The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The sun persists in rising, so I make myself stand.

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

hansbeer

Avatar

Mmm ik ben zo te lezen één vd weinigen die weinig heeft met Hunger Games; vind het nogal een onzinnig 'concept' met een zeer saaie eerste uur. De dialogen doen ook niks, en met de actie viel het ook wel mee;

5,5 sterren.

nick84

Avatar

Beter dan deel 1

Tarkus

Avatar

Prachtig vervolg op de eerste film, zelfs nog beter.
Veel actie, speciale effecten en een puik verhaal.
Ook weer uitstekende vertolkingen van de ganse cast, oud en jong.
Ook met de betreurde Philip Seymour Hoffman in een van zijn laatste hoofdrollen.
Een aanrader deze film en ik kijk al vol spanning uit naar de vervolgfilms op deze prent.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Deel één van The Hunger Games verraste vriend en vijand in 2012 door niet het soms gevreesde afkooksel van Twilight te zijn, maar een sterke prent gedragen door een fenomenale Lawrence. Kan niet beter? O ja, in 2013 overklaste Catching Fire z'n voorganger op zowat elk vlak.

Qua structuur lijken de films sterk op elkaar, iets waar delen drie en vier iets in zullen afwijken, met een lange aanloop die resulteert in dit keer nog indrukwekkendere (en voor de keer niet gefilmd door een parkinsonpatiënt) spelen. Maar de focus ligt duidelijk niet enkel op de Spelen, die duidelijk slechts deel uitmaken van een groter plan. Nadat zowel Katniss als Peeta de Spelen overleefden (tegen de regel van één enkele overlever in) beginnen tekenen van hoop en opstand zichtbaar te worden en wordt 'the girl on fire' tegen wil en dank het symbool van verzet.

Jennifer Lawrence bewijst nogmaals haar enorme talent door wederom de rol van Katniss naar haar hand te zetten, maar deel twee voelt iets minder als een one-woman-show. Josh Hutcherson krijgt bijvoorbeeld dit keer meer te doen als Peeta, de tegenstanders in de Spelen zijn niet allemaal de gebruikelijke 'red shirts', de grote Philip Seymour Hoffman (R.I.P.) is een leukere spelmaker dan z'n voorganger en Sutherland maakt van z'n president Snow meer een dreiging. Alleen Liam Hemsworth blijft de valse noot - of ligt dat er weer aan dat z'n personage alweer amper voorkomt.

Kort samengevat is Catching Fire bij momenten een atypische blockbuster: humor is bij welkome uitzondering schaars en sommige scènes zijn zelfs met het vereiste rating ongemeen hard. Maar dat alles leidt tot een fantastische prent die z'n publiek serieus neemt en verwent met een complexe en interessante blockbuster die ondanks de gelijkende structuur meer is dan een herhaling van zetten. Vergeet Star Wars en andere Avengers: als ze dit niveau volhouden, is Mockingjay - Part Two dé blockbuster om echt naar uit te kijken in 2015."


het is duidelijk dat meningen verschillen Smiley face wat natuurlijk leuk is, want elke filmrecensie is een subjectieve mening... toch vond ik deel 1 verrassender, vooral omdat ik die niet wou zien, toevallig had gezien en omver was geblazen. Hier vond ik het eerste uur iets te langdradig, zelfs Lawrence kon het niet boeiend blijven houden en vaak werden te veel zaken herhaald(impact op katniss) waardoor het langdradiger werd, de arena scene was niet minder dan deel 1 maar toch minder verrassend, en hier vond ik toch echt wel dat vele stappen herhaald werden uit deel 1... Acteurs waren uiteraard sterk enja, Hemsworth, die heeft de meest ondankbare rol in die film vind ik... maar Hoffman is zeker een kwalitatieve toevoeging

Azuric

Avatar

Erg goede film. Vond hem veel beter dan deel 1, vooral het camerawerk.
En bovenal hele goede staaltje acteren van Jeniffer laurence, maar die smoel van haar als ze huilt LOL

Giiow

Avatar

Crispy "Mijn cijfer is slechts een 7 omdat dit weer een film is die niet af is gemaakt. Waar de eerste film nog een afgerond verhaal was, is dat hier absoluut niet het geval. Het voelt als een 'reclamemoment' wanneer je een film op tv ziet. Wanneer ze er een afgerond verhaal van hadden gemaakt, was ik ook heus wel naar nummer 3 gegaan..."
Als de film niet afgemaakt zou zijn, zou het boek dat ook niet zijn. Eindigt namelijk exact hetzelfde als het boek ;)

JamesBond

Avatar

Ooit van cliffhangers gehoord? Want dat is de reden dat jij deze film "niet afgemaakt" vindt… Het verhaal is nog maar net begonnen.

Antonihg

Avatar

Al wat mensen hebben de film gezien,

wat vonden jullie ervan? Smiley face