert." Het werd toen helemaal Crazy en Stupid in de naam van de liefde.

Steve Carell doet weer waar hij goed in is. De sullige, aan het rietje zuigende loser zijn. Leuk is altijd Emma Stone die in elke film ook, altijd onwijs veel plezier heeft in haar job. En met haar aanstekelijke lach kan het al niet meer stuk. Gelukkig blijft zij gespaard van castings die te maken hebben met het vergif genaamd Twilight en dergelijke tienerpulp. Ryan Gosling, stijlvol en elegant. Zo kan je hem ook als acteur noemen. Hij is een crack en leuk om hem eens in dit soort rol te zien. Zullen we niet zo vaak de kans toe krijgen.
De rest van de cast is in orde en iedereen past bij z'n personage. Zelfs Moore irriteerde me niet zoals ze anders altijd doet. Maar misschien kwam dat omdat ik de film op zich al geweldig vond en zij daar niks meer kon aan veranderen. Zelf toen haar personage zegt dat ze stiekem de nieuwste Twilight film is gaan bekijken en hem zo slecht vond kon het voor mij niet meer stuk.

Met een feel good einde, dat eigenlijk netjes past aan het einde van dit soort films, sluit deze mooie, goed geschreven film af. Begeleid onder 'Blood van The Middle East'. Een nummer dat ik graag hoor en toen de film ermee werd afgesloten was ik verkocht en C.S.L. staat nu al op mijn All Time Favo. lijst. Zal deze snel nog eens opleggen! Leuke blu ray sleeve trouwens! 9/10

RyanD

Avatar

Crazy, Stupid Love is een van de betere romantische komedies van de afgelopen jaren. De samenweving van humor en drama is zeer goed geïntegreerd in het plot en ook de acteurs lenen hier zich uitstekend voor.
Steve Carrel laat een serieuze kant van zich zien, die verrassend goed uitpakt. Ryan Gosling en Emma Stone zijn uiteraard de blikvangers van de film. Gosling beleeft zijn rol als uitgekookte ladykiller alsof zijn rol een typecasting is geweest en Stone brengt het onhandige maar schattige charme met zich mee. Julliane Moore en Kevin Bacon zetten zoals gewoonlijk een degelijke prestatie neer.
Al met al hoort deze film in de dvd-collectie thuis. Ongeacht van welk genre iemand houdt.