Weinig nieuws onder de zon in Maaskantje: nog altijd veel gezuip, gescheld en wapengekletter, zij het dat er dit keer iets minder scherp wordt geschoten.
play

5,7 details

  • 78 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Nederland
78 Min Nederland

De hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie maken graag de dienst uit binnen en buiten de Brabantse plaats Maaskantje. In ‘New Kids Nitro’ wordt wederom ‘pijnlijk’ zichtbaar hoe groot hun liefde voor hun dorp is. Zo ontstaat er een vete met het nabij gelegen Schijndel. De strijd tussen de twee concurrerende dorpen wordt geheel in New Kids stijl uitgevochten, waardoor de hele situatie via een omweg in een wel erg bizarre slip raakt…

Alt titel
New Kids 2
Regie
Steffen Haars
Flip Van der Kuil
Cast
Peter Faber, Huub Smit, Flip Van der Kuil, Tim Haars, Steffen Haars, Wesley van Gaalen, Lars Boekhorst, Peter Aerts, Robert Paul Jansen, Bart de Rijk, Maureen Eerdmans, Filip Bolluyt, Corry Konings, Marlayne, Paul Elstak.
Release
07.12.2011
Release NL
08.12.2011
Release DVD
24.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil | Cast: Huub Smit (Richard Batsbak), Tim Haars (Gerrie van Boven), Wesley van Gaalen (Rikkert Biemans), Steffen Haars (Robbie Schuurmans), Flip van der Kuil (Barrie Butsers), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2011

Na het overweldigende succes van de eerste New Kids-film (waar in een recordtijd één miljoen mensen op af kwamen), hoefden de makers natuurlijk niet erg lang na te denken over de mogelijk een vervolg te maken. Zodoende verschijnt slechts een jaar later al de tweede film, waarin ‘de turbo is geüpgraded naar nitro’, zoals dat zo mooi heet. De eerste film voldeed voor fans van de televisiesketches precies aan al hun verwachtingen, dus van de formule is ook nu niet veel afgeweken; zelfs de inbreng van een bovennatuurlijk element blijkt naadloos aan te sluiten bij de absurde humor die in het New Kids-universum de boventoon voert.

In dit vervolgdeel zijn de vijf welbekende hangjongeren uit Maaskantje verwikkeld in een steeds heviger wordend conflict met een groepje vergelijkbare aso’s uit het naburige Schijndel (dat in de vorige film nochtans van de kaart leek te zijn geveegd). Dit resulteert in een aantal lekker lompe aanvaringen, maar jammer genoeg missen deze vaak net de charme (bij gebrek aan een beter woord) van de soortgelijke belevenissen uit de eerste film. Lachen om aso’s werkt immers toch het beste wanneer ze zich tegen het gezag keren. Daar komt bij dat de Schijndelse tegenhangers van de New Kids niet al te interessant zijn. Ze worden in ieder geval regelmatig in de schaduw gezet door een vele malen grappiger clubje hangjongeren uit Woensel, dat steeds vanuit het niets opduikt.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

New Kids Nitro Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Humor film waarbij smaken zullen verschillen! Ik kon er iig om lachen, vooral door hun accenten, si......"

Merlijnspoiler

"...SLECHTSTE FILM OOIT!..."

Frisian

"...Het gaat nergens over. Het slaat nergens op, maar ik heb er heerlijk om gelachen en da's wat telt...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

New Kids Nitro

acties