All Eyez on Me (2017)

Legends never die

Biopic van iconische rapper Tupac Shakur die oppervlakkig blijft maar wel vermaakt.
play

4,9 details

  • Biografie
  • Muziek
  • Drama
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een portret van de jonge rapper dat bij zijn muzikale carrière past: een combinatie van seks, geweld, politiek bewustzijn en sociaal engagement. 2Pac kon als geen ander in één adem over zowel de economische en politieke problemen van zwarte mensen in de achterbuurten van de Verenigde Staten rappen, als over hoe goed hij wel niet in bed was of wat voor een gevaarlijke gangster hij wel niet was. 2Pac belichaamde deze schijnbare tegenstellingen op zeer overtuigende, natuurlijke wijze.

Regie
Benny Boom
Cast
Danai Jekesai Gurira, Lauren Cohan, Katerina Graham, Cory Hardrict, Jamal Woolard, John West Jr., Demetrius Shipp Jr., Annie Ilonzeh, Grace Gibson, Dominic L. Santana, Desean Jackson, Brandon Sauve, Jeph Cangé, Keith Robinson, Josh Ventura, Rayan Lawrence.
Release
15.06.2017
Release NL
15.06.2017
Release DVD
03.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Benny Boom | Cast: Demetrius Shipp Jr. (Tupac Shakur), Danai Gurira (Afeni Shakur), Kat Graham (Jada Pinkett), Annie Ilonzeh (Kidada Jones), Dominic L. Santana (Suge Knight), Jamal Woolard (Biggie Smalls), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2017

2Pac oftewel Tupac Shakur was een vat vol tegenstrijdigheden, zowel als mens als artiest. Volgens zijn teksten was hij zowel een pure revolutionair als een gangster die alles deed voor het geld en zowel misogyn als betrokken bij het lot van vrouwen. Het knappe was dat hij al zijn tegenstrijdigheden wist te combineren in één unieke artistieke persoonlijkheid die klopte. De makers van de Tupac biopic All Eyez On Me willen ook alles, maar het lukt ze niet om dat zo mooi samen te laten komen als Tupac zelf deed. Het resultaat is een vluchtige biografie die alle belangrijke gebeurtenissen in Tupacs leven behandelt, maar niet veel meer doet dan ze aanstippen.

Dat tweeënhalf uur niet genoeg is om zijn verhaal te vertellen, geeft aan hoe dramatisch het korte leven van Tupac was (hij werd slechts vijfentwintig). En dan beslaat de film alleen nog maar zijn carrière van 1991 tot 1996. All Eyez On Me trapt in de bekende valkuilen van de biopic: na een goede opbouw in het begin verliest de film zich in een reeks 'hoogtepunten uit het leven' die allemaal in hoog tempo voorbij moeten komen, omdat er te weinig tijd is. Vaak zijn biopics die zich slechts op een relatief kort deel van iemands leven focussen beter.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

All Eyez on Me Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

All Eyez on Me

acties