Reviews (4)

benjamin

Avatar

Eindelijk deze prent gezien en wat ben ik blij dat ik hem gezien heb! Inside Llewyn Davis is de nieuwste van de Coens, die je hier meenemen naar het bestaan van een folkzanger uit de jaren '60. De broers hebben interesse in Llewyn Davis (een geweldige rol van Oscar Isaac), maar iedereen in de film vindt hem maar een loser: de man slaapt elke nacht op een andere bank, kan z'n mond niet houden op het juiste moment en heeft grote ruzie met z'n vriendin Jean (Mulligan was zelden zo kwaad in een film). En dan is er nog een kat die hij meesleept: een kat die misschien wel hijzelf blijkt te zijn of was het dan toch maar gewoon een kat.

Misschien niet een film voor iedereen, maar de liefhebbers van het werk van de Coens die bereid zijn mee te stappen in het leven van Llewyn zullen niet bedrogen worden. En o ja, de soundtrack is zoals je zou verwachten van een film in dit milieu geweldig.

Olrik

Avatar

Een erg aparte film met een erg rare verhaallijn waarin een kat centraal staat en het leven volgt van een treurig personage in een sombere volkswijk in New York in de jaren 60.
Inside Llewyn Davis is een typische film van de Coen Brothers met weer zoals we gewent zijn van ze een erg apart verhaal met nog apartere personages!
Hoewel John Goodman ongeveer maar 20 minuten in de film voorkomt steelt hij weer de show! :W

8,0 / 10

Bilbo

Avatar

Een film hoeft niet altijd een directe verhaallijn te hebben om goed te zijn, maar soms ook gewoon interessante personages en een persoonlijke reis dat het hoofdpersonage of alle personages doorstaan. Deze film is hier een perfect voorbeeld van. De personages zijn, zoals we gewend zijn van de Coens, fantastisch. Daar komt bij dat de acteurs die deze rollen vervullen perfect zijn. Oscar Isaac brengt hoofdpersonage Llewyn Davis tot leven op zeer overtuigende wijze. Gewoon die blik op zijn gezicht af en toe zegt al genoeg. John Goodman, hoewel een relatief kleine rol, is ook weer geweldig, en zo zou ik wel heel lang kunnen blijven praten over hoe uitstekend het acteerwerk was. De muziek was, vooral als liefhebber van dit genre, prachtig. Het was zeer passend in beeld gebracht, zeer grauw. Maar toch het meest mooie aan deze film was hoe het verhaal als het ware in een cirkel ging, waardoor het leek dat het gewoon hierna allemaal opnieuw zou gebeuren, alsof het gewoon een normale week was voor Llewyn. De Coens hebben me niet teleurgesteld met een film die het denk ik wel in mijn favorietenlijstje zal weten te werken.

Shifty777

Avatar

Weer een erg toffe Coen's film. Lijkt aanvankelijk wat traag en nergens heen te gaan, en waar de film daadwerkelijk heengaat valt te betwisten. Echter zijn de personages zoals altijd in hun films erg sterk en de acteerprestaties zijn top en dragen deze film. Het verhaal is aandoenlijk en wordt met voldoende humor gebracht zonder een goede dramatische invulling uit het oog te verliezen.

Moest de film even laten bezinken, maar hij bleef de dagen erna in mijn gedachten plakken en groeien. Dat effect heeft een film zelden bij mij, en als hij dat wel heeft, weet ik dat hij goed was. En precies dat was Inside Llewyn Davis gelukkig ook Smiley face