Birdman (2014)

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BaronBrood

Avatar

Ik had er wat meer van verwacht, de meeste van de acteerprestaties zijn top, maar naar mijn gevoel gebeurde er niet erg veel.
Sommige karakters leken zelfs overbodig, ze waren er enkel als reden om karaktertrekjes van ander personages naar voren te laten komen.
Al met al toch een 7.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Dat alles in 1 take gedaan lijkt te zijn en omdat Birdman zelf lijkt te praten tegen Riggan is een reden om oscars uit te delen?"
Oké, ik heb zaken al beter geformuleerd, maar dat waren vooral voorbeelden van het unieke karakter van de film. Natuurlijk zijn ook het scenario en de acteerprestaties dik in orde, anders heb je geen goede film, maar het feit hoe er met de conventies wordt gebroken om deze vertelling te maken is wat het doet uitstijgen tot een absolute must-see. En ik zie liever dan Oscars gaan naar een film die echt durft iets aparts te doen dan een film die meer op safe speelt.

Frietgezicht

Avatar

benjamin "

Kortom, Birdman is een belevenis die je gewoon als filmliefhebber moet ondergaan en die zeker enkele Oscarnominaties mag verzilveren. Aanrader."


En dat vind jij alleen door dit?

benjamin "
Zo is er bijvoorbeeld de opvallende beslissing om de indruk te geven alles in één take gedaan te hebben met een camera die constant de acteurs op de huid zit in de smalle gangen van het theater en de aparte drumsoundtrack. Of het tikkeltje surrealisme waarbij Birdman zelf ook lijkt te praten tot Riggan wat allemaal de vraag doet stellen wat er nu precies aan het gebeuren is."


Dat alles in 1 take gedaan lijkt te zijn en omdat Birdman zelf lijkt te praten tegen Riggan is een reden om oscars uit te delen?Want voor de rest geef je geen argumenten. Niet met de kudde meelopen Bennie ;)

Ricardo van den bragt

Avatar

Yess kan niet wachten! Hopelijk wint Keaton een oscar :D Go Keaton!!!

B4tmobile

Avatar

Haha, ik ga ook zo'n pak dragen op straat, kijken hoe men reageert :P