Sinister (2012)

Be the first to see the year's most terrifying film.

Reviews (6)

rebel1984

Avatar

Dit was eindelijk weer eens een horror die de naam horror eer aan doet.
Destijds direct naar de premiere geweest.
Had er eigenlijk niets van verwacht maar de onaangenaame sfeer die mij steeds weer kippenvel bezorgde. acteurs top. de filmpjes die je steeds te zien kreeg gaven mij steeds weer een naar gevoel wat de film alleen ten goede deed. Ik zou hier een heel verhaal van kunnen maken maar voor is dit duidelijk een wel verdiende 9 sterren !

Stroating

Avatar

Echt een film wat me lang zou bij blijven. echt een verontrustende sfeer.
maar er zitten ook heel wat minpunten aan de film zoals dat de 'boogieman' opeens beweegt op de computer en op t einde met de laatste jumpscare.. beetje afgezaagd.. maar toch zit er naar mijn mening de grootste jumpscare die ik ooit in een film gezien hebt De grasmaaier scene sprong wel een meter de lucht in haha
maargoed het is idee van de film was goed. maar de film zelf had toch iets beter uitgewerkt moeten
toch verdient hij in mijn ogen een 7

TomBroers

Avatar

Sinister, een horrorfilm met een compleet ander verhaal dan wat we de laatste tijd krijgen voorgeschoteld binnen het horror genre. Echter wel een heel goed verhaal!

Wanneer een schrijver met zijn gezin verhuisd om zich helemaal te focussen op zijn nieuwe boek, ontdekt hij een aantal oude video´s, die grote gevolgen zullen hebben voor hem en zijn gezin. Sinister zorgt ervoor dat je van het begin tot het eind aan het beeldscherm gekluisterd bent. Deze film weet met zijn originele verhaal en donkere sfeer een spanning te creëren die bijna ongekend is. Naarmate Ellison dieper en dieper deze donkere wereld ingaat word je als kijker meegezogen. De oude videotapes geven een griezelige sfeer en naarmate de film vordert neemt ook het tempo toe, je word in een rot vaart meegesleept en voor je het weet is de puzzel compleet en de angst en spanning op z´n toppunt.

Een heerlijke en bovenal originele horrorfilm die je de stuipen op het lijf jaagt. Spanning al om, en een tempo waar je U tegen zegt... dit zou zo maar eens een klassieker kunnen worden binnen het genre wat mij betreft. Een uniek stukje horror!

9/10

jaime91

Avatar

Ook weer een film die goed naar de horrorclassics gekeken heeft . Wederom geen overdreven blood & gore maar zeer goed geplaatste schrikmomenten waarvan ik me echt af en toe helemaal de tyfus schrok en zeer goede muziek die deze momenten ondersteunt. Over het verhaal wil ik niet teveel gaan verklappen, het is een klassiek spookhuis achtig verhaal met een interessante nieuwe verse twist. Ethan Hawke is geweldig in zijn rol, wat ik zeer overtuigend vond was dat zijn personage ook echt bang was. En als je ziet wat hij meemaakt dan is dat niet zo gek. Ook de rest van de cast doet het prima.

De afgelopen dagen heb ik verschillende horrorfilms bekeken, en ik moet zeggen dat ik dit tot nu toe absoluut de beste vind. Er zitten beelden in deze film die me de komende tijd echt wel bij zullen blijven en in mijn geheugen gebrand staan. The Woman In Black en Insidious hadden creepy, en spannende momenten en ook goede schrikeffecten hier en daar, Sinister heeft dat ook maar ik durf deze film zelfs eng te noemen. Ik ben diep onder de indruk.

De kritiek die ik hierop heb is dat ie wel ietwat voorspelbaar was, en dat het einde niet zo heel veel indruk op me maakte. De rest van de film deed dat dan weer wel. Als je zin hebt in een onwijs spannende creepy horrorfilm die ervoor zorgt dat je je helemaal de tyfus schrikt dan is dit een aanrader. Een tip, kijk geen trailers ga er niet teveel over lezen, gewoon kijken! Holy shit!

shaunofthedead

Avatar

Nog eens een echt enge horrorfilm. De toon wordt meteen gezet met de scène waarin 4 mensen opgehangen worden aan een boom. Door slim gebruik te maken van psychedelische muziek en het hoge realiteitsgehalte van de super-8 filmpjes wordt een sfeer gecreëerd waarbij de rillingen over je rug lopen. Eens te meer wordt duidelijk dat horror vooral effectief is en zijn doel, namelijk het publiek angst aanjagen, enkel kan bereiken via het oproepen van een onbehaaglijke sfeer (hier dus ondersteund door creepy muziek) en de afweging van het aantal juist geplaatste schrikmomenten. Dat laatste is in deze film prima gedaan, alhoewel soms voorspelbaar. Desalniettemin zal je enkele keren serieus uit je stoel opspringen.

Ik durf hier de vergelijking te maken met Insidious, een horrorfilm waar ik een absolute fan van ben. Naast de eerder genoemde sfeeropbouw, hebben zowel Insidious als Sinister een main villain die nu eenmaal erg angstwekkend is door het uiterlijk dat hem meegegeven is. Sinister is dus zeker een must-see voor elke zichzelf respecterende horrorfan, en laat de torture-porn horrorfilmmakers verweesd achter. Waar zij bij het publiek enkel een gevoel van walging teweeg kunnen brengen, kunnen films als deze Sinister de mensen werkelijk de stuipen op het lijf jagen. En dat is toch nog steeds de bedoeling van een horrorfilm.

Acer

Avatar

Sinister begint lekker duister en je proeft de "Insidious" sfeer, Ellison Oswalt (Ethan Hawke) probeert antwoorden te vinden op vreemde moordzaken en inspiratie voor z'n nieuwe boek. Heerlijke schrik momenten en interessante momenten (zoals de afbeelding van z'n laptop) verder ook overtuigende filmopname's, verder denk ik persoonlijk dat "Mr. Boogie" gewoon Michael Jackson is en absoluut een aanrader voor horror fans. Vrijwel de gehele film erg fascinerend en proeft toch wel naar meer "Don't worry daddy, i will make you famous again".