Reviews (5)

Frietgezicht

Avatar

Prima film die soms erg grappig is en met goede dialogen en sterke acteer-prestaties.
Vooral Jonah Hill verbaast mij hoewel het ook dicht tegen een komische rol aanligt.

Jammer dat we aan het einde niks zeggen van zijn(Leo) tijd in de gevangenis.
Film had van mij wat iets langer mogen duren.

Die mensen waren allemaal gek op hem bij zijn bedrijf en uiteindelijk heeft hij ze verraden.
Dus hij moet wel enorm gehaat zijn daarna haha.

9

Olrik

Avatar

Na The Departed kwam Martin Scorsese met de psychologische triller Shutter Island en de warme familiefilm Hugo, maar wat zou zijn volgende project worden?
Toen bekend werd dat Scorsese aan de slag zou gaan met de biographie van Jordan Belfort ( The Wolf of Wall Street ) waren de spanningen hooggespannen en was iedereen benieuwd of DiCaprio in 2014 dan eindelijk een Oscar zou binnenslepen. Natuurlijk werd de film een groot succes en werd voor bijna alle oscars genomineerd waarvan hij er onterecht geen won. Na de film vandaag te hebben aangeschaft ben ik van mening dat Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio weer terug zijn met hun beste samenwerking tot nu toe!
DiCaprio speelt erg overtuigend als de aan prostituees en drugs verslaafde Wall Street ondernemer Jordan Belfort die er een erg aparte levensstijl op na houd, maar ook Jonah Hill en Matthew McConaughey spelen erg goed en onderhoudend.
The Wolf of Wall Street is een non-stop achtbaanrid door het wereldje van Wall Street en de normen en waarde van geld en de grote gevaren die erachter schuilen.
Ik had DiCaprio de Oscar echt gegund, want hij is fantastisch als Jordan Belfort, maar medespeler McConaughey was ook uitstekend in Dallas Buyers Club.

8,5 / 10

JamesBond

Avatar

Deze film was heel anders dan ik me had voorgesteld. Maar wat een film! Bril-fucking-jant! Ik ben omvergeblazen door deze film! De film moet een beetje opbouwen, maar als je er eenmaal inzit laat de film je ook niet meer los! Het is erg gaaf om te zien hoe Belfort zich op spectaculaire wijze omhoog werkt, en zijn ondergang net zo spectaculair is! Ik vond de film erg hard, maar dat vond ik in principe erg goed werken! DiCaprio speelt hier de rol van zijn leven! Als hij hier geen Oscar voor krijgt! Evenals Jonah Hill, wiens prestatie ook Oscar waardig is! De film duurt drie uur, en zo voelt het ook, maar dat maakt niet uit. Elke scène is weer even briljant, met als hoogtepunt het stuk waar DiCaprio onder invloed van drugs naar huis moet rijden, en alle gevolgen van dien De dialogen zijn ook zo ongelooflijk goed! Naar mijn mening is dit de Pulp Fiction van de 21ste eeuw! Eén van de beste films die ik ooit heb gezien! :W :W :W

Tidus

Avatar

Deze film gisteren in de bioscoop gezien. Wist van tevoren niet goed wat ik er van moest verwachten. De film wordt massaal opgehemeld dus ik dacht dat ie zou tegenvallen. Hoewel dat zeker niet het geval is vond ik de duur van de film wel te lang. Zijn leven is echt wel goed beschreven en zijn rol wordt ook fantastisch ingevuld door Leonardo di Caprio, maar op een gegeven moment heb je het eigenlijk wel een beetje gezien.
Neemt niet weg dat het een film is die makkelijk weg kijkt. Zeker in het begin is echt geweldig en soms hilarisch. Wat mij betreft geen klassieker, maar wel een aanrader om eens te gaan zien.

Secret1994goesFilm

Avatar

Keek uit naar deze film.
Hij was leuk, maar ik ga hem zeker geen 2e keer bekijken.
Het begin is leuk enzo,hoe hij zichzelf omhoog trekt naar de top...
Maar het einde is gewoon te lang... Wordt ie nu gepakt? Neen,juist niet. EN nu? Neen,nog niet.
Acteren was zeker niet slecht,
maar het verhaal boeide me tegen het einde gewoon niet.
Weet je wat? Misschien lag het gewoon omdat het zo laat was, de film zo lang duurde en ik moest vechten tegen de slaap na gebeurtenissen van vorige dagen.
Misschien dat m'n mening veranderd als ik deze film een 2e x check,maar dan wakker :S