Hummingbird (2013)

London. 3.00am... Same Streets, Different City

Reviews (4)

Ray.M

Avatar

Ik had hier verschillende reviews gelezen over deze film en keek dus niet blanco.
Ik vond het een geslaagde film voor deze acteur. Hij had in tegenstelling tot vele andere films waarin hij 'mocht/mag meedoen' echt wel een mooie dragende rol. Het betere ( en mooi in beeld gebracht) vechtwerk kon natuurlijk niet ontbreken.
Alle personages waren nogal stereotiep maar daarom niet minder menselijk. En toch waren ze speciaal genoeg om boeiend te zijn.
Het positieve aan de film heeft veel te maken met de goede montage, decors, geluid... kortom alles wat het smalle verhaaltje kon ondersteunen werd oordeelkundig gebruikt. Misschien wilde de regie/producer/acteur er net wat te veel melodrama in stoppen. Dat lukte maar matig waardoor de film voor de fans van Jason te soft was en voor de fans van The Godfather prullerig.
Een geslaagde film waar ik wakker bij blijf maar niet wakker voor blijf.

Frietgezicht

Avatar

Een Statham-film met weinig actie/knokken? Op zich best een keertje maar deze film bied ook niks anders.
Behalve een lelijke non met een ontzettend irritant karakter en accent.

Wat is het verhaal eigenlijk. Een prima acterende Statham neemt de woning van een iemand over en gaat dan voor wat Aziaten werken en heeft ondertussen wat geflirt met een non.
Meer is het niet. Gebeurd niks en spanning bied de film ook niet.

Ze willen zelfs Statham anders laten overkomen door ander kapsel om al binnen 10 min hem hetzelfde kapsel terug te geven die wij allemaal van hem kennen.
Dan nog een non die dit wil maar toch niet of dat wil maar mag ze niet dus toch maar niet of toch maar wel. Gezeik.

Ik giet er ff wat bier in en als ik wakker wordt ben ik deze film al vergeten. 3

Tarkus

Avatar

Statham in een rol die je niet van hem verwacht, amper actie in deze prent.
Maar het betekent zeker niet dat dit een slechte film zou zijn, integendeel.
Het verhaal zit goed in elkaar en Statham doet het goed.
Mensen die een typische Statham film boordevol actie verwachten komen dus bedrogen uit met deze prent, maar het is eens leuk hem eens in een andere rol te zien.
En toegegeven, af en toe laat hij zijn spierballen wel eens rollen hoor !!
Ik heb me alleszins niet verveeld met deze prent.

jaime91

Avatar

Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Heb hem inmiddels ook al bekeken, en eerlijk gezegd verwachte ik na het zien van de trailer weer een typische Statham film en dat is dit inderdaad niet. Deze focust zich meer op het verhaal, en hoewel Statham het niet eens zo slecht doet had de film veel beter kunnen zijn als de schrijvers zich inderdaad wat meer op 1 of hoogstens 2 dingen hadden gericht. Nu is het teveel een manusje van alles waardoor er niets inzit wat echt sterk wordt uitgewerkt. De actie niet,het drama niet, de romantiek niet het is allemaal maar matig en dat vind ik zeer jammer. Want ondanks dat ik niet kreeg wat ik gedacht had dat ik zou krijgen heeft deze film best potentie. En ik kan het ook wel waarderen dat Statham af en toe laat zien dat hij meer kan en wil dan hersenloos knokken. Echt heel jammer.