White House Down

White House Down (2013)

It Will Start Like Any Other Day.

Reviews (5)

Mr.Movies

Avatar

White House Down is geregisseerd door Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow. White House Down is ook de tweede film van 2013 waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down lijkt hierdoor in sommige aspecten veel op de film Olympus Has Fallen.
In White House Down gaat het om Channing Tatum’s karakter, die wat vader dochter problemen heeft met zijn dochter. Hij wil graag een agent worden voor de geheime dienst, maar heeft niet alles wat daar voor nodig is. Hij probeert een baan te krijgen bij het Witte Huis en omdat zijn dochter fan is van het Witte Huis en alles wat daar bij hoort, neemt hij haar mee voor een rondleiding na zijn sollicitatie. Terwijl ze de rondleiding volgen wordt het Witte Huis geïnfiltreerd.
Het begint was sloom, want tijdens de rondleiding krijg je allemaal geschiedenis te horen over het Witte Huis. Ondertussen wordt het Witte Huis zeer gemakkelijk geïnfiltreerd en aangevallen.
Het Witte Huis staat bekent om de goede beveiliging, maar dat zei je in White House Down niet terug. Het gebeurt allemaal te gemakkelijk en snel. Waardoor de film niet realistische lijkt.
Er zit ook veel humor in de film, waardoor het op een komedie begint te lijken, terwijl de film bedoelt is als actie film.
Het verhaal in de film is ook wat apart en is moeilijk serieus te nemen, met wendingen die je van te voren aan kunt zien komen. Het enige wat je een beetje geïnteresseerd houdt is dat je wilt weten wat het motief is van de daders. Wanneer dat bekent wordt gemaakt kun je snel je interesse in de film verliezen en naar wat aparte actie en rare humor kijken.
De cast in de film deed het goed, alleen het verhaal is wat apart. Vooral als je Olympus Has Fallen al gezien hebt, is de film al voorspelbaar.

Olrik

Avatar

Erg teleurstellende film...
Ik was niet bepaald fan van Olympus Has Fallen, maar dit slaat echt alles!
Veel mensen zullen waarschijnlijk zeggen dat dit onzin is en dat het een vermakelijke actiefilm is waarbij je je verstand op nul moet zetten, maar dit slecht uitgewerkte concept heeft me niet kunnen boeien.
De personages van Channing Tatum en voornamelijk Jamie Foxx zijn absoluut niet slecht en ze hebben me op geen enkel moment geërgerd, maar dit verhaal is gewoon niet goed en is alles behalve origineel.
Op sommige momenten was het verhaal erg saai en niet spannend om het andere moment weer vol te zitten met allerlei onzinnige gevechten en gebeurtenissen die je al van mijlenver zag aankomen.
De film hangt samen uit clichés en overdreven actiescènes en was voor mij niet bepaald een vernieuwende kijkervaring.

5,0 / 10

Tarkus

Avatar

Ik heb genoten van deze actieprent, met een goede Jamie Foxx en Channing Tatum.
De film krijgt lage scores, en akkoord het is al Amerikaans patriotisme dat de klok slaat, maar ik heb dat ondertussen wel al leren wegcijferen en bekijk de film waarvoor ie is bedoeld.
Gewoon een actieprent zonder meer en daarin is ie goed geslaagd.
Voor mij een topper, mede door de goede cast.
Heeft me gebracht wat ik ervan had verwacht !!

Glennekeeeee

Avatar

Toch een beetje teleurgesteld. had hem beter verwacht dan Olympus has fallen maar eigenlijk vond ik die beter aangezien de brutere actie, leukere overname van het witte huis en een sterke butler.
Deze film komt veel trager op gang en de overname is eigenlijk maar een flutovername (die wel in meerdere malen gebeurt) deze film moet het vooral hebben van de chemie tussen Foxx en Tatum én die is wel aanwezig. De beelden zijn mooi maar had vaak toch het gevoel dat ik naar een studio zat te kijken. Door de donkere beelden in OHF viel dat veel minder op.
Het verhaal is puur cliché, de actie is te weinig aanwezig dus eigenlijk vind ik dit niet zo een goede film als doet de cast wel zijn werk.

5,5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

White House Down (2012)
Een alleenstaande film... die beter Die Hard 5 had genoemd...
Die Hard 5 was superslecht...
Maar deze film, met de bekende Die Hard 1 formule was supergoed.
1 man tegen een heel leger, nog redelijk geloofwaardig uitgewerkt.
Tatum en Fox doen het goed als duo,maar vooral Tatum die heel het Witte Huis in z'n ééntje moet zien te redden.
De film verveelt niet en de finaleslag is ook bruut :D
Zeker een goed filmpje dat mooi in Tatum's lijstje mag!
9.8/10

Weet niet of ie beter is dan Olympus has Fallen :/ maybe in de toekomst