The Good Dinosaur (2015)

Tiny but tough

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (6)

MovieMazzter

Avatar

Wat direct opvalt is de hoge kwaliteit van de animatie, waar je echt niet kan zien of de rivier, de bomen, de bizons etc echt zijn of door computers gegenereerd. Het verhaal begint nogal clichematig maar dat verandert gelukkig snel. Het prille begin is leuk gevonden met de komeet die 65 miljoen jaar geleden de aarde mist, en miljoenen jaren later zijn dinosauriers verworden tot landbouwers en cowboys die vee houden. Al met al een leuke film met een redelijk verhaal maar toch vooral voor de kleinsten onder ons. 6/10

Tarkus

Avatar

Deze film is niet de beste die ik al ooit van Pixar heb gezien, maar slecht is hij ook niet, integendeel.
Ik vond het een mooi verhaal, soms wel emotioneel, maar ook grappige scènes.
Mooie animaties waar zoals we dat van Pixar wel gewend zijn.
Denk dat deze film vooral geschikt is voor de kleinsten onder ons, al moet ik toegeven dat ik op sommige momenten ook wel een traantje wegpinkte. :)

notReal

Avatar

(Vinnu t goed als ik geen tweeduizendwoordenrecensie tiep..?) :?

Zojuist in het Engels in de bios gezien. Een dikke vette 9 voor de schitterende graphics! Misschien wel de mooiste animaties die ik ooit heb gezien, en dan dus een tien.

Het verhaal is wat dunner: lionking meets junglebook, en dan kom ik gemiddeld op een dikke 8.

Kennelijk speelt het verhaal zich in de prehistorische Southern States af, want alle bekende Zuidelijke voicemail actors hebben hun zegje gedaan. ;)

Leuke film! Later nog eens kijken. 8-)

Roeltje

Avatar

Eindelijk deze nieuwe Pixar gezien. Een nieuwe film van de studio van Toy Story, Monsters Inc en Up is altijd iets om naar uit te kijken. Ik had weinig beeldmateriaal van tevoren gezien dus ik was klaar om verrast te worden.

Wat meteen al opviel was dat de film prachtige, maar dan ook werkelijk prachtige animatie bevatte. In de eerste shots van de film was ik me serieus aan het afvragen of dit nou geschoten of geanimeerde beelden waren. Fantastisch! Pixar heeft op gebied van animatie zichzelf weer overtroffen. Tof dat ze steeds de lat hoger leggen en ik kijk graag nog jaren films van deze toppers.

Wat betreft het verhaal heeft Pixar zichzelf niet overtroffen. Het is een aardig standaard verhaaltje met heel veel clichés. Qua plot vond ik het een beetje een kruising tussen How to Train Your Dragon en Ice Age. De film bewandelde wat teveel clichés en dat begon irritant te worden.

Verder zaten er zeker nog wel leuke vondsten in de film. De taferelen en avonturen die het duo tegenkomt zijn zeker vermakelijk. De hele film is over het algemeen gewoon onderhoudend en vermakelijk maar het heeft zeker niet opnieuw het wiel uitgevonden, al is de animatie wel zeer vooruitstrevend.

7/10


Voetnoot: Het is aangeraden om deze in 3D in de bioscoop te zien. Daar komen de prachtige, natuurlijke beelden goed tot hun recht en het 3D-effect is soms adembenemend. Ook is de originele versie aan te raden. De stemmen klonken goed en pasten bij de personages. Kan me niet voorstellen dat de Nederlandse versie dat beter doet.

DeMuizenkoning

Avatar

Nou ga ook maar eens met recensies beginnen! Gisteren deze film gezien, en was aangenaam verrast. Na meerdere redelijk negatieve reviews en reacties gelezen te hebben wist ik eerlijk gezegd niet of ik nog wel voor deze film naar de cinema zou gaan, maar ben blij dat ik toch ben geweest. Zoals de recensie boven mij zijn de beelden waanzinnig mooi, je hebt af en toe het gevoel dat je een documentaire bent aan het kijken op Animal Planet of iets dergelijks, en het is daarom in mijn ogen ook een van de mooiste animatie films tot dusverre. De soundtrack helpt hier ook aan mee, die ook top is.
De twee hoofdpersonages, de verlegen en bange Arno en het jongetje Spot dat meer op een hond lijkt dan een mens zijn in het begin van de film niet de beste vrienden, maar als Arno ver van huis raakt moeten ze samenwerken om terug naar huis te komen, en ook al praten beide personages nauwelijks, (Spot zegt helemaal niks) het is toch makkelijk om van ze te begrijpen en van ze te houden, en de mix van leuke, grappige en emotionele scènes ook erg goed gedaan, en moet eerlijk zeggen dat ik af en toe ook wel een traan in mijn oog had. Wat betreft de andere dinosaurussen & dieren in de film zijn ook erg leuk, met het zien van de trailer en meerdere posters dacht ik dat ik me zou storen aan het wat 'kinderachtige' design, maar verre van. Het was zelfs op bepaalde momenten in mijn ogen een van de minst kindvriendelijke animatie films, want bepaalde personages waren toch wel redelijk griezelig en ook woordspeling was niet altijd even 'beschaaft'. Ook de scène waar Arlo en Spot een fruit eten waar ze van gaan hallucineren is iets wat ik niet eerder in een animatie film heb gezien. Ik had er persoonlijk geen moeite mee, integendeel, maar kan begrijpen dat het bepaalde kinderen wel wat kan shockeren.
Als je hoopt op een nieuwe topper van het kaliber 'Up' of Wall-E' zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn, maar in een mooie en leuke tekenfilm is het zeker, de eerste keer dat Pixar twee animatie films uitbrengt in hetzelfde jaar, en als ze dit niveau behouden mogen ze het van mij wel vaker doen! Ik geef hem een 8/10.

adofmirosch

Avatar

Pixar heeft nog nooit een mindere film afgeleverd.
Toch had ik int begin zo mijn twijfels, het eerste half uurtje zat vol met clichés.
Loser wilt stempel verdienen maar kan niks,pappa gaat dood & arlo krijgt ruzie met een mensen jongetje genaamd spot.
Het begind echt leuk te worden als de twee op avontuur trug naar huis gaan en knots gekke personages tegen komen.
Die een beetje cowboy's & outlaws moeten voorstellen wat ik erg leuk gedaan vond.
De animatie zag er prachtig uit ik heb soms gewoon getwijfeld of het niet stiekem echte beelden waren.
De personages zagen er cartoony uit maar ik vond het leuk overkomen bij de prachtige achtergronden.

Het is jammer dat the good dinosaur net niet een pixar klassieker is geworden.
Het is niet pixar's beste maar zeker ook niet een van de slechtste