Edge of Tomorrow (2014)

Live, Die, Repeat

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (6)

Shifty777

Avatar

Moet zeggen dat de film mij vooraf niet echt trok, voornamelijk door het Groundhog Day-effect. Dergelijke herhaling werkt vaker niet dan wel. Omdat de film overal zo'n goede kritieken kreeg werd ik echter toch geïnteresseerd.

De manier waarop ze het herbeleven hebben uitgewerkt vond ik bij deze film wel goed werken, het werd voor mij nergens een storende herhaling of verwarrend. Tom Cruise als de sul die toch een held moet worden vond ik erg gaaf werken en een fijne afwisseling hoe hij normaal deze rollen speelt. Maar met name Emily Blunt als harde vrouw vond ik fantastisch uit de verf komen.

Ik vond het een goede film, maar wellicht waren mijn verwachtingen te hoog na alle zeer positieve geluiden dat ik toch iets meer verwacht had. Daarnaast waren de aliens niet helemaal mijn smaak, niet een creature design wat ik cool vind. Maar in elk geval origineel, meer dan degelijk en een fijne verfrissing in vergelijking met wat vaak gemaakt wordt.

7.8/10

Tarkus

Avatar

Nog geen jaar nadat ik 'Oblivion' heb gezien is dit de tweede SF-film met Tom Cruise die me toch wel wat tegen valt, deze nog meer dan 'Oblivion' zelfs.
Het scenario valt me erg tegen, is nogal rommelig en ook de speciale effecten in deze film vond ik niet echt schitterend.
Had er veel meer van verwacht eigenlijk.
Ik blijf met de vraag zitten: is Tom Cruise wel de geschikte acteur voor dit soort SF-films ?
Echt schitterend doet hij het niet hier, ik heb van hem al veel betere dingen gezien.
Op de paar spectaculaire actiescènes na vond aan deze film niet veel goed.
Neen, opgetogen over deze prent ben ik helaas niet.

Olrik

Avatar

Heerlijke film!
Edge of Tomorrow was naar mijn mening de meest ondergewaardeerde film van de zomer, want veel te weinig mensen waagde een bezoekje aan deze zenuwslopende blockbuster.
Hoewel deze film een groot genot is voor elke liefhebber van het Actie genre is Edge of Tomorrow veel meer dan de gemiddelde actiefilm die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen.
Het plot is goed en zorgvuldig doordacht en hoewel we vaak genoeg soort gelijke films hebben gezien als Edge of Tomorrow is de film desondanks dat erg verfrissend en een nieuwe kijk op het genre.
Tom Cruise is geweldig in deze film, want hij speelt niet zoals je in eerste instantie zou verwachten een doldwaze actieheld die elke tegenstander met gemak aan kan, maar een verwaande kerel die juist niets van de oorlog wilt meekrijgen en geen enkele ervaring heeft op het slagveld.
Alles in deze film oogde erg rauw en realistisch en herrinerde me een beetje aan de sciencefiction films van de jaren 80 en dat stelde ik erg op prijs.
Edge of Tomorrow is een erg vermakelijke actiefilm, maar bovendien een film die je eraan herrinerdt dat niet alle actiefilms hersenloos hoeven te zijn.

8.0 / 10

jaime91

Avatar

En nog 1 kritisch puntje over het eind al weet ik niet of ik dat positief of negatief vind.

Ik vond het jammer en ook niet helemaal kloppen dat Cruise en Blunt het toch overleefd hadden. Cruise wordt namelijk eerst geraakt door die alien, vervolgens verdrinkt ie ook nog en hij wordt opgeblazen en toch leeft ie lang genoeg om terug in de tijd te kunnen gaan. Van mij had het dan mogen eindigen met de dood van Cruise en Blunt

Wat ik dan wel weer tof vond was dat Cruise geen erkenning kreeg voor hetgeen wat hij gedaan had. Blunt bleef de heldin en alleen Cruise weet wat er echt gebeurt is. Dat heeft dan wel weer iets tofs.

Dus ik heb daar toch wat gemixte gevoelens over. Maar verder is het gewoon een fantastische film!

jaime91

Avatar

En me vanavond ook weer heel goed vermaakt met Edge Of Tomorrow. Alsof ik naar een game aan het kijken was. Heel veel actie, goede humor, fantastische effecten, een goed geschreven verhaal en sterke hoofdrollen van Tom Cruise en Emily Blunt. Ook leuk om Cruise eens niet als alleen maar de stoere actieheld te zien maar als antiheld. Dat deed hij erg goed. En Blunt was badass! Het enige kritieke puntje wat ik heb is dat ik het eind wat abrupt vind, dat was een kleine tegenvaller. Maar dat is wel een heel klein kritisch puntje. Verder een top film!

Shryce

Avatar

Sterke film, met een goed kloppende sci fi film vol met aktie, overtuigend neergezet door TC en verrassend ondersteund door Emily Blunt, wie had verwacht dat zij deze rol zo krachtig kon neerzetten, maar ik vond 't overtuigend goed.
Afgezien van het eind is het verhaal slim en vlot lopend neergezet en klopt 't aan alle kanten. Het eind is, neem ik aan een verplicht nummertje om het grote publiek tevreden te stellen, maar als dat het enige minpuntje aan de film is dan kan ik ermee leven.
Genieten van start tot bijna finish dus voor deze film, Oblivion hierbij vergeven.